Su kaplumbağası, Emydidae ailesine ait bir kaplumbağa türü olarak bilinir. Amfibik bir yaşam sahip olup evcil hayvan olarak evlerde de yaşam süren bir hayvan türüdür. Karada ve suda yaşadıkları bilinir. Genel anlamda bu çerçevede ikiye ayrıldığı bilinir. Su kaplumbağaları daha çok etçil beslenme düzenine sahiptirler. Kara kaplumbağası ise otçuldur. Su kaplumbağasının yemlenme sayısı ve yemlenme saati önem arz eden konular arasındadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Su Kaplumbağası Ne Yer?Bebekleri daha uzun süre emzirmenin sınavlarda başarı oranını artırabileceğini biliyor musunuz? İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, anne sütü ile çocukların akademik hayatı arasındaki ilişkiye dair önemli sonuçlar ortaya koydu. Bu araştırmayı konuştuğumuz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Alpaslan Taşkın ise anne sütünün katkılarının zekâ gelişimiyle sınırlı olmadığını belirtti ve ekledi: “İshal, kansızlık, astım, çocuk diyabeti ve daha fazlasından koruyor, ruhsal gelişime dahi katkı sağlıyor!”
#Anne SütüKışa “merhaba” dediğimiz şu günlerde danışanlarım özellikle mutsuzluktan dert yanıp bana şu soruyu soruyor: “Kış aylarına giriyoruz. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Yataktan çıkamıyorum. Tatlıya da düşkünlüğüm arttı. Ne yapsam yüzüm hiç gülmüyor. Bu duygu durumundan çıkabilmem için neler yapmalıyım?” Peki, güler yüzlü bir kış geçirmek için neler mi yapmalıyız?
#Yelda BAŞARANKediler yemek yerken seçici davrandıkları için mama dışında bir besin vermek isterseniz araştırma yapmanız gerekir. Genelde etobur olarak bilinseler de vitamin ve mineral de almaları gerekir. Kedilerin enerjiyi daha çok proteinden aldıkları bilindiğinden protein içeren besinler vermek gerekir. Bu sayede enerji alırlar ve yaşamlarını daha iyi geçirebilirler. Kediye ne verilmesi gerektiği ve ishal kedilerin, iştahsız ya da yeni doğum yapan kedilerin ne ile beslenmesi gerektiği hakkında mera edilen tüm detaylar.
#KediKaygı, bedenin stresli durumlarda verdiği normal fiziksel tepkidir. Ancak bazen şiddetli ve hayatı olumsuz etkileyecek şekilde ortaya çıkabiliyor. Evde ilaçsız anksiyete iyi gelen bazı yiyecek, bitkiler ve yöntemlerle başa çıkmak mümkün. Peki anksiyete nasıl geçer? Anksiyeteye ne iyi gelir? Anksiyete ile nasıl başa çıkılır? İşte anksiyete nedenleri ve başa çıkmanın yolları...
#Anksiyete Nasıl GeçerSon bir buçuk yıldır herkes oyuncu Rebel Wilson'un verdiği kiloları konuşuyor. Dile kolay... Tam 30 kilo verdi ünlü oyuncu. 100 kilodan 70 kiloya indi. Üstelik de kendi ifade ettiğine göre öyle katı diyetler ya da yorucu egzersizler yapmadan.
#Rebel WilsonRamazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerektiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, “Sahurda yumurta, süt, kefir, peynir, yoğurt, iftarda ise yoğurtlu çorbalar, et, tavuk, balık, kuru baklagiller gibi protein içeren besinler mutlaka yer almalıdır. Ayrıca iftar yemeklerinizin içine çörek otu, sahur yemeklerinin içine de chia tohumu ekleyerek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine daha fazla destek olabilirsiniz” dedi.
#ANKARASalgının arttığı bu günlerde beslenmemizin ve besin içeriklerimizin de önemi de günden güne artmakta. Aldığımız hayvansal proteinlerin yanı sıra bitkisel proteinlerin de vücut direncimizi artırmak ve korunma mekanizmamızın güçlenmesini sağlamak için; bitkisel proteinler hangi besinlerde ne oranda bulunur siz değerli okurlarımla paylaşmış bulunuyorum. Sağlığımızın kıymetlendiği bu günlerde keyifli okumalar dilerim. Sağlıkla kalın…
#Bitkisel ProteinEklemlerde yer alan kıkırdaklar zaman içerisinde aşınmakta ve kireçlenme belirtileri göstermektedir. Yaşam kalitesine olumsuz etki eden kireçlenme, ilerleyen yaşlarda daha fazla kendisini hissettirmektedir. Eklem iltihabı hastalığı olarak tanımlanan kireçlenme, parmak ve bilek eklemlerinde daha fazla görülmektedir. 65 yaş üstü yetişkinlerde kireçlenme son derece yaygın olup nesilden nesle aktarılan bir hastalıktır. Peki, kireçlenme neden olur? Kireçlenmeye ne iyi gelir? Kireçlenme tedavisi nasıl yapılır,
#Kireçlenme Neden OlurSağlıksız besin tercihleri, abur cubur alışkanlıkları, düzensiz öğün aralıkları ve stres gibi nedenler mide sorunlarının yaşanmasına yol açıyor. Midedeki herhangi bir problem de sindirim sisteminin bütününü ve genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. İşlenmiş ve hazır gıdalardan uzak durmak, düzenli bir şekilde doğal besinler tüketmek mide sağlığını geri kazanmaya yardımcı oluyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, mide sağlığını korumak için alınması gereken 7 önlem hakkında bilgi verdi.
#Mide SorunuProtein içeren besinler sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmazıdır. Bu nedenle beslenmemizde protein içeren besinlere sıklıkla yer vermeliyiz. Peki, protein deposu yiyecekler hangileri? Günlük protein ihtiyacı ne kadar olmalı? İşte protein tüketimi konusunda bilinmesi gerekenler…
#ProteinÇocukların uzun boylu olmasında şüphesiz genetik ve çevresel faktörler kilit rol oynuyor. Ancak beslenme alışkanlıklarının da bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral, çocuğun boy uzamasında etkili olan besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Mineral