GeriSeyahat Türkiye’nin en iyi 10 UzakdoÄŸu restoranı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin en iyi 10 UzakdoÄŸu restoranı

Türkiye’nin en iyi 10 UzakdoÄŸu restoranı

UzakdoÄŸu yemekleri servis eden restoranların sayısı Türkiye’de hızla artıyor. Ä°lk önce Çin mutfağı ile tanışmıştık. Ardından Japon, Tayland hatta MoÄŸol yemeklerini bile deneme ÅŸansına kavuÅŸtuk. UzakdoÄŸu lezzetleri artık sadece restoranlarda deÄŸil, evlerde de deneniyor.BüyükÅŸehirlerdeki süpermarketlerde Çin yemeÄŸi yapmak için gereken her türlü malzemeyi bulmak mümkün. Soya sosu neredeyse Türk mutfağının bir parçası oldu. Yine market raflarında Japon mutfağının en ünlü yemeÄŸi olan suÅŸi çeÅŸitlerini görebiliyoruz. Biz de bu hafta büyük jürimize Türkiye’nin en iyi UzakdoÄŸu restoranlarını sorduk. Listeye Ä°stanbul ağırlığını koydu. Anlaşılan o ki, restoranların pek çoÄŸunda bölgeye özgü dekorasyon ve müzik kullanımı ağırlık kazanıyor. UzakdoÄŸu yemeklerinin tadına bakmanın pek de ucuz bir merak olduÄŸu söylenemez. Nedeni ise malzemelerin neredeyse tamamının yurtdışından gelmesi. Ä°ÅŸte Türkiye’nin en iyi 10 UzakdoÄŸu restoranı.EN Ä°YÄ° 101. Pera Thai - Ä°stanbul2. Miyako - Ä°stanbul3. Dragon - Ä°stanbul4. Ninja - Ä°stanbul5. Chinese in Town Sushico - Ä°stanbul6. Great Hong Kong - Ä°stanbul7. Fuego Mongolian Grill - Bodrum8. Udonya - Ä°stanbul9. Great Wall - Adana10. Chinese Garden - AntalyaPERA THAÄ°Sadece Tayland yemekleri varBeyoÄŸlu’nda 3 sene önce açılan Pera Thai’nin sahipleri Lale Kıyak, Neval Gürçay ve Yuphadee Sawamiwast. Sadece Tayland muftağından lezzetler sunulan mekan 55 kiÅŸilik. BaÅŸ aşçı Åžef Wantin. Acılı karides çorbası (Tom Yam Gung), Thai usulü noodle, Thai usulü çay ve kahveler mekanın tavsiyesi. Mönüde Tayland mutfağından 55 farklı seçenek var. Orijinal Tayland mutfağında çok acılı baharatlar kullanılmakta. Bu yüzden Pera Thai’de servis yapılmadan önce istediÄŸiniz oranda acıyı söylerseniz, Tayland asıllı ÅŸefler yemekleri ona göre ayarlıyor. KiÅŸi başı fiyatlar 45-60 milyon lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Kredi kartı geçen mekanda, yakın yerlere paket servisi yapılıyor. Çevredeki otoparkları kullanabilirsiniz. Ãœnlü müdavimleri var ancak isim vermiyorlar. Mekanda bej ve krem renkler hakim. İç dekorasyonda Tayland’tan getirilen objeler kullanılmış. Zaman zaman Tayland müziÄŸi yemek yerken size eÅŸlik etse de, ağırlıklı olarak caz müziÄŸi tercih ediliyor. Tel: (212) 245 57 25.MÄ°YAKOÄ°ster alakart, ister set mönüSwissotel tarafından iÅŸletilen Miyako Restoran, 13 sene önce açıldı. Japon muftağından örnekler sunulan Miyako’da 80 çeÅŸit yemek yiyebilirsiniz. Sekiz set mönü ve suÅŸiler de Miyako’da sunulan seçeneklerden. Fiyatlar alakart sipariÅŸlerde 8-59 milyon lira arasında deÄŸiÅŸirken, set mönü fiyatları 45-84 milyon lira arasında. Japon mutfağının en ünlü yemeÄŸi suÅŸilerin fiyatları 6 milyon-14 milyon 750 bin lira arası deÄŸiÅŸiyor. SuÅŸi, tempura, teppanyaki mekanın tavsiyelerinden. 