Nur Vergin, vefat etmesinin ardından biyografisi ile araştırılan isim oldu. Cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılım gösterdiği Nur Vergin, akademik anlamda Türkiye'ye pek çok katkı sağlamış ve alanı ile ilgili kitaplar kazandırmıştır. Peki, Nur Vergin kimdir, kaç yaşında vefat etti? İşte, Nur Vergin hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Nur VerginCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSosyolog Prof. Dr. Nur Vergin, dün Merkezefendi Camisi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Vali Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Vergin’in yakınları ve sevenleri saf tuttu.
#Gazetehaberleriİstanbul’da 80 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Nur Vergin alanının önde gelen isimlerinden biriydi. Paris’te başlayan akademik kariyerinde Türkiye’de gecekondu bölgelerinde saha çalışmaları da vardı, sıcak siyasi tartışmalar da. Atatürk’ün çocukluk arkadaşı Nuri Conker’in torunuydu. Bir dönem sanatçı Fikret Hakan ile evliliğin eşiğinden dönmüştü.
#Nur VerginTürkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin (80), İstanbul’da evinde hayatını kaybetti. Vergin için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vergin'in cenaze törenine katıldı. Cenaze namazı sonrasında konuşan Erdoğan, "Rabbim taksiratını affetsin. Hocamızın bir özelliği vardı; siyasetle sosyolojiyi çok iyi örtüştüren bir insandı. Şu ifadesini hiç unutamıyorum; Herhalde benden daha beyaz Türk kimse olmazdı derdi ama hiçbir zaman da beyaz Türklüğün savaşını vermezdi." dedi.
#CumhurbaşkanıTürkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin (80), İstanbul’da evinde hayatını kaybetti. Vergin için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vergin'in cenaze törenine katıldı. Cenaze namazı sonrasında konuşan Erdoğan, "Rabbim taksiratını affetsin. Hocamızın bir özelliği vardı; siyasetle sosyolojiyi çok iyi örtüştüren bir insandı. Şu ifadesini hiç unutamıyorum; Herhalde benden daha beyaz Türk kimse olmazdı derdi ama hiçbir zaman da beyaz Türklüğün savaşını vermezdi." dedi.
#Prof. Dr. Nur VerginProf. Dr. Nur Vergin'in hayatı ve biyografisi vefat haberinin ardından gündeme geldi. Evinde hayatını kaybettiği belirlenen 80 yaşındaki Vergin'in ölümünde şüpheli bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde görev almıştı. Siyaset ve sosyoloji üzerine bir çok kitabı bulunan Nur Vergin Marmara ve Bilkent üniversitelerinde de öğretim üyeliği yaptı. İşte, Nur Vergin'in biyografisiyle ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Nur Vergin KimdirTürk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) hazırladığı yeni anayasa çalışmasında, “vatandaşlık tanımında Türklük kavramına yer verilmemesi, cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırılması, nüfus kağıtlarında din hanesinin çıkarılması, din dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılması ve yüksek komuta kademesine atamaların TSK'nın göstereceği belli sayıda aday arasından sivil otorite tarafından gerçekleştirilmesi ve Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına bağlanması” gibi öneriler yer aldı.
(2008’de yazıp yayımlamadığım bir yazı): Prof. Dr. Nur Vergin, “Din, Toplum ve Siyasal Sistem” (Bağlam Yayınları) kitabında yer alan “Din ve Muhalif Olmak: Bir Halk Dini Olarak Alevilik” (s. 66) adlı makalesinde, Osmanlı dönemi toplumsal yapılanmasını merkez ve çevre olmak üzere iki düzlemde konumlandırır ve bu ikilinin özelliklerini belirler:
PROF. Dr. Nur Vergin, "Din, Toplum ve Siyasal Sistem"de yer alan "Din ve Muhalif Olmak: Bir Halk Dini Olarak Alevilik" (Bağlam Yayınları, s.66) adlı makalesinde, Osmanlı dönemi toplumsal yapılanmasını merkez ve çevre olmak üzere iki düzlemde konumlandırır ve bu ikilinin özelliklerini 6 kalemde belirler:
HALKIN 22 Temmuz seçimindeki tercihini gördükten sonra, kuruluş amacı iktidar olmak olan hiçbir parti ve kuşkusuz anamuhalefetteki CHP, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edemez! Değişim kaçınılmazdır. Muhtemelen, bu bağlamda, parti içinde bazı çalışmalara fiilen başlanmış da olabilir.