Romatizmal Hastalıklar haberleri sayfasında Romatizmal Hastalıklar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 751 Romatizmal Hastalıklar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, eklem iltihabı olan artritin hayatı kabusa çevirebildiğine dikkat çekerek, “Artrit, iltihaplı romatizmaların önemli bulgularından biridir. Daha hastalığın başında iken romatizmal hastalığın tanınması hem gereksiz tedavilerin alınmasını hem de hastalığın ilerlemesini engelleyecektir” dedi.
#ArtritRomatizma, kişinin yaşam kalitesini düşüren ciddi bir rahatsızlık. Vücuttaki bütün eklemleri etkileyebilen romatizma ağrıları için bacakları kuma gömmek faydalı mı? Konu ile ilgili bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. A. Şahap Demirboğan, sıcak kum banyosunun zararları hakkında özellikle kalp ve damar hastalıkları olan kişileri uyarıyor.
#Fizik TedaviHer 100 kişiden birinde görülen romatoid artrit (RA), toplumda en sık görülen romatizmal hastalıklardan biridir. Genelde el ve ayak küçük eklemlerini tutabilen kronik, iltihaplı bir romatizmal hastalıktır. Kadınları daha çok etkilemekle beraber ileri yaş grubunda kadın-erkek oranı eşitlenir. Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Kobak, romatoid artrit hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Rematoid Artrit TedavisiEv işleri dünyanın en zor işleri arasında! Ne belli bir mesaisi var, ne de işlerin sonu. Çamaşırları yıkarsınız, daha ütüleme bitmeden bir o kadar daha çamaşır dağı oluşur. Her gün yeniden yemek yaparsınız, evin temizliğine bir türlü yetişemezsiniz. Çekilecek çile değil bu ev işleri... Hastalığı da cabası!
#Boyun FıtığıGünlük hayatta sık karşılaşılan ve yaşamı zaman zaman olumsuz etkileyen diz eklemi ağrıları hakkında bilgiler veren Ekol Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Toker, diz eklemindeki ağrıların genç ve yaşlılarda genellikle farklı sebeplerle ortaya çıktığını, gençlerde menisküs yırtığı, bağ yaralanması gibi sebepler ön planda iken yaş ilerledikçe diz kireçlenmesinin daha ön plana geçtiğini söyledi.
#1Sevgili Hürriyet okurları... Gebelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemidir. Ancak bu dönemde “tansiyon yüksekliği” görülmesi, karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından biridir. Gebelik döneminin en hassas konularının başına gelen “tansiyon yüksekliği” ile ilgili tüm merak edilenleri, meslektaşım da olan İstanbul-Bahçelievler Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alay’a sordum. Ve işte 8 soruda “gebelikte tansiyon yüksekliği...”
#Şenol KalyoncuSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta, ‘bel ağrısının bilinmeyen nedeni, sakroiliak eklem ve kuyruk sokumu ağrısı (pöçük ağrısı)’ konularını TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Algoloji (ağrı) Uzmanı Dr. Dostali Aliyev’le konuştuk...
#Şenol KalyoncuÖzel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, İzmir Alsancak’ta hizmete girdi. Altı katlı bin 200 metrekare alanda hasta kabulüne başlayan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, üç fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, üç hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ve ileri sistem teknolojileriyle kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Tıp merkezimiz uzun yıllardır İzmir ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Gazi Hastanesi, İzmir Ege Laboratuvarı ve Egeli OSGB ortaklığında kurulmuştur. Fizik tedavi alanında böyle bir merkezi ülkemize ve İzmirimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
#1Granülosit, insan vücudu için önemli bir savunma sistemidir. Vücudu mikroplara, bakterilere ve yabancı cisimleri karşı koruyarak ilk mücadeleyi başlatırlar. Sağlıkçıların sıklıkla kullandığı bu tıbbi terimin ne olduğunu öğrenip, buna göre terbinizi alabilirsiniz. Granülosit ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
#Granülosit NedirMEZOTERAPİ dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Uzmanı Doç.Dr. Funda Aksu, Mezoterapi’yi anlattı: Mezoterapi, bitkisel ve farmakolojik ilaçların enjeksiyonu yoluyla mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini sağlayan bir uygulama metodudur. Mezodermden köken alan cildin derm tabakasına ilaç enjeksiyonu yöntemidir. Mezodermi uyararak, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin semptom ve şikayetleri büyük ölçüde azaltan bir tedavi metodudur. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle verilir.
#1Erkeklerde orgazm sonrasında öksürük, ateş, konuşma bozukluğu, hafıza sorunları gibi belirtilerle ortaya çıkan 'Orgazm Sonrası Hastalık Sendromu' sağlık çalışanlarının bile hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı nadir bir hastalık. Peki bu sendrom neden ve nasıl yaşanıyor? Prof. Dr. Ege Can Şerefoğlu tüm ayrıntılarıyla anlattı.
