St.Petersburg’un her yerinden geçen kanallar arasında bulunan köprüler, şehrin siluetine renk katıyor. Mısır üslubunda tasarlanmış Mısır Köprüsü, halatları aslan heykellerinin içine sabitlenmiş Aslanlı Köprü, granit kuleleriyle Lomonosov Köprüsü, vahşi atları ehlileştiren insanların atlarla birlikte tasvir edildiği Aniçkov Köprüsü, şehrin ünlü köprülerinden birkaçı.
#RUSYARusya’nın ikinci Avrupa’nın dördüncü büyük şehri olan St.Petersburg, Baltık Denizi kıyısında ve Neva Nehri üzerinde bulunuyor. Büyük Petro’nun bataklık üzerine kurduğu St.Petersburg’un 300 yıllık bir geçmişi var. 40’ın üzerinde adaya yayılmış olan şehir, 1703 yılında kurulduktan sadece 10 yıl sonra Rus İmparatorluğu’nun başkenti olmuş. İşte size St.Petersburg hakkında detaylar...
#RUSYA“Ölmeden önce mutlaka yapmam gereken şeyler” listemde bir Latin Amerika ülkesinde Dünya Kupası izlemek de var. Daha önce Fransa’da, Almanya’da, İtalya’da Dünya Kupası izledim. ‘Bir daha her hangi bir Latin Amerika ülkesinde ne zaman Dünya Kupası düzenlenir, o tarihte rahatça seyahat edebilir durumda olabilir miyim?’, bilmiyorum ama böyle bir hayalim var. Arife günü yani 14 Haziran’da futbolseverler için yeni bir heyecan başlıyor. Ama bu sadece futbolseverlerin değil, seyahat severlerin de heyecanlanacağı bir olay olmalı. Çünkü Dünya Kupası maçının oynandığı bir kente yolculuk etmek demek, futbol sevmeseniz de, stadyuma girip maç izlemeseniz de yaşamanız gereken bir deneyim. Değişik ülkelerin renklerinin süslediği cıvıl cıvıl sokaklarda dans eden, tezahürat yapan, içki içen insanların arasına karışıp, o hengameyi yaşamak gerçekten unutamayacağınız bir deneyim. Bu yıl Kupa heyecanı Rusya Federasyonu’nun, Moskova, Kazan, Nijniy Novgorod, Rostov-na-Donu, Sankt Peterburg, Samara, Saransk, Soçi, Volgograd, Kaliningrad ve Yekaterinburg kentlerinde yaşanacak. Bu kentler aynı zamanda ilginç gezi destinasyonlarıdır, onu da hatırlatmış olayım...
#Dünya Kupası RusyaAvrupa'nın serin yaz günleri, doğal güzellikleri, büyüleyici coğrafyasıyla Rusya iyi bir tatil seçeneği yaratıyor. Türkiye'deki kavurucu sıcaklardan bunalanlar için yazın Rusya'ya gitmek, kulağa harika bir alternatif gibi geliyor. İşte yaz günlerinde Rusya'ya gitmeyi bu kadar cazip kılan nedenler...
#Rusya'ya Gitmek İçin NedenlerCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında ekonomik mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonun sadece ülkemize mahsus durum olmadığı, gelişmiş ülkelerinde aynı sıkıntılarla boğuştuğu bir gerçektir" dedi. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşla ilgili konuşan Erdoğan, Ukrayna'da yaşananların vicdansızlık olduğunu söyledi ve "Ukrayna'nın sahipsiz bırakılması gibi Rus halkına, edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına yönelik cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz" diye konuştu. "Batı artık ırkçılık ile yüzleşmeli" diyen Erdoğan, "Mazlumları, dinine, kökenine, derisinin rengine göre ayıran bir zihniyetin ne insaniyetle ne de medeniyetle hiçbir bağı yoktur. Irkçılığın daniskası olan bu bakış açısı insanlık adına utanç vericidir" ifadelerini kullandı.
