İkilemden kurtaran Karadeniz pidesi

Ana haberleri hatmettiyseniz sizi İstanbul ve Türkiye’nin yeme/içme, gezme/tozma gündemine alalım...

Haberin Devamı

NE YESEK?
Fatih’te pide


İstanbul’un, belki de Türkiye’nin en lezzetli pidelerini yapan Fatih Karadeniz Pidecisi ‘peynirli mi yesem kavurmalı mı’ ikilemine, Karadeniz zekâsıyla son verdi. Ne birinden ne öbürüden vazgeçemeyenler için yarısı peynirli, yarısı kıymalı pide yapıyorlar. Pidenin bir ucunda dört ayrı çeşit peynir, diğer ucunda yerli besi ince doğrunmış tranç etten kavurma var. Ve çıtır çıtır mükemmel hallerine kavuşmak için 58 yıllık bir taş fırında odun ateşine mağruz kalıyorlar. 21 TL. (0212) 523 97 95

NE DİNLESEK?
Kuruçeşme’de Serhat Kılıç


Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye’li ‘Kış Uykusu’nda oynuyordu. İzlemediniz mi? ‘80ler’ dizisinin başrolünde de o var, belki oradan hatırlarsınız... Meğer oyunculuğunun yanında müthiş de bir sesi varmış Serhat Kılıç’ın. Bir ‘My Way’ söylüyor, Frank Sinatra’yı dinler gibi oluyorsunuz. Yorum Aykut Gürel’den: “Sende hiçbirimizde olmayan bir yetenek var, hem şarkı söylüyorsun hem oynayabiliyorsun. O yüzden bütün salon avucunun içinde....” Oyuncunun şarkıcı halini görmek isterseniz her cuma Les Ottomans Hotel’de. (0212) 359 15 00

Haberin Devamı

NE İÇSEK?
Beyoğlu’nda Davai


İçinde votka, passoa, çarkıfelek meyvesi ve limonlu çay var ama asıl numarası üstünde çubuğa takılmış bir top limonlu dondurmayla gelmesi. Kabul, üstünüzü lekelemeden içmesi biraz zor ama tam da tatlı-ekşi sevenlere göre bir kokteyl. Ağızda durdukça tadı dönüyor, önce daha tatlı, sonra gittikçe mayhoşlaşıyor. Tektekçi’nin barında ilk kez bu akşam görücüye çıkıyor. Bakalım kısmeti açık olacak mı? Tektekçi’nin Ankara, İzmir, Bebek ve Beyoğlu şubelerinde fiyatı 8 lira. (0544) 673 12 01



Yenilerden yeni beğen

İSTANBUL: La Scarpeta

Etiler’in yeni İtalyanı Da Mario’nun tam dibine açılan La Scarpeta. Yeni olmasına rağmen her gün dolu ama farkındalar mı bilmem, bu doluluk aleyhlerine işliyor. Dekorda ses emen hiçbir şey olmadığı için kalabalığın sesi uğultuya dönüşüyor. Buna mukabil, pizzaları (bakınız: la scarpetta), makarnaları (tadınız: penne alla norcina) ve deniz ürünleri (götürünüz: jumbo karides) gayet iyi. (0212) 263 53 53

Haberin Devamı

ANTALYA: Jimmy Joker

Antalya’yla İstanbul tatlı bir bizden size kim düşer oynuyor. Antalyalı Jolly Joker’in İstanbul çıkarmasına karşı karşı gol Jimmy Joker’den geldi. Bu akşam Lara Yolu’nda resmi açılış yapıyor. Jimmy’yle Jolly’nin tek farkı içki. Bol steak’li İtalyan mutfağı yapan Jimmy’de sifon kahve dahil her şey var ama içki yok. (0242) 316 38 00

İZMİR: Mostari Meyhane

Türkiye’nin en büyük ikiz kulelerinin içinde bir meyhane, duvarlarda Türkan Şoray’ın, Kemal Sunal gibi eski Türk filmi yıldızlarının rakı içerkenki fotoğrafları... Ayvadan/erikten meze icat etmişler; turşuyu/sucuğu kendileri yapıyorlar. Haftanın her günü açık; çarşamba, cuma, cumartesi canlı fasıl var. Mezeler 6, bonfile sarma şiş 14 lira. Bayraklı, (0232) 360 11 12

Haberin Devamı



İstanbul’da yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?


* Bu haftasonu Bodrum’da peynir festivali olduğunu... Erenler Sofrası’nda yapılacak final galasında küflü keçi peynirli levrek filto yeneceğini... www.slowcheesebodrum.com
* Tom Aiken’ın lokantasının mönüsünü yenilemek için İstanbul’a geldiğini... Mönüye viski ve tarçınlı krem brüle koyduğunu... (0212) 353 66 77
* Beşiktaş’taki Cafe Zalatta’nın kapari çiçeğiyle yeni bir bahar salatası yaptığını... Spring Zaltta’nın detoks etkisi yaptığını... (0212) 259 12 58
* Gezi Hotel Bosphorus’un Kadınlar Günü’nü kutladığını... İçindeki SPA ve Fiamma Restoran’da yüzde 15 indirim yacağını... (0212) 393 27 00


Yerli Noma yersiz pahalı

Haberin Devamı

Alaçatı’nın fine-dining restoranı Alancha, kısa bir süre önce Maçka’da Armani Residence’ta şube açtı. Bu, iyi haber çünkü sahibi ve şefi Kemal Demirasal yerel malzemenin öneminden dem vuruyor ve İstanbul’a gelmeyeceğini söylüyordu. ‘Yerli Noma’ olarak anılan Alancha’nın hoşgelişine sevinenlere bir de kötü haber o zaman: Yemekler değil ama hesaplar biraz fazla tuzlu, hatta gelin biz ona kısaca şap diyelim! Akşam yemeğinde iki kişi 320 liraya çıkıyorsunuz, pazar brunch’ını aklınızdan bile geçirmeyin: Kişibaşı 180 lira!

Yazarın Tüm Yazıları