Bugün14 Şubat, yani Sevgililer Günü. Birçok kişi bugünü kutlamaktan pek hoşlanmasa da sevdiği kişiyle özel bir şeyler yapmak için böylesi vesileleri değerlendirenler de yok değil. Türkiye’nin dört bir yanında birçok mekan Sevgililer Günü için özel programlar, nefis yemekler hazırladı. Ancak “En güzel yemek baş başa evimizde yenendir” diyorsanız, sizin için de enfes tariflerden oluşan bir Sevgililer Günü menüsü hazırladık. İşte Sevgililer Günü sofranızı şenlendirecek nefis yemek tarifleri…
#Sevgililer Günü MenüsüYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiŞubat ayı gelince Sevgililer Günü hazırlıkları da başlıyor. Geçmişte şık mekanlarda yenen Sevgililer Günü yemeklerinin yerini bu yıl pandemi nedeniyle evlerde oturulacak baş başa sofralar alacak. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, çorbadan tatlıya nefis bir Sevgililer Günü menüsü hazırladı sizin için. Şimdiden afiyet olsun...
#Sevgililer GünüÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer ŞefÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer SivrioğluGünlük yaşamımızda, restoranların önemli bir yeri vardır. Yemek yiyip, karnımızı doyurduğumuz yerler olması dışında; sosyalleştiğimiz, arkadaşlarımız, sevdiklerimiz ile hasret giderdiğimiz, iş toplantılarımızı gerçekleştirdiğimiz, bazen gelip geçen insanları ve günlük koşturmayı izlediğimiz, kısacası hayatımızın önemli ritüellerini içeren yerlerdir restoranlar. Hatta, bir sohbet esnasında spesifik bir bölge ya da şehir gündeme geldiğinde, o yere yönelik aklımıza ilk gelenlerden biri bildiğimiz, güvendiğimiz ve sevdiğimiz restoranlardır ve bunları paylaşmaya gayret gösteririz.
#HürriyetDizi ve sinema oyuncusu İpek Tuzcuoğlu, " 'Niye magazin programlarında yoksun? Niye daha çok röportaj vermiyorsun?' diye soruyorlar. Bu benim kendi isteyerek yaptığım tercih, bir ilkesellik ve bir prensip. Dolayısıyla artık beni çok görmüyorlar. Sadece iş noktasında, iş yaptığım zaman röportajlar yapıyorum. Bir seneye yakındır da hiç kimseyle röportaj yapmıyorum. Bir Zümrüdüanka gibi yenilenme yaşadım. Mutluyum, huzurluyum. Kendi ruhumla bu sanatçılığımı, oyunculuğumu buluşturacak alan yakaladım ve o alanda çok mutluyum. Yani gerçek İpek bu aslında." dedi.
#İpek TuzcuoğluFas’ın üçüncü büyük yerleşimi Fes, özgün kimliğiyle cazibe noktası ve turizmin yükselen yıldızı. Halk şehirle gurur duyuyor, geleneksel Fas atmosferini koruyor, egzotik pazarlamaya girişmiyor. Hatta pek çoğu Fes’in popüler hale gelmesinden hoşnut değil. Dünyayı gezen, gelişmeleri izleyen yaratıcı yerel girişimcilerin açtığı, yerel kültürü evrensel bakışla yansıtan otel, mağaza, kafe, yemek okulu ve turlar da şehre boyut kazandırmış. İşte 36 saatte Fes...
#SeyahatGoogle, Türkiye’de ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2013 Zeitgeist listesini açıkladı. Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde; kişilerde Nil Erkoçlar, dizilerde Güneşi Beklerken, şarkılarda da “Yatcaz Kalkcaz” (Gülşen) ilk sıralarda yer aldı. Türkiye’de en çok aranan sözcükler ise sırasıyla “eokul”, “ÖSYM” ve “altın fiyatları” oldu.
#GoogleAdı yüzünden aklınız karışmasın, Gabriele Sponza aslında İzmirli bir ailenin oğlu. İtalyan kökenli Sponza, yemek tutkusu uğruna aile şirketindeki patron koltuğunu geri çevirmiş, şef olmayı tercih etmiş. Özyeğin Üniversitesi’nde aşçı yetiştiren Sponza, şimdi bir de yemek programıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sponza’nın hazırladığı “Yemek Aşkına” programı, 13 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün saat 19.00’da 24 Kitchen kanalında yayınlanacak.
Geçenlerde New York’taki meşhur Park Avenue’nun etkisinin olup olmadığını halen merak ettiğim Teme Prime Avenue’daydım. Açıkçası bu tesis, yapım aşamasındayken yeni bir AVM inşa ediliyor zannetmiş ve “Yeter” Eskişehir yolu bu kadar AVM’yi kaldırmaz demiştim.
Annenize minimalist bir Çiğdem Simavi sofrası hazırlamak ister miydiniz? Yoksa daha pratik Begüm Şen masasını mı tercih ederdiniz? Türkiye’de kendi tarzlarıyla yer etmiş altı isim, ‘Hayat Dolu Sofralar’ kitabı için altı farklı konseptte sofra kurdu. Kitabın yazarı Tülin Doğruer de uygun yemek tariflerini verdi.
Saba Tümer yemek yapmayı sevmiyor ama her türlü yemeği yemeye bayılıyor. Kiloda işin ucunu kaçırmamak için her sabah kendisini rejim ve yürüyüş yapmaya ikna ediyor ancak daha akşam olmadan bu kararından vazgeçiyor çünkü kısır ve mantı türü yiyecekleri görünce dayanamıyor!
Tahiti diğer adıyla Fransız Polinezyası, Türkiye’den gidebileceğiniz en uzak kara parçalarından biri. En meşhur adası Bora Bora’ya dört farklı uçak yolculuğundan sonra ulaşmanız 35 saatten fazla sürüyor. Geceniz, gündüzünüz birbirine karışıyor ama gözlerinizi cennette açıyorsunuz. Bugünlerde ortalama gündüz hava sıcaklığı 31, deniz suyu sıcaklığı 25 derece. Turkuvaz rengi denizin üzerindeki bir bungalovda uyuyup, odanızın cam zemininden aşağıdaki renkli dünyayı seyredip, akvaryumda gördüklerinize benzer balıklarla yüzüyorsunuz. Dağlardaki yeşilin envai rengi ise cabası...
Fransa’nın güneyinde Grasse kasabasında bir parfüm üretim tesisindeyim. Elimde tüpler, damlalıklar, parfüm hammaddeleri, kulağımda uzman tavsiyeleri: Linalol’den en az 11 ml koymalı, öjenol 4 ml’yi geçmemeli. Sonuçta elde ettiğim karışımı koklayıp "Hımm, güzel oldu galiba" diye düşünüyorum. Benimle birlikte parfüm konseptli geziye katılanlarla birbirimizi pohpohluyoruz. İçimizden biri gerçeği itiraf ediyor: "Bunlar gülsuyuna benzedi!"