İzmir’de Bayraklı sahilinde başlayan ve kentte ağır bir kokuya neden olan balık ölümleri günlerdir şehrin farklı noktalarında da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ölü balıkları gece - gündüz karadan ve denizden toplamasına rağmen denizdeki ölü balık miktarında azalma yaşanmazken, su ve balıklardan numune alan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, elde edilen analiz sonuçlarını açıkladı.
#İzmirOrta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) gönüllü çevre deneyi “Denizlerimizin Genç Kaşifleri” Projesi’nde ilk sonuçlar açıklandı. Denize kıyısı olan 28 ilde nisan ayında yapılan deneyin bulgularına göre, deniz yüzeyi sıcaklığı arttı. Araştırmada geçen yılın aynı dönemine kıyasla sıcaklık Batı Karadeniz’de 2,3, Marmara’da 1,8, Akdeniz’de 1,5, Ege ve Doğu Karadeniz ise 1 derece yüksek ölçüldü.
#Orta Doğu Teknik ÜniversitesiGünlük yaşamımızın yoğun akışına kapılıp birçok ihtiyacımızı göz ardı edebiliyoruz. Enerjik bir bedene ve dinamik bir zihne sahip olmak istiyoruz ama iş hayatında kendimizi bazen gereğinden fazla yorabiliyoruz. Mevsim de kış olunca çok daha kolay tükenmişlik hissi yaşıyoruz. Oysa rutinimize bazı alışkanlıkları dahil ederek enerjimizi koruyabiliriz.
#Melis YILMAZSon zamanlarda özellikle sosyal medyada kadın sağlığını tehlikeye atan pek çok denetimsiz ürün satılıyor. 'Vajinal detoks' adı altında satılan bitkisel karışımlar, inciler, buhar banyoları, yumurtalar ve buna benzer pek çok ürün hiç sorgulanmadan onlarca kadın tarafından sepete atılıyor. Vajina sağlığı için alternatif tıptan yardım alanlar, 'Bitkisel üründen zarar gelmez' diyenler, nasıl tehlikelerle karşı karşıya olduklarının farkında değiller… Biz de bu ürünleri ve olası zararlarını konunun uzmanları ile konuştuk.
#Vajinal DetoksMutlu bir bebek, tüm ailenin mutluluğunun garantisidir. Onları mutlu etmenin ilk şartı ise günün her saati temiz ve konforlu olmalarını sağlamaktan geçer. Bebeğinizin hassa cildine en uygun pişik keremini seçerken doğru soruları sormanız için, işte size mini bir rehber!
#Sponsorlu İçerikTEKRARLAYAN streslerin sağlığımızın en büyük düşmanlarından biri olduğu kesin. “Yeni hayat”ın özellikle şehirlerde yaşayanlar ve çalışanlar için stresi azaltmayı son derece güç bir süreç haline getirdiği de tartışılmaz. Bu nedenle hepimizin stresi azaltmaya değil, onu daha akıllıca yönetmeye çalışmamızda fayda var. Bunu yapmazsak, her geçen gün biraz daha “stres yorgunu” olmamız kaçınılmaz... Akapunktur uzmanı Dr. Tayfur Yağcı, stresi yenmek ve olumsuz etkilerini önlemek için yapılacak en akıllı şeyin “seyahat terapisi” olduğunu belirtiyor. Gezmenin, yeni yerler görmenin, keşfetmenin bir kişinin ruhuna ve bedenine yapabileceği en iyi terapi yöntemi olduğunu ifade eden Yağcı, şunları anlattı:
#1Çağımız dijital çağ olarak anılan ve son derece fazla olumsuz etkiler altında kalınan bir dönemdir. Kullanılan sayısız elektronik ürün, radyasyon yaymaktadır. Genellikle kapalı binalarda ve ortamlarda geçen iş hayatı insanın fiziki ve ruhsal sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bir de buna hızlı ve doğal olmayan beslenme düzeni eklendiğinde başka sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Günümüzde modern devletlerin üst sıralarda yer alan sağlık sorunları arasında "obezite" gelmektedir. Kişiler bir miktar sağlıklı beslenme veya sağlıklarını korumak adına farklı arayışlara yönelmektedir. Televizyonlarda, basın ve yayın organlarında sıklıkla işitilen "detoks ve detoks suyu" kavramları da bunlardandır. İşte ilgiyle okuyacağınız detoks nedir, ne işe yarar zayıflatan detoks suyu tarifleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#DetoksSaçlar yıkandıkça yenilenir, uzar ve canlanır. Bu canlanma ve yenilenmedeki en önemli faktör ise saç yıkama yöntemi ve sıklığı… Kimileri alışkanlık gereği her sabah saçlarını yıkayarak güne başlarken, kimileri de Semiramis Pekkan’ın sosyal medyayı ikiye bölen açıklamalarında olduğu gibi haftada bir saçını yıkıyor. Peki saçlar ne sıklıkla yıkanmalı? Saç tipine göre saç yıkama sıklığı değişiyor mu? Saçları yıkarken yapılan hatalar neler? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYaşla birlikte değişen saç dokusu ve kalınlığı, hava kirliliği, yanlış beslenme veya hormonal bozukluklar saç dökülmesine yol açabiliyor. Saç kaybını önlemek, saç derisini iyileştirmek ve saçın kalitesini artırmak için altta yatan nedenlerin ne olduğunu saptamaya yarayan saç check-up’ıyla saç problemlerinin önüne geçilebiliyor.
