Ayça BARUT
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2005 00:33
Üç yıl öncesinin Dünya Pizza Şampiyonu Elena Spera, bir yıllık aradan sonra tekrar İstanbul’a geldi. Floransa’nın en ünlü pizzacılarından birinin sahibi olan Spera, geçen sene 10 gün boyunca pizza yaptığı Four Seasons İstanbul’da bu kez bir ay kalacak ve 28 Ağustos’a kadar İstanbullular için fırının başına geçecek.
- Yeniden davet edildiğine göre, Türkler senin pizzalarını çok sevmiş olmalı...
Evet, sanırım yaptığım pizzaları sevdiler.
- İstanbul’u gezme şansın oldu mu?
İlk geldiğimde fazla gezememiştim, ama bu kez uzun kalıyorum. Nişanlım da benimle birlikte geldi. Her yeri dolaşmak istiyoruz.
- Türk yemeklerini tattın mı peki?
Mantı, kebap, meze... Sizin yemekleriniz Akdeniz yemeklerine çok benziyor.
- Pizza yapmak için başka ülkelere de gidiyor musun?
Kosta Rika’ya gitme planım var. Bir restoranda pizza yapmayı öğretmem için davet ettiler. Ben kendi pizzacımızdaki müşterimlerimle iletişim halinde olmayı seviyorum, o yüzden çok uzun süre ayrı kalmak istemiyorum.
- Pizza yapmaktan sıkıldığın oluyor mu?
Tabii ki bazen aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyorum. Ama her işte zaman zaman sıkılabilirsin.
- Bu sene Four Seasons’da farklı pizzalar yapacak mısın?
Bu sene mönüyü tamamen değiştirdik. Tabii ki klasik pizzalar olacak, ama yaz olduğu için daha hafif pizzalar yapacağım.
- Davet edilirsen gelecek sene de gelir misin?
Davet ederlerse, neden olmasın?
Pizzaya beyaz şarap yakışır
Birçok insan pizzanın yanında bira içiyor, ama bana göre pizzaya beyaz şarap yakışıyor. Ben genelde su içsem de, zaman zaman bir kadeh beyaz şarap içmekten de keyif alıyorum.
Pizza ustaları da şef kadar önemli
Eskiden pizza ustalarına hiç önem verilmezdi. Artık neredeyse bir şef kadar önemseniyoruz, çünkü biz de sürekli yeni bir şeyler yaratmak zorundayız. Bizim işimizin giderek daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.