İyi yemek yapmak sadece yazılı tarifleri eksiksiz uygulamak demek değildir; yemeği yaparken harcadığınız zaman, efor ve elde edeceğiniz verim de buna değmelidir. Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesi ise, mutfağınızda dikkat etmeniz gereken bazı detaylara bağlıdır. Kullandığınız tencere ve tavalar, mutfaktaki başarınızın anahtarıdır. O halde, iyi bir tava veya tencere seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Karaca ile Refika Birgül’ün iş birliğiyle geliştirilen Swiss Crystal serisi, mutfakta pratik ve güvenilir bir deneyim sunmak için tasarlandı. Refika’nın mutfaktaki bilgi birikimi ve güvenilirliği, Swiss Crystal serisinin her detayında hayat buluyor. İşte yanmaz yapışmaz tava seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik.
#Sponsorlu İçerikAksaray, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile etkileyici bir şehrimiz. Kültür ve turizme önemli katkılar sunan Aksaray, gastronomi alanında da leziz yemekleri ile adından söz ettiriyor. Tarihi İpek Yolu'nun önemli noktalarından biri olan Aksaray, pek çok değerli medeniyetin izlerini taşırken yöresel yemekleri ile Anadolu mutfak kültürünün en güzel örneklerini gözler önüne seriyor. Peki Aksaray Yemekleri - Aksaray'da ne yenir ve neyi meşhur? Aksaray mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aksaray'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Kahvaltıların olmazsa olmazı çay gün içindeki molaların da vazgeçilmezi. Kimimiz güne çay içmeden başlayamıyoruz, kimimiz de akşam arkadaşlarımız ya da ailemizle vakit geçirirken çay olmadan yapamıyoruz. Peki, çayı daha lezzetli hale getirmek için neler yapabilirsiniz?
#ÇayOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıBursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaMutfaktaki pişirme malzemelerine her zaman ayrı bir özen gösteririm. Farklı boyutlarda birkaç şimşir kaşık, çelik servis ve sunum araç-gereci her zaman elimin altındadır. Bu tür doğal malzemeden üretilmiş, minik yardımcılar hem sağlıklı hem de uzun ömürlü oluyor.
#MutfakDoğayla buluşup kamp yapmak, özellikle de havaların ısındığı bu günlerde şehir hayatından biraz uzaklaşmak isteyenler için en keyifli alternatiflerden biri. Konforlu bir kamp için aradığınız uyku tulumu, kamp çadırı, kamp masası ve pişirme gereçleri gibi ürünlerden hangilerini listenize eklemeniz gerektiğini gelin beraber bulalım ve doğayla buluşacağınız keyifli günlerin hazırlığına şimdiden başlayalım.
#Sponsorlu İçerikDoğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, depremden sonra grup olarak büyük bir istihdam seferberliği başlattıklarını, 750’si mobilya sektöründe olmak üzere 1200 kişiyi işe almak için düğmeye bastıklarını, işe alımlarda depremzedelere öncelik tanınacağını söyledi. Deprem sonrası psikolojik sebeplerle alışverişlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Doğan, ‘‘Kayıplar zamanla telafi edilir’’ dedi.
#Davut DoğanUSLA gibi mutfak akademileri rekabetin arttığı gastronomi sektörüne girmenin en hızlı ve etkili yolu. Dışarıdan da herkesin gidebildiği Gusto by USLA ise akademinin kendine ait restoranı. Menüsü sık aralıklarla USLA’nın kurumsal şefi Cenk Akkaya öncülüğünde yenileniyor.
#USLAHappy Moon’s ve Help Steps’ten afet bölgesindeki kadınlara destek... Şef Somer Sivrioğlu’nun ramazan için hazırladığı tarif videoları yayında... Nar ekşisi yönetmeliği değişti... Oligark’ta baharı karşılayan yemekler... Beta Tea’den iftar menüsü... Jumbo Patisserie’den yeni tatlılar... Yeme-içme dünyasından haberler...
#Somer SivrioğluYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriZengin demografik yapısıyla doğasının nimetlerini mutfakta bir araya getirip harmanlayan Düzce, başka hiçbir ile nasip olmayan gastronomik bir özgünlüğe sahip. Çerkes, Abhaz, Gürcü, Laz, Boşnak gibi 20’ye yakın etnik grubun yarattığı lezzet çeşitliliği tek başına bölgeyi ziyaret etme sebebi.
#HürriyetHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıDünyanın önde gelen seyahat rehberlerinden CNN Travel, ‘Kış aylarında soğuk algınlığından koruduğuna inanılır. Hatta bazı hastaneler hastalarına bile servis ediyor’ diyerek yayla çorbasını dünyanın en iyi 20 çorbası arasında gösterdi. Hemen akabinde bir araştırma şirketi de Türkiye’nin çorba tercihini araştırdı: Kelle paça zirvede çıktı!
#ÇorbaYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıO çok meşhur peynirlerini seyahatinizin odağına alarak Kars ve çevresinde etkileyici bir tura çıkmak ister misiniz? Bu şimdiye kadar kişisel girişimlerle yapılan bir turizm türüydü. Ancak Almanya’daki benzerlerinden ilhamla hazırlanan peynir rotası dünyanın en iyileri arasına girmeye aday. Aralık ayındaki müze açılışıyla başlayacak yeni dönemde benzersiz peynirlerin izinden köy köy gezip Kars’ın muhteşem doğası ve tarihini iki günlük bir turla doyasıya yaşayabileceksiniz.
#HürriyetEkim ayının gelmesiyle birlikte artık evimizde her alanda kışa hazırlık başladı! Dekorasyondan market alışverişine kadar yaptığınız değişiklikler, sonbahar ve kış aylarını daha kolay geçirmenize yardımcı olacak, sizi canlı tutacaktır. Havanın erken kararması, soğuk ve yağışlar, dışarı çıkma, markete gitme isteğinizi azaltabilir. Kış ihtiyaçlarınızı düşünen market alışverişi tüyolarımızla alışverişte kolaylığın tadını çıkarın.
#Sponsorlu İçerikNar bitki türleri arasında geçen içinde küçük çekirdekler barındıran meyve gövdesini ise yüzlerce taneciğin oluşturduğu meyve çeşididir. Bu meyve oldukça sevilen meyve çeşitleri arasında yerini almaktadır. Tadı ise bazen ekşi olabileceği gibi tatlı da olabilmektedir. Nar ılıman bir iklimde yetişmektedir. İnsan vücuduna oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Nar suyu nasıl yapılır, nasıl sıkılır, nasıl saklanır, evde doğal nar suyu yapımı ve tarifi hakkında detayları derledik.
#Nar SuyuYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriAraştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi Atlası