#Cinsel SağlıkDPT, 30 Eylül 1960 tarihinde, 91 Sayılı Kanun’la anayasal bir kurum olarak kurulmuştur. Türkiye’nin gelişme yolundaki önceliklerini, mevcut kaynaklarla harmonize ederek 5. yıllık kalkınma planları ile gerçekleştirmek, hükümetlere ekonomik, sosyal kalkınma konularında fikir vererek çözümler üretmek, DPT’nin ana göreviydi.
#DPTDİZLER, günlük yaşamda en sık kullanılan eklemler arasında yer alır. Bu nedenle incinme, yaralanma veya yıpranma ile hasar almaya birçok ekleme oranla daha yatkındır. Herhangi bir nedenle oluşan diz ağrıları, ileri yaştaki bireylerde daha sık görülmekle birlikte birçok insanın yaşadığı sağlık sorunlarından bir tanesidir.
#1Ateş, normal hastalıklara karşı ortaya çıkan bir savunma mekanizmasıdır. Yani bir hastalığa karşı vücudu korumak için ortaya çıkar. Bazen de ortada herhangi bir hastalık bulunmaz. Çocuklarda ateş kaç olmalı ve neden çıkar sizler için derledik.
#ÇocukAkciğer lekesi, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle meydana gelmektedir. Akciğerler, göğüs kafesinin sağ ve solunda bulunan hayati organlardır. Akciğer lekesinin en bilinen nedeni üst solunum yolu Enfeksiyonlardır. Solunumla birlikte vücuda giren virüs ve bakteriler akciğer zarında tahribata neden olabilmektedir. İşte akciğer lekesi nedir? Neden olur ve ağrı yapar mı? Akciğer lekesi belirtileri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Sağlıklı Yaşamİki yılı aşkın süredir devam eden ve günlük yaşam alışkanlıklarımızda radikal değişikliklere yol açan yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de maskenin üzerine gözlük takılması oldu. Maskenin gözlükte buharlaşmaya yol açması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle pek çok kişi gözlükten kurtulmak için lazer tedavisine yöneldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay, görme kusurlarını gideren lazer tedavisinde bilinmesi gereken 5 noktaya dikkat çekti, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#GözCOVID-19 geçirenlerinde en sık görülen şikâyetlerden birisi saç dökülmesi. Güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak geçmişten günümüze her zaman önemli olmuştur. Son yıllarda saç dökülmesi sorununun giderek arttığı ve çok daha fazla kişiyi etkilediği de bir gerçektir. Gelin hep birlikte kişilerin psikolojisini de olumsuz etkileyen saç dökülmesinin nedenlerine ve saç sağlığımızı korumaya yardımcı olan bitkisel tariflere bir göz atalım.
#ANKARAHalk arasında uykusuzluk olarak ifade edilen imsomnia, özellikle son iki yıldır devam eden pandemi sürecinin etkisiyle hızla yaygınlaşıyor. Yapılan bilimsel çalışmalar; sağlıklı ve yeterli uykunun bağışıklık için son derece önemli olduğunu ortaya koyuyor. Kişinin pandemide artan uykusuzluk sorununa karşı bir takım düşünsel ve davranışsal değişiklikler yaparak fayda sağlayabileceğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Dr. Beyza Çitçi Yalçınkaya, uykusuzluğa karşı 9 etkili öneri ve uyarıda bulundu.
#UykusuzlukAvrupa Birliği tarafından toplumda 10 bin kişiden 5’ini ya da daha azını etkileyen hastalıklar “nadir hastalık” olarak kabul ediliyor. Tüm dünyada 350 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 6 milyon kişiyi etkilediği düşünülen 6 bin-8 bin arasında nadir hastalık bulunuyor.
#Sponsorlu İçerikKAS ve iskelet sistemi hastalıkları yaşam süresinin uzaması, uzun süre hareketsiz kalma, iş, trafik, spor ve ev kazalarına bağlı yaralanmalar, dejeneratif ve romatizmal hastalıklar, omurga sorunları ile çağımızın dertleri olmaya devam ediyor. EMOT Özel Dal Hastanesi, 30 yıldır kentimiz, bölgemiz ve Türkiye’nin her tarafından gelen acil ve normal hastalara, kendi dalında ilk ve tek olma özelliğini sürdürerek hizmet veriyor. EMOK’un kurucularından Dr. Sait Ada, yeni EMOT Plus Hastanesi ile ilgili şunları anlattı:
#1