Güncelleme Tarihi:
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi kampüsü karşısında hizmet veren pizzacı Yalçın Parlak, daha önce ton balığıyla hazırladığı pizzayı, müşterilerinden gelen talep üzerine kilogramı 50 YKr'ye kadar düşen hamsiyle yapmaya başladı.
Hamura özel sos, kaşar peyniri, biber ve soğanın yanı sıra haşlanmış hamsi kullanarak pizzayı hazırlayan Parlak, yiyeceği boyutuna göre 5 ve 7,5 YTL'ye satıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinden oluşan müşterilerinin hamsili pizzayı çok beğenmesi üzerine el ilanları da hazırlayarak dağıtan Parlak, satışlarında yüzde 25 oranında artış olmasının mutluluğunu yaşıyor.
Parlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğretim görevlisi Dr. Sırrı Gürleyük'ün önerisiyle başladığı hamsili pizzaya tahmininden fazla ilgi gösterildiğini, müşteri potansiyelinin de arttığını söyledi.
Ton balığını konserve içinde satın alarak pizzada kullanmalarına karşın hamsinin yeni avlanması nedeniyle daha taze olduğunu anlatan Parlak, şöyle dedi:
“Karadeniz'de yaşayıp da ton balıklı pizza yapmak tuhaf oluyordu. Gürleyük'ün de cesaretlendirmesiyle hamsi kullanmaya başladık. Kılçığından ayırıp bütün olarak hamura yerleştirdiğim hamsilerle yaptığım pizza çok beğenildi. Evler ve iş yerlerinden sipariş alıyoruz. Karadeniz'de diğer balık türleri bollaştıkça onları da pizza menümüze ekleyeceğim.”
Müşterilerden ilk öğretim okulu 4. sınıf öğrencilerinden 10 yaşındaki Aymira Koçaklı, ilk kez yediği hamsili pizzayı çok beğendiğini, tadını da farklı bulduğunu kaydetti.