Nektarin, aslında şeftalinin tüysüz halidir. Nektarin şeftali kadar lezzetli bir meyvedir. Genelde sindirim sistemi üzerinde de çok önemli etkileri bulunur. Nektarin, aynı zamanda şeftali ve erik ve şeftali ile aynı aileye aittir. Nektarinin faydaları nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
#FaydalarıPotasyum, vücut tarafından üretilmeyen ve gıdalar yoluyla alınması gereken minerallerden biri. Özellikle böbrek fonksiyonlarının yanı sıra kas ve kemik sistemi için oldukça faydalıdır. Eksikliği ise çeşitli problemlere yol açabilir. Peki potasyum eksikliği belirtileri nelerdir? İşte potasyum içeren besinler
#PotasyumÇOCUK Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Şahin Arısoy, çocukların saf suyun yanında mineralli su da tüketmesi gerektiğini, aksi takdirde terlemeyle su kaybı halinde çeşitli rahatsızlıkların yaşanabileceğini belirtti. Arısoy, "Su kaybıyla birlikte tuz kaybının da yaşanmasıyla çocuklarda halsizlik, kusma ve kabızlık gibi sorunlar yaşanabilir" dedi.
#Çocuk Hastalıkları Ve Sağlığı UzmanıKestane, soğuk havaların en vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Sokaklarda satılan, soba üstünde kavrulan, tat ve kokusu ile iştah kabartan ve kış aylarının vazgeçilmezi olan kestanenin faydaları ve zararları nelerdir? Nasıl tüketmek gerekir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Zülal Yalçın anlattı.
#KestaneKısa süreli ağrıların oluşturduğu uyuşma hissiyle birlikte gelen kramplar nasıl geçer sorusu internette aranan konular arasında yer alıyor. Kramp vücut içinde bir takım eksiklerin habercisidir. Peki Kramp neden girer, Kramp nasıl geçer, ayağa kramp girmesi nasıl geçer?
#Kramp Nasıl GeçerBacak ağrısı problemi, günlük yaşam içinde yoğun şekilde çalışan kişilerin sık sık başına gelen bir durum olarak dikkat çekiyor. Bu sorundan muzdarip vatandaşlar, hangi doktoradan randevu almaları gerektiğini sorguluyor. Peki Bacak ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilmeli?
#Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Doktora Gidilmeli?Kas krampları genç yaşlı dinlemez, herkesi korkutur. Zira kramplarla kasılmış bir kas ya da kas grubu dayanılmaz ağrıları da beraberinde getirir. Ayrıca tekrarlayan kramplar metabolik ve nörolojik bazı hastalıkların da ilk işaretleridir. Mesela diyabet, mesela Parkinson hastalığı kendini başlangıçta kramplarla belli edebilir. Ayrıca magnezyum, potasyum gibi minerallerin, tuz ve B12 vitamini eksikliğinin de krampları sıklaştırdığı iyi bilinir. Peki “geçici kramplar” da doğal çözümler nelerdir? İşte kısa bir liste...
#YAZARUzun süreli (kronik) ağrıya neden olan önemli rahatsızlıklardan biri olan kulunç hakkında konuşan Dr. Ahmet Çapar, “Her yaş grubunda gözlenen kulunç kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülmektedir. Ağrı dışında hiçbir zararı ve tehlikesi olmayan kulunç ağrıları, doğru tedavi yöntemleri giderilebilir” dedi.
#KulunçKramp neden girer sorusu birçok kişi tarafından sorgulanan ve merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Yetişkinlerde daha çok bacak bölgesinde baskın olan kramp girmesinin nedeni ve nasıl geçeceği merak ediliyor. Peki, kramp neden girer? Kramp nasıl geçer?
#KrampSon 20-30 yılda ciddi bir ‘yaş kayması’ süreci yaşadık, hâlâ da yaşıyoruz. Yaş kaymasının anlamı şu: Eskiye oranla daha uzun yaşamaya başladık. Özellikle toplumun bir kesimi için durum gerçekten de böyle. Kendine iyi bakan biriyseniz, yaşlılıkla ilgili sorunların ya hiç farkına varmıyorsunuz ya da bunları en az seviyede hissediyorsunuz.
#Osman MüftüoğluDoğal şekilde oluşan ve belirli bir kristal öz yapıları olan inorganik kristalleşmiş katı bir cisim olan mineraller vücudumuzda vitaminler ile çalışırlar. Doğada bulunan bütün minerallerin vücudumuzda olmasından dolayı insan vücudunun en az vitaminler kadar minerallere de ihtiyacı vardır.