Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerRulo pasta yaş pasta tariflerinin en pratik olanlarından ve en sevilenlerinden biri. Büyük küçük herkesin severek tükettiği muz ve pastane usulü pandispanyayı bir araya getiren rulo pastayı dilerseniz beş çaylarında ve davet sofralarında dilerseniz de süsleyerek doğum gününde misafirlerine gururla sunabilirsiniz. Peki, rulo pasta nasıl yapılır? İşte adım adım rulo pasta tarifi…
#Rulo Pasta Nasıl Yapılır?Her ne kadar kek tarifleri arasında yer alsa da görüntüsü itibariyle pastayı arındıran bir tarif: Ağlayan kek. Küçükten büyüğe herkesin bayılarak tüketeceği ağlayan keki ister beş çaylarında isterseniz de davet sofralarınızda misafirlerinize sunabilirsiniz. Peki, ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek tarifi
#Ağlayan KekFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanGelinim Mutfakta kıymalı midye börek tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. El açması midye böreği beş çaylarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli menülerde yer almayı hak ediyor. Peki, kıymalı midye börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte adım adım midye börek yapımı...
#El Açması Midye BöreğiÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli Pasta15 günlük tatilin yarısı bitti bile… En güzel aile etkinlikleri mutfakta başlayan ve yemek masasında devam eden sohbetlerdir. Hele o yemeklerin şefi evin en küçüğü olursa… Bu hafta kızım Bilge’nin size anlatacakları ve çocuklarınız için çok güzel iki tarifi var.
#Elmalı-Cevizli KekMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzYeni yıla sayılı gün kaldı… O güzel ve lezzetli masalar kurulmadan yeni yıl karşılama, kutlama alışkanlıklarımızdan yola çıkalım ve tatlı bir ön hazırlık yapalım. Hangi pastayı ya da tatlıyı yapacağınızı seçin; yılbaşı için tarifler hazırladım…
#GingerbreadOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıKrem şanti pastaların ve tatlıların olmazsa olmaz malzemelerinden. Marketten alınan toz krem şantiler çok kısa süre içinde tüketime hazır hale geliyor. Ancak hazır ve işlenmiş gıdaların içindeki katkı maddeleri birçok kişiyi bu ürünleri kullanmaktan uzaklaştırıyor. Siz de bu gruptaysanız ve pasta yaparken krem şantinizi de kendiniz yapmak istiyorsanız tarifimizi ve ipuçlarımızı kesinlikle kaçırmayın.
#Krem ŞantiGüzel bir pasta yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey güzel bir pandispanya yani pasta keki yapmak. Ardından bu kekin arasını dilediğiniz gibi malzemelerle ve kremayla doldurabilir, üzerini isterseniz meyvelerle, isterseniz kuruyemişlerle, isterseniz de ganajla süsleyebilirsiniz. Elbette pasta kekini marketten alabilirsiniz ya da hazır pandispanya karışımlarını kullanabilirsiniz ancak hiçbir şey evde yapılmış güzel bir pasta kekinin yerini tutmaz. Peki sünger gibi yumuşacık ve dağılmayan pasta keki nasıl yapılır? İşte cevabı…
#Pasta Keki Nasıl YapılırPetibör bir diğer adıyla bisküvili pasta, zamansız tatlılardan biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılan petibör pastayla gecenin bir vakti gelen tatlı krizini durdurabilir, beş çayı misafirlerini ağırlayabilirsiniz. Peki bisküvili pasta nasıl yapılır?
#Petibör PastaSon yıllarda hobilerini internete taşıyarak yemek siteleri açan, yeni yemekler deneyerek bunları başkalarıyla paylaşan kadınların sayısı çok arttı. Bu başarılı sanal yemek yazarlarının arasına bu yıl başında katılan Zeynep Fidan (28), işi daha da ileriye götürdü, kendi anılarından esinlenerek yazdığı öykülerle yemek tariflerini birleştirdi ve "Bir Porsiyon Öykü" adlı kitapta topladı.