MasterChef tütsülenmiş somon pizza tarifi: Tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Tütsülenmiş somon pizza MasterChef ekranlarında final heyecanında izleyiciler tarafından merak edildi. Kısık ateşte hazırlanan tütsülenmiş somon pizza özel bir teknikle yapılıyor. Peki, MasterChef tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tütsülenmiş somon pizza tarifi ve yapılışı...
MasterChef finale doğru gidilirken birbirinden lezzetli ancak zorlu tarifler yarışmacılara hazırlaması için veriliyor. Bunlardan biri de tütsülenmiş somon pizza oldu. MasterChef tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır izleyiciler tarafından da merak konusu oldu. İşte, tütsülenmiş somon pizza tarifi ve malzemeleri...
TÜTSÜLENMİŞ SOMON PİZZA MALZEMELERİ
Hamuru için;
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
4 adet domates
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
30 gram dil peyniri
100 gram somon füme
2 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı krem beyaz peynir
TÜTSÜLENMİŞ SOMON PİZZA NASIL YAPILIR?
Pizza hamuru için ilk olarak ılık suyu yoğurma kabına alın.
Maya ve şekeri ilave edip 5 dakika bekleyin.
Unu azar azar eleyerek ekleyin. İstenilen kıvama gelene kadar yoğurun.
Daha sonra üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakın.
Domatesleri soyup rendeleyin. Soğanı soyup doğrayın. Soğanı zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirin. Dilpeynirini tel tel ayırıp kaşar peynirle harmanlayın.
Mayalanan pizza hamurlarını un serperek tepsi boyutunda açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu sürüp peynirin yarısından fazlasını ilave edin. Somon dilimlerini yerleştirip kalan peynir karışımı ile kapariyi serpiştirin.
180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp birer parça krem beyaz peynirle süsleyin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.