Bu hafta sizi tamamen kendime ait olan bir lezzet olan tavuk ciğerli arancini tarifi ile Akdeniz mutfağının önemli oyuncularından birisine, İtalya’ya götürüyorum. Adını küçük portakal cinsi olan “arancini”den alan bu lezzet, İtalya’da genellikle risotto pirinci ile kıymalı, domates soslu, bezelyeli ve mozarella peynirli bir iç harçla yapılırken, farklı dolgu malzemeleriyle de hazırlanabiliyor. Aslında İtalyanlar nasıl mantı için “Turkish Ravioli” diyorlarsa biz de arancini için “İtalyan içli köftesi” diyebiliriz sanıyorum.😊
#AranciniLeague of Legends oyunundaki karakterlerin tamamı birbirinden başarılı ve kendine has özelliklere sahiptir. Oyun kurgusu ve karakterler ince bir işçilik ile hazırlanmıştır. Oyuncuların bu karakterleri seçerken güçlü ve zayıf yönlerini bilmeleri oyunu iyi bir şekilde oynayabilmeleri açısından önemlidir. Orianna karakterinin güçlü ve zayıf özellikleri ile alakalı tüm bilgileri derledik.
#OriannaTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganÇocukluk hayali pilot olmaktı. Yıllarca terzilik yaptı. Her şeyi yandı, elinde kalan tavayla sokakta yemek pişirmeye başladı. Ve geçen hafta Asya’nın mutfak ikonu seçildi. Birlikte mantı döküp balona bindiğim minik dev Jay Fai, artık dünyaya örnek gösteriliyor.
#YazarSerhan Ada’nın kitabı ‘Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri’ni geniş, ferah bir nefes alır gibi okudum. Şimdilerde ‘değerler eğitimi’ diyorlar ya, bundan güzel eğitim olur mu... Gönül eğitimi, bellek eğitimi, incelik, kadir kıymet bilme... Önerimdir: Ders kitabı olarak okutulmalı.
#Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk NesneleriBUGÜN o gün...Yürünmeyen yollarda yürüyen kadınları yazdığım gün... Yaratıcılıklarıyla fark yaratan kadınları sizlerle tanıştırdığım gün... Güneş de onlardan biri. Güneş Mutlu. Bu isme dikkat edin, adını daha çok duyacaksınız. Son on yıldır çanta sektörüne damgasını vurmuş genç bir kadın. Hikâyesi olan nefis çantalar üretiyor. Ve 5 kıtada satılıyor. Her şeyi de kendi başına yaptı. Daha yeni havaalanı dükkânı açtı, başarılarının devamını dilerim...
#YazarGünümüzde porsiyonlar dev boyutlara ulaştı ve insanlar artık ne kadar yediklerinin farkında değil. Uygun porsiyon miktarlarını bilmek, ekstra kalori depolama ve kilo alımını durdurmaya yardımcı olur. Porsiyonları ayarlarken dikkatli olarak daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını açabilirsiniz.
#Dr ÖzDiyet yapmak zor ve zahmetli bir iştir. Heves ister. Direnç ister. Sabır ister. Bir o kadar da motivasyon ve süreklilik ister. Daha da mühimi bilgi ve kalıcılık üstüne birazcık sürdürülebilirlik ister. Ama en önemlisi bazı temel beslenme kurallarına kayıtsız ve şartsız itaat, uyum ister. İtaati zorunlu olan kuralların ilk 10’unda neler var diye merak ediyorsanız buyurun...
#Osman Müftüoğlu- Katıldıkları yarışmalarda aldıkları derecelerle yetiştiricilerinin yüzünü güldüren kanaryalar, yumurtadan çıktıkları andan itibaren adeta bir bebek gibi özenle büyütülüyor - Sivaslı kanarya yetiştiricisi Polat: - "Yavrulara şırıngayla mama veriyoruz. Bebek gibi onlara bakıyoruz, onlar da bir bebek çünkü"
Büyük İskender’e, “Gölge etme başka ihsan istemez” diyen Diyonjen’i bile gölgeleyen, damarına basıldığında çelikleşen Çanakkale insanı şu sıralar bir “Gelin-Görümce” destanı yazıyor. Kıyı ya da Yalova Restoran’da lüfer, kalamar yumurtası, ahtapot ızgara, tereyağında karides, roka salata hayal ederken, her nedense kendimizi havaalanı yakınlarında bulduk öğlen öğlen. En iyisi lafı uzatmadan konuya dalalım.
#Çanakkale10 yıl öncesine kadar Siem Reap, 12’nci yüzyıldan kalma Angkor Wat Tapınakları’nı görmek için gidenlerin konakladığı, yemek yediği sıradan bir yerleşimdi. Şimdi modern otelleri, iddialı restoranları, sanat galerileri, fotoğraf ve film festivalleri, özgün ürünlerin satıldığı mağazalarıyla başlı başına bir çekim merkezi.
#SeyahatKonu beslenmeye geldiğinde, özellikle de belirli bir amacımız varsa (kilo almak, kilo vermek, detoks vb.) ne yiyeceğimizi kestirmek her zaman güç oluyor ve karar vermekte zorlanabiliyoruz. Neyse ki, bu konu için bize rehber olabilecek birkaç bilgi edindik!
#Algida