110 kiÅŸilik restoranda kredi kartı geçiyor. Pazartesi hariç hergün 19:00-23.00 saatleri arası açık. 15 Eylül itibariyle 12.00-14.30 arası öğle servisi de baÅŸlayacak. Evlere paket servis yok. Swissotel’in otoparkını kullanabilirsiniz. Mazhar Alanson ve Taha Akyol mekanın müdavimlerinden. Tel: (212)326 11 00.DRAGONÄ°stanbul’un en eskilerindenHilton Otel’de 1987 yılında açılan açılan mekan, 125 kiÅŸilik. Ä°ÅŸletmecisi Ergün Yücebıyık. Ä°ki Çinli aşçısı var. BaÅŸ aşçı Åžef Cheung. Kanton ve SeÅŸvan mutfaklarının birlikteliÄŸinden doÄŸan Hong-Kong mutfağından lezzzetler sunuluyor. Spesiyaliteleri arasında acılı ekÅŸili çorba, çıtır dana eti, tatlı ekÅŸi soslu balık, fildiÅŸi fıstıklı sebzeli tavuk, Hong Kong stili pilav ve sebzeli noodle var. Pazartesileri kapalı olan mekan, 15 Eylül’den itibaren haftanın yedi günü açık olacak. 12.00-15.00 arası öğlen, 18.30-23.30 arası akÅŸam servisi yapılıyor. KiÅŸi başı ortalama 60 milyon lira ödüyorsunuz. Harbiye ve çevresine paket servisi var. Kredi kartı geçiyor. Ãœcretsiz otoparkı bulunuyor. Ağırlıklı olarak soft caz çalınıyor. Dragon’da kırmızı, siyah ve altın sarısı renkler hakim. Tel: (212) 231 62 00.NÄ°NJAHer yaz baÅŸka yerdeJapon ve Tayland muftağından örnekler bulabilirsiniz. Ninja Restoran, dokuz sene önce açıldı. Sahibi Yunus Akgül ve Yöne San. Mekan 56 kiÅŸilik. Ä°kisi Japon, ikisi Taylandlı dört aşçı bulunuyor. BaÅŸaşçı Tayland asıllı Toro Çan. Mekanın tavsiyesi Dragon adı verilen yılan balığı. Restorana özgü bir sosla servis yapılan yılan balığının yanında, Kaliforniya rulo suÅŸi de deneyebilirsiniz. Mönüde sadece Japon mutfağından 300 farklı lezzet bulmak mümkün. Pazar günleri kapalı. Servis saat 12.00’de baÅŸlayıp, 23.30’da bitiyor. Otoparkı var. KiÅŸi başı 20-25 dolar arası yemek yiyebilirsiniz. UÄŸur Yücel ve Sertab Erener mekanın müdavimlerinden. Dekorasyonda siyah ve beyaz renkler hakim. Japon müziÄŸi çalınıyor. Yakın yerlere paket servisi var. Yazları farklı yerlerde de açılan Ninja Restoran’ın bu yaz durağı Laila’ydı. Tel: (212) 237 23 28.CHINESE IN TOWN SUSHICOTek mekanda 3 ülke mutfağıNiÅŸantaşı’nda bir buçuk yıl önce açılan Chinese in Town’un, Kemerburgaz, Suadiye, AtaÅŸehir ve Levent Ä°ÅŸ Kuleleri’nde ÅŸubeleri var. Sahipleri Selim Yalın ve Baran DumanoÄŸlu. NiÅŸantaşı ÅŸubesine diÄŸerlerinden farklı olarak Tayland mutfağı ilave edilmiÅŸ. BaÅŸ aşçıları Çinli Zho Sincan, Taylandlı Paya YavaÅŸ ve Japon Sumit Jardan. Zencefil soslu çıtır tavuk, cawhez soslu tavuk ve pat Thai karides mekanın tavsiyeleri. KiÅŸi başı fiyatlar 25-30 milyon lira arasında. Bahçesi bulunan mekan 120 kiÅŸilik. 