Japon, Çin, Kore, Tay... Uzakdoğu mutfağı denince aklımıza gelen mutfak çeşitliliği ve bu çeşitliliği sunan restoranların sayısı giderek artıyor. Michelin Rehberi’nin 2024 yılı seçkisinde de yıldız alan ve tavsiye listesine giren isimler dikkat çekmişti. Jürimize İstanbul’da Uzakdoğu mutfağının en iyi örneklerini sergileyen adresleri sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliUzakdoğu yemekleri hayatımıza Çin mutfağıyla girdi. O zamanlar bir veya iki Çin lokantası herkese yetiyordu. Sonra Çin lokantaları çoğalmaya başladı. Arkadan ilk Japon lokantaları geldi. Sonra suşi çok popüler oldu. Onun ardından da diğer Uzakdoğu ülkelerinin mutfakları tanınmaya başladı. Bunların başında Tayland geliyor, Thai yemekleri de beğenildi.
Sevgililer Günü için sevgilinize alacağınız hediye ya da yapacağınız sürpriz konusunda son dakikaya mı kaldınız? İş yoğunluğundan yeterli zamanı ayıramamış, kararsızlığınızdan bir türlü ne yapacağınıza karar verememiş ya da en kötüsü Sevgililer Gününü tamamen unutmuş olabilirsiniz.
Uzakdoğu yemekleri servis eden restoranların sayısı Türkiye’de hızla artıyor. İlk önce Çin mutfağı ile tanışmıştık. Ardından Japon, Tayland hatta Moğol yemeklerini bile deneme şansına kavuştuk. Uzakdoğu lezzetleri artık sadece restoranlarda değil, evlerde de deneniyor.