Kahvaltı sofralarının aranan lezzetlerinden biridir börek. İster peynirli ister kıymalı... Her çeşidi ayrı bir güzel. Yanında mis gibi çayla da tadına doyum olmaz. İşte hafta sonu ailece severek tüketeceğiniz birbirinden nefis, çıtır çıtır börek tarifleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Börek Tarifleriİster misafir gelecek olsun, ister evde kendiniz için çayın yanında şöyle sıcacık çıtır çıtır börekler oldu mu keyif ikiye katlanır. Sizin için Türk mutfağının birbirinden lezzetli ve çeşitli börek tariflerini derledik. Malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirmek serbest. Afiyet olsun!
#Borek TarifleriBayramda misafirler için ikramlık hazırlamadan olmaz. İkramlıklar içinde de börek vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Türk mutfağının birbirinden lezzetli ve çeşitli börek tariflerini sizin için derledik.
#Borek TarifleriYılbaşı akşamı genelde evlerde bir araya geliyor, sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırlamak istiyoruz. İşin hazırlık ve pişirme aşaması gözünüzü korkutmasın. Evdeki fazla malzemeleri de değerlendirebileceğiniz pratik ve bitki temelli tariflerimle aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek için kısa sürede hazırsınız…
#Yılbaşıİster krepten yapıp yağda kızartın, ister hazır yufkayla sarıp fırında pişirin. Bu sıcak günlerin en pratik öğünleri benim için ‘avcı’sından çiböreğine, hatta hamursuz pişen türlü versiyonuna çeşit çeşit yaz börekleridir... Günün her saatinde, çocuklara veya misafirlere sunabileceğiniz bu tariflerimi kabak, patlıcan gibi sevdiğiniz mevsim malzemeleriyle dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
#Yaz BöreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekAraştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi AtlasıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#Ramazan‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaAile Meclisi’nin bu haftaki konukları CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve eşi Buket Görgülü Öztunç. Ali Öztunç eşini görür görmez “Evleneceğiz” demiş. O süreçteki şiirli, çiçekli, sürprizli romantizm ise ‘imza’ya kadar sürmüş. Hatta balayında eşini bırakıp RTÜK toplantısına gitmiş.
#GazetehaberkeriTürkiye'de ve dünyada en yaygın ölüm nedeni olarak kanser gösteriliyor. Sağlıklı beslenme ile kanser oluşumunun önlenebildiğini belirten Doç. Dr. Burak Mil, besinlerin pişirme tekniğinin önemine vurgu yaptı. Mil, "Biz besinleri pişirirken bazı hatalar yapıyor, yanlış işlemler uyguluyoruz. Bu da kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden oluyor" dedi.
#Mangalİstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.
#YazarlarTürk mutfağının vazgeçilmezidir börekler. Kıymalı, peynirli, patatesli… Kokusuyla misafirleri karşılayan, hafta sonu masalarını şenlendiren börekler; farklı tatları sarıp sarmalayarak lezzetine lezzet katıyor. Çıtır mı çıtır, enfes mi enfes börek tarifleri ramazan sofralarınızda yer açmanızı bekliyor! İşte lezzetli ve pratik 3 börek tarifi…
#Mucize LezzetlerANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA BELMEK’LERDE SUNDUĞU MESLEKİ BRANŞLARDAN BİRİ OLAN YEMEK KURSLARI, OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞININ YANI SIRA ÇİN, FRANSIZ, İTALYAN GİBİ DÜNYA MUTFAĞINA AİT FARKLI TATLARIN PEŞİNE DÜŞENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
Hürriyet'ten yepyeni bir yemek dergisi...Her hafta değişik konulu yemek tarifleri. Et yemekleri, köfteler, pastalar, börekler, tatlılar, tuzlular, çorbalar ve daha pek çok lezzetli tarifler bu dergide. Lezzet Dünyası ile yemek yapmak bir zevk... Pratik, kolay, denenmiş tarifleri uygulayarak mutfağınıza yeni bir hava vereceksiniz... Lezzet Dünyası mutfaktaki en büyük yardımcınız ! Hem Türkçe hem Almanca çift dilli tariflerden istediğinizi seçin pişirin. HER SALI GAZETENİZ HÜRRİYET'LE...
Aslında en düşkün olduğu mutfak Anadolu mutfağı. Tatar olduğu için çiğ börekten vazgeçemiyor. Ama Avivasa’nın CEO’su Meral Eredenk dünyayı iki kez dolaşacak kadar sık seyahat ediyor ve yeni lezzetlere de açık. İtalyan, Vietnam, Çin mutfaklarına düşkün, yılan eti de yemiş, timsah eti de.
Kahramanmaraşlı Yaşar Gümüşoluk’un, İstanbul’da 2001 yılında kurduğu dış ticaret şirketi, 2007’de ‘davul fırın üreticisi’ Akel’i satın aldı. Eski Osmanlı coğrafyasına ‘davul fırın’ pazarlamaya başlayan şirket ilk yıl 1 milyon lira olan ciroyu, 2008’de yarısı ihracattan 4 milyon liraya yükseltti. Şirket 20 ülkeye 20 bin davul fırın satmayı başardı.