#AnkaraSt. Petersburg, İtalyan mimarlar tarafından inşa edilen adeta bir hayal şehri… 200 yüzyıl boyunca Rusya’nın başkenti, sanat ve eğlence merkeziydi. Köprüleri, parkları ve müzeleriyle Petersburg beni oldukça etkiledi. Peki bu güzel şehre ne zaman gidilmeli ve neler yapılmalı? İşte size St. Petersburg gezi rehberi…
#PetersburgFest Travel’ın kurucusu Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden Faruk Pekin, Türkiye’nin özellikle Körfez krizi sonrası ucuz tatil cenneti olduğunu belirterek, “Kültür turizmi yönümüzü kaybettik. Akdeniz çanağında herkes ‘deniz, kum, güneş’ yapıyor. Ama Türkiye’deki kültür katmanları hiçbirinde yok. Türkiye turizmden daha fazla gelir kazanmak istiyorsa kültür üstünlüğünü öne çıkarmalı” dedi.
#TurizmBir zamanlar Sovyetler Birliği'nin ‘Caz Başkenti’ olarak bilinen Minsk, günümüzde çılgın gece hayatıyla ünlü popüler bir kent olsa da kültürel olarak görülecek yer sayısı bir hayli fazla... Svislach ve Nyamiha Nehirleri kıyısında kurulmuş olan şehir, Beyaz Rusya'nın hem başkenti hem de en büyük şehri. Özellikle ülkenin 30 güne kadar vize istememesi de büyük artı… İşte size Minsk gezi rehberi…
#Minsk GezisiKimse neden bahsettiğini tam olarak anlamasa da Slavoj Zizek dünyanın en ünlü filozofu. <br> Ona ‘felsefenin rock starı’ diyorlar. <br>Dehayla delilik arasında gidip gelen bir hiperaktif, gördüğüm en süratli düşünen insan ve müthiş sevimli bir karakter… <br>‘Sapığın Sinema Rehberi’ adlı muhteşem filminin devamı ‘Sapığın İdeoloji Rehberi’ dünyada gösterime girdi. <br>İstanbul’da otelinin resepsiyonunda buluşmak istiyor. <br>Çok uykusu olduğu için bastıra bastıra “Sadece yarım saat” diyor. <br>Neyse ki konuşmaya başladı mı kendini durdurabilmesi epey zaman aldığı için söyleşi bir buçuk saat sürüyor. <br>Barda kola shot’larıyla (içki içmiyor) ve kahkahalarla devam ediyor! <br>Röportaj sonrası beynimin genleştiğini hissediyorum! <br>İşte Sloven filozof ve psikanalist Zizek’ten Gezi Parkı, aşk ve dünyanın gidişatıyla ilgili uyarılar…
Bayram telaşı bitti, çoğunluk tatilini tamamlayıp evine döndü. Yollardaki ve sahillerdeki kalabalıklar azaldı, gürültü yerini tatlı bir sessizliğe bıraktı. İşte tatile çıkmak için yaz başından beri beklediğim an gelip çattı. Geçen yıl eylül başında güneydeki ıslak koyları dolaşmıştım. Bol bol kitap okumuş, eylülün insaflı yazının tadını çıkartmıştım. Bu gezide gördüklerimi, yediklerimi ve okuduklarımı sizinle paylaşacağım.
Şeker Bayramı için geri sayım başladı. Tatile 2,5 gün kaldı. İşinden izin almayı başaranlar geçen hafta sonu yola çıktı bile. Tatil programı yapmadıysanız, rezervasyonunuz yoksa son dakika alternatiflerine bakmanızda yarar var. Bayram tatilinin 3 gün olması bu yıl yurtdışı turlara ilgiyi azalttı. Uzun tatillerde 50 bini bulan yurtdışı turlarının müşterileri bu yıl 6 bin civarında kaldı. Yurtiçi tatile yönelenlerin sayısı arttı.