Güncelleme Tarihi:
Pizza yemeği fazlasıyla seven bir toplumuz. Karışık, sucuklu, kaşarlı her şekilde yemeyi sevdiğimiz pizzaları kendinizde evde yapabilirsiniz. Evde pizza yapmak isteyenlerin en dikkat ettikleri şey pizza hamurudur. Pizza hamuru güzel olmadığı zaman tüm emekler boşa gidebilir. İşte, pizza hamurunun yapılışı hakkında detaylar.
Pizza hamuru yapılışı
Derin bir kabın içine maya, şeker ve ılık sütünüzü koyup karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra bu karışımı 15 dakika kadar bekletin. Kabardığını göreceksiniz. Kabaran mayalı karışımın içine sıvı yağı, tuzu ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine çok yavaş olmak kaydıyla un ekleyin ve elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Cam bir kap çıkarıp hamuru içine koyun ve üzerini streçle kapatın. Bu hamur, 45 dakika 1 saat kadar böyle mayalanacak. Yaklaşık olarak 2 katına kadar çıkması lazım. Mayalanan hamuru 3 parçaya bölün. Temiz 3 bezin üzerine parçaları koyun. Bu şekilde de 15 dakika kadar bekletip dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz incelikte açabilirsiniz.
Domates sosunun tadı önemli
Domates sosu hazırlarken sosun içerisine ilave edeceğiniz bir miktar salça sosun çok daha leziz ve tatlı olmasını sağlar. Domates sosunuzla fark yaratmak isterseniz sosunuzun içerisine bir miktar sarımsak veya soğan ilave ederek daha aromalı ve farklı pizzalara imza atabilirsiniz. Soğan veya sarımsağı blender’dan geçirerek sosa ilave edebilirsiniz.