Güncelleme Tarihi:
Bayatlayan Ramazan pidelerini atmayıp lezzetli atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Onları çöpe atıp israf etmek yerine birçok şekilde değerlendirebilirsiniz. Basit ve güzel tariflerle muhteşem lezzetler ortaya çıkarın. Böylece asla pideleri israf etmeyeceksiniz. İşte, bayat Ramazan pidelerini değerlendirmek için birkaç pratik öneri...
RAMAZAN PİDESİNDEN PİZZA
Bayat pidelerinizi değerlendirebileceğiniz en güzel yöntemlerden biri de hiç kuşkusuz onları pizza yapmak. İşte, sahurda yiyebileceğiniz hem pratik hem ekonomik hem de lezzetli bayat pideden pizza tarifi...
MALZEMELER
1 adet büyük boy Ramazan pidesi
1 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 diş doğranmış sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı doğranmış sosis
1 çay bardağı doğranmış sucuk
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı konserve mısır
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
İlk olarak sosu hazırlayın. Sosu hazırlamak için bir tavaya yağ koyarak kızdırmaya başlayın. Yağın içine domates rendelenerek ilave edilir. Diğer malzemelerde eklenerek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilir. Sos ateşten alınır ve bayatlamış pidenin üzerine yeterli miktardı gezdirilir.
Bir sonraki aşamada üzerine sos döktüğünüz pideye kaşar peyniri hariç tüm malzemeler eşit ve dengeli bir şekilde dizilir. Tüm bu malzemelerin üzerine ise kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Kaşarlar iyice eridiğinde fırından çıkartılır ve birkaç dakika sonra dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun...
PİDELİ KUŞBAŞILI KEBAP
Bayat pidelerinizi değerlendirebileceğiniz bir diğer tarif ise kuşbaşılı pide.
MALZEMELER
Ramazan Pidesi
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Su
1 Kase Yoğurt
Tuz
Karabiber
Kekik
HAZIRLANIŞI
İlk olarak kuşbaşı etleri istediğiniz büyüklük ve şekilde kesip sıvı yağda kavurmaya başlayın. Pişmeye yakın, üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın. Bir yandan da domates salçasını sulandırıp bir sos tavasında koyulaşana kadar kaynatın ve yoğurdunuzu çırpıp hazır bekletin.
Pideleri küçük kare şekilde doğrayın. Ortalama büyüklükteki bir servis tabağı ya da arzunuza göre tepsiye alın. Üzerine domates sos gezdirin ve etleri yayın. Etlerin üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin ve eritilmiş tereyağını da ekleyip vakit kaybetmeden servis edin. Afiyet Olsun...