Pizza Hamuru haberleri sayfasında Pizza Hamuru hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 301 Pizza Hamuru haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaPizza sevmeyen biriyle biz bugüne kadar tanışmadık. Herkesin pizza tercihi farklıdır, evet, ama sevdiği bir pizza da mutlaka vardır. Peki pizzayı dışarıdan söylemek yerine evde yapmak isteyenler? Onlar için de en önemlisi pizza hamurunun yapılışı. İyi bir pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli? Hamursuz pizza tabanı nasıl yapılır? Bütün bu sorularınızın cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Pizza HamuruGerçek bir pizzanın sırrı lezzetli hamurunda gizli. Yani lezzetli bir pizza hamuruyla pizzanızın tadını garantilemiş olursunuz. Pizza hamurunu hazırlarken malzeme dengesi ve püf noktaları oldukça önemli. Ancak öncesinde hamuru nasıl yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. İki alternatifiniz var: Birincisi, pizzanızı mayalanması için dinlenmeye bırakılan bir hamurla yapmak. İkincisi, mayalanması için beklemeye gerek olmayan bir hamur kullanmak. Öte yandan hamurdan uzak duruyorsanız karnabahar, patates gibi malzemelerle de pizza tabanı hazırlayabilirsiniz. İşte her zevke uygun hamurlu hamursuz pizza tarifleri...
#Pizza HamuruPizza hamuru nasıl yapılır sorusu, evde pizza yapmak isteyen ve lezzetinin nasıl olacağını merak eden kişiler tarafından merak ediliyor. Pizza yapımında, pizza hamurunun yoğunluğu ve lezzeti oldukça önemli. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? İşte pizza hamuru tarifi.
#Pizza HamuruAnanaslı pizza tarifi, farklı lezzetler denemek isteyenler için nefis bir alternatif. Ananasın lezzetinin yanı sıra tatlı ve tuzlunun uyumunu çok seveceksiniz. Peki ananaslı pizza nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz tüm yapılış aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Pizzaİstanbul, Kadıköy civarında pizzaseverler için her biri farklı usulde hazırlanan çok alternatif var. Tokyo tarzı için Yeldeğirmeni’ndeki Salepepe, bol peynirli Amerikan işi arayanlara DeepDish Brooklyn Pizza ve Napoli’den şaşmam diyenler için il Sud öne çıkanlardan...
#GİZEM DİNÇBAŞSevgili lezzetsever dostlarım...Türk mutfağına olan sevgim ve ilgim, artık hepinizin bildiği bir gerçek... Türk mutfağı ve lezzetlerini hazırlayıp en sevdiklerime sunmanın yanı sıra sizinle de paylaşmayı çok seviyorum, artık onu da biliyorsunuz. Bana “Türk Mutfağı dışında en sevdiğin 2. mutfak hangi ülkeye ait?” diye sorsalar, kesinlikle “İtalya” derim. Çünkü hem Türk damak tadına çok yakın hem de zeytinyağı ve taze baharatlara çok fazla değer veriyorlar. Bu nedenle İtalyan mutfağı artık uzmanlıklarım arasında yerini aldı bile. Makarna ve pizzadan ibaret gibi gözükse de aslında İtalyan mutfağı derya deniz bir kültüre sahip. Fakat bizim gibi hamur işine çok düşkün olduklarını da inkar edemeyeceğim.Bu hafta sizinle Focaccia ve pizzanın buluştuğu, dışı kıtır, içi yumuşacık enfes bir tarifle geldim. Bu tarifi özellikle minikler çok sevecek.
#FocacciaEvet, çünkü dünyanın hiçbir yerinde Napoli’deki kadar çok sayıda iyi pizzacı yok. Bazen hoş ve farklı sürprizlerle de karşılaşıyorsunuz. Öte yandan eğer klasik pizza yemek istiyorsanız cevabım olumsuz. Dünyanın pek çok ülkesinde Napoli tipi pizzalar artık gayet güzel yapılıyor. Margherita ve marinara gibi klasik pizzaların en iyileri birçok kentte mevcut.
#PizzaMasterChef ananaslı pizza All Star yeni sezonda yeniden yapılıyor. Avustralya mutfağına ait olan ananaslı jambonlu pizza da en çok aranan tarifler arasında yer aldı. Ananaslı pizza aynı zamanda en çok tartışılan tatlar arasında yer alıyor. Peki, evde kolay ananaslı pizza nasıl yapılır? Kimi çok severken kimilerinin tercih etmediği ancak tadına bakmak istediği pizza çeşitlerinden ananaslı jambonlu pizza tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Masterchef Ananaslı PizzaGüney Amerika gezegenimizdeki yaşamın ne kadar zengin olduğunu ve de olabileceğini gösteren bir müze gibi. Birçok ülkeyi ve bölgeyi görmüş biri olarak Ibera Milli Parkı’nda yaşadığım deneyimi rahatlıkla en üst sıralara koyabilirim. Bölgenin ikonik canlısı tabii ki jaguar. Kendiyle birlikte birçok türü ve elbette eşsiz Ibera Deltası’nı yeniden var etmiş. Yolunuz oralara düşerse yerel halkın arasına karışmayı ve köylerde vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin.
#Güney AmerikaYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Bazen pratik bir atıştırmalık, bazen de gurme bir lezzet olarak sofralarımızda yer alan pizza çeşitlerini siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Yeter ki ilk adımı atın ve harika bir pizza hamuru hazırlamanın püf noktalarını öğrenin! İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz basit bir pizza hamuru tarifi…
#İncili Gastronomi RehberiTütsülenmiş somon pizza MasterChef ekranlarında final heyecanında izleyiciler tarafından merak edildi. Kısık ateşte hazırlanan tütsülenmiş somon pizza özel bir teknikle yapılıyor. Peki, MasterChef tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tütsülenmiş somon pizza tarifi ve yapılışı...
