Türkiye, 112 personeli Havva Aydanur Ertuğrul’u Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’da enkaz altından kurtarılan ve ilk olarak YKS kitaplarını soran Gürkan Öztürk’e ‘Buraya kitap yığarım’ demesiyle tanımıştı. O günden bu yana Hatay’da yaraları sarmak için çalışan 112 Havva; 21 çadır okul, 21 kütüphane kurdu ve 3 prefabrik ev teslim etti. 4’üncü ve ilk betonanerme evin inşası ise meme kanseri olan Yüksel Aras’ın yetim oğulları Danyel, Ramazan ve Ahmet için başladı. Hürriyet, depremzede ailenin bitmek üzere olan yeni yuvasına konuk oldu.
#YKSÇankaya’daki Stüdyo Pizza’nın ekşi mayalı pizzaları hamurundan malzeme kalitesine, tadanı şaşırtan bir lezzet derinliğine sahip. Şefi Murat Artukmaç’ın çikolatalı sütlaç, kiraz şekerlemeli dondurma gibi özel tatlılarıysa hem tadı hem sunumuyla eski pastanelerin nostaljisini yakalıyor.
#ANKARADünya pizza günü, yılın belirli günlerinde araştırılan konular arasında yer alıyor. İtalya'nın en sevilen yemek türleri arasında yer alan pizza, dünya genelinde kabul gören gıdalardan birisidir. Peki, etkinliklere konu olan dünya pizza günü ne zaman, hangi tarihte? İşte, o detaylar
#Dünya Pizza Günü‘İmkânsız pizza’, ‘Cildinizi besleyin’, ‘Hormonlarınız için yiyin’... Etiler’deki Overdose, sıradışı yemek isimlerine sahip bir restoran... Burası, aynı zamanda Türkiye’de tüm ürünleri glütensiz olan tek mekân... Tabanı karnabahar, keten tohumu ve badem unuyla hazırlanmış vegan peynirli pizza imza yemeklerinden... Teriyaki soslu ızgara somon, buraya yeniden gelmeme neden olacak kadar lezzetli. Üstelik kullandıkları malzemelerin topraktan tabağa ulaştığı tüm süreci biliyor, takip ediyorlar.
#Glütensiz YemekTV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışmasının yeni bölümünde Masterclass ödül oyunu heyecanı yaşandı. Danilo Şef'in büyük ödülü açıkladığı gecede yarışmacılar en iyi pizzayı yapmak için kıyasıya rekabet etti. Yarışmacılar mutfakta yemek yaparken stüdyoda eğlenceli anlar da yaşandı. Peki, MasterChef'te bu hafta Masterclass ödülünü kim kazandı? İşte, MasterChef Türkiye'de ödülü kazanan yarışmacı...
#Masterclass Ödülünü Kim KazandıMedyada ‘ABD’nin pizza kralı’ olarak tanınan Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz’le bir araya geldik ve Hürriyet Lezizz’e özel çok keyifli bir sohbet yaptık. Akdeniz, evde pizza yapmak isteyenler için kritik püf noktalarından başarısının sırlarına birçok detayı sizin için anlattı. Videonun perde arkası Hürriyet Lezizz'de, link hemen aşağıda...
#HtvprogramlarRamazan ayının olmazsa olmazlarından olan Ramazan pideleri ertesi güne kaldığı takdirde çok lezzetli olmuyor. Bayatlayan pideleri değerlendirmek isteyen vatandaşlar da, bayat Ramazan pideleri ile neler yapılabileceğini araştırıyor. Peki, bayat pide ile ne yapılır? Bayat Ramazan pidesi nasıl değerlendirilir?
#Ramazan PidesiPizza hamuru nasıl yapılır sorusu, evde pizza yapmak isteyen ve lezzetinin nasıl olacağını merak eden kişiler tarafından merak ediliyor. Pizza yapımında, pizza hamurunun yoğunluğu ve lezzeti oldukça önemli. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? İşte pizza hamuru tarifi.
#Pizza HamuruHer seferinde başka bir Napoli çıkıyor karşıma. İlk kez Cenova üstünden gitmiştim bu kente. Ürkmüştüm gerçekten. Çamaşırların uçuştuğu daracık sokaklar, motosikletli kapkaççılar, içinden çıkılmaz trafik, park edilir edilmez soyulan arabalar... Üstüne üstlük bir de Mafya korkusu! Sonra her gelişimde korkularımdan biraz daha sıyrıldım, şimdi ise dost oldum ve sevdim bu fakir kenti. Hele Pompei’yi seyrederken Napoliten müzik çalıyorsa, keyiften ölüyorum adeta. Sözün özü: Napoli’nin tam zamanı! Lezzetli bir hafta sonu geçirmek için ideal bir destinasyon…
#Napoli PizzasıDr. Yavuz Dizdar, tam buğday unundan hazırlanan ve iyi mayalanan pizzanın kilo yapmadığını söyledi. Usulüne uygun, doğru ve taze malzemelerle yapılmış pizzanın hem sağlıklı hem de besleyici bir yiyecek olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Dizdar, şöyle dedi:
#PizzaÜç yıl öncesinin Dünya Pizza Şampiyonu Elena Spera, bir yıllık aradan sonra tekrar İstanbul’a geldi. Floransa’nın en ünlü pizzacılarından birinin sahibi olan Spera, geçen sene 10 gün boyunca pizza yaptığı Four Seasons İstanbul’da bu kez bir ay kalacak ve 28 Ağustos’a kadar İstanbullular için fırının başına geçecek.