Perşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞYaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli HayatEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Günün her saati uğrayıp özenli lezzetler tadabileceğiniz, yormayan bir mahalle mekânı arıyorsanız Nişantaşı’ndaki The Bono’yla tanışın. Sokağın hareketinden kopmayan barı ve arkadaki sakin bahçesinde şaşırtan bir yemek çeşitliliği sunuyor. Zeytinyağlı gelin sarması, mancarlı pide, tava ciğer, rezeneli-rakılı fava, asma yaprağında ballı Ezine peyniri menüde bulabileceğiniz seçeneklerden sadece birkaçı...
#The BonoABD New York, Los Angeles, Miami gibi havalı şehirlerden ibaret değil. Vahşi doğasıyla, acılı mutfağıyla ve özgün mimarisiyle Santa Fe, seyyahların yeni gözdesi. Şu anda şehirde kayak zamanı... Yaza doğru sanat fuarları, festivaller başlıyor; tüm şehri bir karnavala çeviriyor.
#SeyahatOnun işi starları doyurmak. Metallica ve Depeche Mode gibi taptığı müzik gruplarını ağırladığı için ölse de gam yemeyeceğini söylüyor Arda Türkmen. Ve şirketi Roka ile tam beş yıldır Türkiye’ye yolu düşen rock starlarını o doyuruyor. Referans listesi epey etkileyici: 50 Cent’ten Norah Jones’a kadar 45 ünlü grup ve sanatçının boğazından geçen her yudumun ve lokmanın hesabı ondan soruldu. Türkmen’le rock starlarının ne yiyip ne içtiğini konuştuk.
Üç kız arkadaş, Suriye’ye gitmeye karar verdiğimizde çevreden aldığımız tepki kısa ve net oldu: "Neden?" Tura katılmadan, elimizde sadece "Lonely Planet", sırtımızda 15 kiloluk çantalarla yola çıkmamız tuhaf karşılandı. Çünkü, yurtdışında gezi denince güneydoğu komşumuz hiç akla gelmiyor. Oysa Suriye, kapalı çarşıları, kaleleri, daracık sokakları, müthiş lezzetli yemekleri ve naneli limonatasıyla keşfedilmeyi bekleyen bambaşka bir dünya.