#Saç Check-UpFermantasyon, geleneksek mutfağımızda en güzel saklama yöntemlerinden biri. Farklı mutfaklarda unutulmaz lezzetlerin var olmasını sağlayan bu yöntemşer besinler daha uzun süre saklanıyor ve faydalı hale geliyor. Peki Fermente nedir? Fermantasyon nasıl olur? İşte fermente edilebilen yiyecekler hakkında bilgiler...
#Fermente NedirHaliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin sudan aldığı numunelerin incelemesi sürerken, bölge sakinleri balık ölümlerinin derenin uzun yıllardır temizlenmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.
#Alibeyköy DeresiHaliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamada, "Dereden alınan numunelerin incelenmesi neticesinde suda herhangi bir endüstriyel kirliliğe rastlanmamış sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir" denildi.
#BalıkOrtancalar, rengarenk görüntüsüyle bulunduğu alanlara farklı bir görünüm katar. Yaz aylarının ev sevilen bitkilerinden olan ortancayı evinizde de yetiştirebilirsiniz. Peki ortanca çiçeği bakımı nasıl yapılır? Ortanca nasıl çoğaltılır? Ortanca çiçeği çoğaltma, sulama ve bakımı hakkında bilgiler...
#Ortanca Çiçeği BakımıCiklet balığı en fazla bilinen balık türüdür. Aynı zamanda cichlid balığı olarak da bilinmektedir. Görünüş açısından çok fazla dikkat çekmektedir. Akvaryum balıkları arasından çok fazla tercih edilen bir balık türüdür. Kendilerine has karakteristik özellikleri bulunmaktadır. Su şartlarına oldukça dayanıklıdır. Peki ya ciklet balığı nedir? Bu balığın özellikleri nelerdir? Ciklet balığının yemi, bakımı ve üremesi nasıl olmalıdır detayları ile derledik.
‘Su’ deyip geçmeyin. Hayati olmasının ötesinde içindeki minerallerin vücut tarafından kolay emilmesi nedeniyle biyoyararlılığı en yüksek olan sıvı... Ben de bu hafta, geçen gün kutlanan Dünya Su Günü vesilesiyle beslenmede son derece önemli olan ve peşine düşülecek en kıymetli kaynak sularımızı yazdım.
#GeziSuyun en fiziksel hem de kimyasal özellikleri bulunur. Özellikle yaşamın temel taşı olarak öne çıkan su, dünyanın da yine önemli bir kısmını kapsar. Herhangi bir gezegende yaşam olabilmesi için mutlaka suyun bulunması önemlidir. Peki, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri nelerdir? İçindeki çözünmüş maddeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Suyun Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?Tehlikeli atıkların oldukça büyük zararlara yol açabileceğini söylemek mümkündür. Tehlikeli atıkların varlığı bir Tehlikeli atıklar nelerdir ve nereye atılır? Tehlikeli atıklar listesi ve uygulanan bertaraf işlemleri nelerdir? Tehlikeli atıklarla ilgili tüm detayları sizler için derledik.
#Tehlikeli AtıklarYarasa gübresi, yararları ile dikkatleri çekiyor. Tarımda kullanılan yarasa gübresi, guano olarak da bilinmektedir. Suni gübre sonrası talebin azaldığı yarasa gübresi, Guano olarak adlandırılır ve yarasaların dışkılarından oluşur. Uluslararası adı Guano olan yarasa gübresi, farklı fosfatlardan oluşan ince taneli bir karışımıdır. İşte, yarasa gübresi hakkında bazı bilgiler
#Yarasa GübresiKilo vermenin yanı sıra sağlıklı kilo vermek herkes için olması gereken bir yaşam şeklidir. Bu diyetlerin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği de ayrıca önem taşır. Sizlerle bu yazımda son zamanların en popüler diyetleri alkali diyet, aralıklı oruç, ketojenik diyet, vegan- vejetaryen diyet hakkında merak edilenleri paylaşıyorum.
#DiyetlerDoğumdan sonra bebekler için önemli olan anne sütü salgılanmaya başlar. Anne sütü bebeklerin gelişimi açısından çok önemlidir. Bu anlamda karşımıza kolostrum çıkmaktadır. Peki, kolostrum nedir, ne işe yarar? Kolostrumun özelliği nedir, hangi vitaminlerde bulunur? Sizlere kolostrum hakkında merak edilenleri yazımızda derledik.
Zaç yağı, başka bir adıyla sülfürik, özellikle de sanayide çok fazla kullanım alanı bulan ve bir hayli kuvvetli bir mineral asit olma niteliğini taşımaktadır. Sizin için zaç yağının ne olduğunu, asit mi baz mı olduğunu, zaç yağının bileşik formülünü ve pH değerini derledik.
#Zaç Yağı