Platon haberleri sayfasında Platon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 541 Platon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bugünkü eğitim sisteminin temelleri neredeyse Sümerler’e dayanmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra gelmiştir. Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. Formal Eğitim hakkında tüm detayları derledik.
#Formal EğitimArkadaşlar artistliğin lüzumu yok. Burada birbirimizi biliyoruz. Öğrencilik yokluktur, tatlı ekşi bir sefilliktir. Yoksunluktan çözüm üretmek, icat çıkarmak, sorgulayıp fikir üretmektir. Bu anlamda korunaklı aile evinden, tuzaklarla dolu gerçek hayata sıçrayışta titrek ilk adımlardır. Tıpkı, bu arayışların ve sorgulamaların ışığında medeniyeti yükseltmiş filozoflar gibi sizler de hiç farkına varmadan birer felsefeci, bilim adamısınız aslında. Evet, gerçek hayata girişte biraz yalpalıyor olabilirsiniz ama Hürriyet Kampüs yine, yeni, yeniden bir koltuk değneği gibi yanınızda bitiyor ve size “Her Şeye Giriş 101” sayfasını takdim ediyor. Yazan: Buğu Begüm Orhan
#101Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki 7 bin yıllık Assos Ören Yeri'nde devam eden kazı çalışmalarında, kullanıldıktan sonra çöpe atılan 1700 yıllık seramik lazımlıklar gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, “Çöplükler evlerdeki gündelik yaşamını aydınlatması için bize çok fazla arkeolojik veri sunuyor" dedi.
#ÇanakkaleAlmanya'da düzenlenen ve A Milli Takımımızın da yer aldığı EURO 2024'te son 16 turu heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Fransa - Belçika ve Portekiz - Slovenya maçlarının oynandığı gecede tarihi anlar yaşandı. İşte geride kalan geceden tüm detaylar...
#EURO 2024Bugünkü rakibimiz Avusturya; agresifliği, presi, faulleri, kaybettiği topları geri kazanma süresi ve hücumdaki süratiyle Euro 2024’e damga vurdu. Montella ve Rangnick aynen Socrates-Platon-Aristo örneğinde olduğu gibi aynı düşünce okulunun öğrencileri. Nasıl Rangnick, Sacchi’den çok şey öğrendiyse, Montella da muhtemelen Rangnick’in uzaktan talebelerinden biriydi. Bugün benzer felsefeye sahip iki hocanın bir tür satranç maçını izleyeceğiz.
#A Milli TakımYangında Behrakale köyü sınırları içinde kalan başta Aristoteles olmak üzere Platon’un öğrencilerinin faaliyette bulunduğu Yunan şehir devletlerinin iyi korunmuş örnekleri arasında gösterilen 7 bin yıllık Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı orman yangınında alevlerden etkilendi. Alevlerden etkilenen Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı dron ile görüntülendi.
#ÇanakkaleDesign for Change (DFC), dünyanın en büyük çocuk hareketidir. 70’ten fazla ülkede, 28 binden fazla okulun, 2 milyondan fazla çocuğun katıldığı bir oluşumdur. Amacı, çocuklarda ‘yapabilirim’ duygusunu geliştirmek ve onları çevrelerinde sorun olarak gördükleri konularda harekete geçmeleri için teşvik ekmektir.
#Design For ChangeMartin Heidegger’in ‘Physis: Kavramı ve Özü Üzerine’ adlı çalışması Aristoteles’in ‘Fizik’ adlı yapıtının ikinci kitabının ‘1’ numaralı kısmı hakkında bir kitap. Sıkı bir kavram ve ayrım dedektifi olan Heidegger’in ‘Physis’i muhteşem bir Aristoteles okuması...
#Martin HeideggerCHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın mitinginin ardından Kütahya’ya geçti. Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte katılan Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halindeki projelerini anlattı.
#Kemal KılıçdaroğluMillet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte Sakarya’da miting düzenledi.
#Kemal KılıçdaroğluFuzuli’yi, Ovidius’un poetik dengi olarak görürüm. Her ikisi de aşk şairi, aşkın büyük şairidir. Aşk acısı Ovidius’ta da vardır ama ruhani değil, bedensel. Ovidius’un ‘Aşklar’ının ayırıcı özelliği, aşk hakkındaki görgüsünü değil, deneyimini, acısını dile getiriyor oluşudur.
#Publius Ovidius NasoDurmadan üreten, sanatı ülke sınırlarını aşmış, gelişen, geliştiren, belki de en çok konuşulan, tartışılan sanatçılardan biri olan Ahmet Güneştekin ile bugüne kadar rekor kıran ziyaretçi sayısı sayesinde uzatılan ‘Gâvur Mahallesi’ bitmeden bir araya geldik. Bir fikri farklı disiplinlerle ifade edebilen, sadece ülke sınırlarını değil, kendi sınırlarını da aşma gayretinde olan ve sanatseverleri sürekli zinde tutan yaklaşımıyla Güneştekin, daha uzun yıllar boyunca zirvede olacak gibi görünüyor.%100 İlham Veren Sohbetler’de hep merak ettiğim değerli sanatçı Ahmet Güneştekin’i ağırladım. Keyifli okumalar!
#1Bilimsel olarak kanıtlanmış 32 milyonluk nüfusumuza rağmen, TBMM’de yer alan partilerimizin ‘üst akılları’nın bizleri yine yok sayarak aday listelerinde yer vermediğini ve yok sayıldığımızı görmenin kırgınlığı içindeyiz.
#Rumeli‘Sorularla 20. Yüzyıl Edebiyatımız’da Oğuz Demiralp, II. Abdülhamit’le başlatıyor 20. yüzyıl edebiyatımızı. Cumhuriyet dönemi edebiyatı kavramından değil, ‘20. Yüzyılda Edebiyatımız’ kavramından hareketle bakıyor. İşte bu ilk... Demiralp’e göre, 20. yüzyıl edebiyatımız ‘ifade özgürlüğünün kısıtlandığı baskı rejiminde’ ortaya çıkmıştır.
#Sorularla 20. Yüzyıl EdebiyatımızÜlkemizde birçok antik kent bulunmaktadır. Bu kentlerden arasında en fazla ziyaret edilenlerden biri tarihi özellikleri ile beğenilen Assos Antik Kentidir. Assos Antik Kenti nerede? Assos Antik Kenti hakkında bilgi, tarihi, efsanesi, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) detayları ile yazımızda.
#Seyahat