Sıcak ve nemli havalar sadece bizi değil tüylü dostlarımızı da bunaltıyor. Onları rahat ettirip sağlıklı kalmalarını sağlamaksa bize düşüyor. Levent Veteriner Polikliniği’nden veteriner hekim Yeter Öcal ile konuşup evde, sokakta, yolculukta ve tatilde işe yarayacak bir öneri listesi hazırladık.
#Evcil HayvanlarDışarıda ailemizle ve arkadaşlarımızla bir şeyler yiyip vakit geçirmeyi çok özledik. Yazın vazgeçilmezi piknik için yılın en uygun vakitlerindeyiz. Ünlü şeflerden tarifler istedik, şef Refika Birgül’den sepet hazırlamanın ipuçlarını öğrendik. Hürriyet Seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç da en güzel piknik alanlarını paylaştı.
#Yemek TarifleriGöz kamaştıran rengi, büyüleyen kokusuyla severek tükettiğimiz bu meyveyle beş çayına bir tatlı veya akşama hafif bir salata hazırlamak çok kolay. Çocuklarınızla birlikte mutfağa girmek istiyorsanız Çiğdem Seferoğlu’ndan aldığımız çilekli dondurma tarifini deneyin...
#GazetehaberleriRutinlerimizdeki mecburi değişiklikler hem fiziksel hem de ruhsal olarak bizi fazlasıyla etkiledi. Doğanın uyanışını fırsat bilip vücudumuza iyilik yapmanın yani detoksun tam zamanı… Bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı direnç sağlayan programlar da var, COVID-19 nedeniyle tat duyusu zayıflayan ya da kaybolanlara destek olanlar da...
#YazarButik çiçekçiler, ‘hip’ kafeler, butikler, plak dükkânları... Burası İstanbul’un yeni cazibe merkezi Ahmet Fetgari Sokak. Sakinlerinin ‘arka sokak’ olarak tanımladığı, kendi halinde bir mahalle nasıl ‘Brooklyn’vari bir havaya büründü? İşte esnafın ve yeni sakinlerinin gözünden kısa zamanda yaşanan büyük değişim...
#Aslı Barış“Hiç maddi sıkıntının olmadığını düşün. Nerede yaşamak isterdin?” sorusunun açıldığı birçok ortamda bulunup, istisnasız her seferinde Los Angeles cevabını veren biri olarak yapmanız gerekenleri 10 maddede sıraladım. İşte Los Angeles’ı sevmek için 10 neden...
#LOS AngelesSwissôtel The Bosphorus İstanbul, şehrin göbeğindeki saklı cennet Sultan Park’ta ‘yeşil’ temalı hafta sonları düzenliyor. Karmaşadan ve yorgunluğunuzdan uzaklaşacağınız ‘Greenery Weekends’ ile tazelenip yenilenecek ve birçok farklı etkinlikle canlanacaksınız. İşte detaylar…
#Swissotel The Bosphorus İstanbulKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#Alaçatı Ot FestivaliKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#AlaçatıNe yalan söyleyeyim, çiğ beslenme konusuna -işi ‘yemek pişirmek’ olan biri olarak- hayli mesafeliydim... Öte taraftan yemek akımlarının (çiğ, protein bazlı, taş devri, vegan, detoks, oruç gibi) faydalı taraflarını hayatımıza katmak gerektiğini düşünüyorum. İşte tam bu sırada belki de ‘raw food’la ilgili en heyecan verici kitaplardan ‘Orient Expressed’i yazmış olan Sana Heco ile tanıştım. Atölye Raw’da dersler vermek için Türkiye’ye gelmiş. Heco, aslen Saraybosnalı bir tıp doktoru. Londra’da yaşadığı dönemde bitmeyen kronik ağrılarından dolayı çiğ beslenmeye başlamış. Defterimi kaptım, mutfağımı hazırladım... Sana yönetiminde mutfakta yeni lezzetler pişti. Pardon pişmedi, hazırlandı... (N’aparsınız ağız alışkanlığı...)
#Raw FoodHaftalardır devam eden referandum tartışmalarında, bendeniz kendimi hızlandırılmış İngilizce kursuna gitmiş zavallı Yiğit Özgür karakterleri gibi hissediyorum: "Yes mi, no mu? Çabuk söyle! Ar yu çekindırılıst?" Doğru tercihi yapma zorunluluğunun yarattığı bir büyük gerginlik...
#Ketojenik Beslenme