#Tütsülenmiş Somon PizzaMasterChef yarışmasında bu hafta 2022 FİFA Dünya Kupası'nda yer alan ülkelerin yemekleri yapılıyor. Bu yemekler arasında Avustralya mutfağına ait olan ananaslı jambonlu pizza da en çok aranan tarifler arasında yer aldı. Ananaslı pizza aynı zamanda en çok tartışılan tatlar arasında yer alıyor. Kimi çok severken kimilerinin tercih etmediği ancak tadına bakmak istediği pizza çeşitlerinden ananaslı jambonlu pizza tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Masterchef Ananaslı Jambonlu PizzaÇankaya’daki Stüdyo Pizza’nın ekşi mayalı pizzaları hamurundan malzeme kalitesine, tadanı şaşırtan bir lezzet derinliğine sahip. Şefi Murat Artukmaç’ın çikolatalı sütlaç, kiraz şekerlemeli dondurma gibi özel tatlılarıysa hem tadı hem sunumuyla eski pastanelerin nostaljisini yakalıyor.
#ANKARAPizza hamuru tarifiyle evde kolayca nefis pizzalar hazırlayabilirsiniz. Çeşit çeşit malzemeleri ve enfes sosuyla pizza çoğumuzun favorilerinden. Pizza hamuru yapımı biraz zor gibi görünbilir ama hiç de sanıldığı gibi değil. Evde kendi pizzanızı yapmak oldukça kolay. Peki pizza hamuru nasıl yapılır? İşte evde pizza hamuru tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Hamuru Nasıl YapılırHerkesin sevdiği bir pizza çeşidi mutlaka var. Peki, kapalı pizza calzone’yi denediniz mi? İtalya’nın Puglia bölgesinden çıkan; mozzarella peyniri ve domatesle doldurulmuş yarım ay şeklindeki bu hamur, turistlerin de ilk tercihi çünkü sokaklarda yürürken atıştırmak çok kolay. Ve kolaylıkla her yere götürebileceğimiz bu leziz ve pratik pizzayı evde de yapabiliriz.
#Calzone48 yaşındaki İlkokul mezunu Necla Akkuş, Beylerbeyi’nde pizza hamuru üreten bir atölyede iki yıl önce işe başladı. Pandemide batma noktasına gelen atölyeyi boş halde devralan Akkuş, şimdilerde ıspanaklı, havuçlu ve pancarlı pizza hamurlarıyla müşterilerinin gözdesi.
#PandemiKullanılan un ne? Hamur ne kadar mayalanmış? Taş fırında mı pişiyor? Bu soruları sorduktan sonra Nappo’nun pizzasını değerlendirebiliriz. Çok başarılı buldum. Torinolu küçük üretici Bongiovanni’nin ununu kullanıyorlar. Bir pizzada sadece 0.1 gram maya var. Kenarları kabarık, ortası yumuşak. Peynir kalitesi iyi, domates ve reyhan kalitesi çok iyi.
#PizzaHer ikisi de pizza şefi olma hedefiyle İtalya’nın Roma kentindeki bir pizza okulunun yolunu tutar. Burada yolları kesişen Aycan Gezer ile Costantino Dotari, Roma pizzasının inceliklerini öğrenir. Pizza sevdalısı bu iki genç, süreç içinde birbirlerine de aşık olur. Aycan Gezer’in İzmir’de pizzacı açma hayaline İtalyan Costantino Dotari de ortak olur. İkili, 2014’te İzmir Urla’da 5 masalı Pizzeria Luna Romana’yı açar. Aycan Gezer ve Costantino Dotari, süreç içinde hem mekanlarını büyütür, hem de ikinci şubelerini Karşıyaka’da açar. Ustaya bağımlılığı azaltmak adına başka mekanlar için de pizza hamuru ve tabanı üreten ikilinin gündeminde ise bu alanda markalaşmak var.
#1Sardunya’da un, sebze ve peynir karışımı bir hamurla yapılıyor, Ligurya’da pizza hamuru sızma zeytinyağına batırıp pişiriliyor. Lombardiya’daki pizzalardaysa karabuğdaylı özel bir un kullanılıyor. İtalya’nın kuzeyinden güneyine bu şöhretli yemeği tatmak için o kadar çok seçeneğimiz var ki...
#PizzaOrijinal pizza hamurunun yumurta ya da süt içermemesi, yani vegan olması beni çok mutlu etse de, asıl mesele lezzetli bir pizzanın olmazsa olmazı mozzarella’yı bitkisel yapmak... Vereceğim peynir tarifiyle vegan bir margherita pizza yapabilir, dilerseniz üzerine bitkisel salam dilimleri serpiştirebilirsiniz. Emin olun, bu zahmete değecek.
#MozzarellaOdun ateşinde pişmiş çıtır çıtır bir hamur, üzerinde soğan, sarımsak, yeşil biber ve baharatla harmanlanmış kıyma... Enfes bir lahmacuna kim hayır diyebilir ki! Bana hep “Lahmacun mu pizza mı” diye soruyorsunuz; yapılışları ve tatlarıyla çok farklı yemekler... İkisi de favorim.
#LahmacunGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaPizza, birbirinden renkli malzemeleri ve nefes sosuyla sevilen bir lezzet. Evinizde pizza hamuru tarifiyle kendi pizzanızı keyifle yapabilirsiniz. Her ne kadar uğraştırıcı görünse de yapımı oldukça kolay. Peki pizza hamuru nasıl yapılır? Püf noktaları ile pizza hamuru tarifi...
#Pizza Hamuru Nasıl Yapılır