Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Biraz sabır ve özenle pizza dükkanlarındaki pizzaları aratmayacak bir lezzete ulaşmanız mümkün. İşte ev yapımı pizza yaparken dikkat etmeniz gerekenler;
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Hamurun pürüzsüz olması için yoğurma kabına mutlaka zeytinyağı ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru 2 saat kadar bekletin. Dinlenmiş hamur, iyi pişmesi için şarttır. Hatta Milano hamuru 12 saat bekletilir. Evde bu kadar bekletmenize gerek yok, hamurunuzun dinlendirilmesi ve standart bir boyda, ince açılması yeterlidir.
2
Eğer evinizde bir pizza taşı yoksa malzemeleri eklemeden önce hamura kısa bir ön pişirme yapmalısınız. Malzemeleri ekledikten sonra pişmemiş bir hamurla karşılaşmamak için bu adımı atlamayın.
3
Bol malzemeli bir pizza pişirmek göze de mideye de hoş gelebilir ama pizzanızın çıtır olmasının önündeki engeldir. Bol malzeme yerine; neyli pizza yapmak istediğinize karar verin ve hamur üzerinde bir malzeme dengesi kurun. Pizza hamurunun çıtır olması için bir başka kural da; elbette hamurunun ince bir şekilde açılması.
4
Domates sosu pizzanın olmazsa olmazıdır. Taze, lezzetli domatesler seçin. Hamur üzerinde kullandığınız tüm malzemelerin taze olması lezzetin en önemli kuralı.
5
Pizzanızı önceden ısıtılmış bir fırında ve fırının üst ızgarasına yerleştirdiğiniz şekilde pişirmelisiniz. Böylece; yüksek ısıyı yakalayabilirsiniz.