12.00’de baÅŸlayan servis, cumartesi hariç 23.00’te bitiyor. Cumartesi günleri 23.30’a kadar sürüyor. Otopark sorunu yok. Cengiz AbazoÄŸlu, Deniz Akkaya ve Emre AltuÄŸ müdavimlerinden. Dekorasyonda siyah ve kırmızı renkler hakim. Gündüz Latin ve caz parçaları çalıyor. AkÅŸamları daha hızlı parçalar tercih ediliyor. Tel: (212) 234 98 80GREAT HONG KONGHer gün açık büfe varTaksim’den Gümüşsuyu’na doÄŸru inerken saÄŸda. 12 senelik bir geçmiÅŸe sahip. Hong Kong mutfağından örnekler bulabilirsiniz. Pekin ördeÄŸi ve acılı ekÅŸili çorba tavsiye edilir. Deniz mahsülleri, karides, balık ve ıstakoz özel hazırlanmış soslarla servis ediliyor. Hafta içi hergün açık büfe var. Servis saat 12.00’de baÅŸlıyor. Saat 14.00-16.30 arası ara verildikten sonra, 23.30’a kadar akÅŸam servisi var. Fiyatlar kiÅŸi başı ortalama 20-25 milyon lira arası deÄŸiÅŸiyor. Set mönülerin fiyatı daha pahalı. Bir kiÅŸilik set mönü 58-115 milyon arası deÄŸiÅŸirken, 10 kiÅŸilik set mönü 280-420 milyona kadar çıkabiliyor. Dekorasyonunda kırmızı renklerin ağırlklı olduÄŸu mekan, iki katlı. UzakdoÄŸu müzikleri çalıyor. Otopark yok. Kredi kartı geçiyor. Tel: (212) 244 40 88FUEGO MONGOLIAN GRÄ°LLMoÄŸol yemeklerini deneyinFuego Mongolian Grill, Bodrum Gümbet’teki Fuga Otel içinde bulunuyor. Meksikalı ÅŸef Arturo Cristiane bir UzakdoÄŸu geleneÄŸi olan MoÄŸol ızgarasında piÅŸen spesiyalleri servis ediyor. Mönüde öncelikli olarak salata ve aperatifler, daha sonrasında MoÄŸol ızgarası ve finalde ise özel hazırlanmış tatlılar yer alıyor. Tüm ürünler piÅŸmemiÅŸ olarak soÄŸutucu bölümlerde sergileniyor. Misafirler ellerine aldığı kaselere yemek, sebze, et ve sosları kendi zevklerine göre seçerek koyuyor. Geri kalan kısmını Fuga’nın profesyonel mutfak ekibi yapıyor. Onlar özel saçda (MoÄŸol ızgarası) misafirlerin seçtiÄŸi malzemelerden hazırlanan yemeÄŸi piÅŸiriyor. Tel: (252) 317 23 60UDONYAJapon meyhane mutfağıTaksim’de 6 yıl önce açılan Udonya Japon Restoran’ı, adını 3 bin senede bir açan Hindistan’daki Udon çiçeÄŸinin hikayesinden alıyor. Udon ayrıca, Japon eriÅŸteÅŸi anlamına da geliyor. Udonya’nın ortaklarından biri Katsumi MakiÅŸhi. Udonya’da Japon ev yemeÄŸi ve Japon meyhane mutfağı ağırlıklı lezzetler sunuluyor. BaÅŸ aşçısı Japon Yasuo Uekusa. Kaliforniya rulo suÅŸi, Ä°stanbul rulo suÅŸi, Japon mantısı (Gyoza) ve Udon çorbası tavsiye edilir. Japon mutfağından toplam 200 çeÅŸit tadı bulabilirsiniz. KiÅŸi başı fiyatlar 25-30 milyon lira civarında. Öğlen servisi 12.00-14.30, akÅŸam servisi 18.30-22.30 arasında. Pazar günleri kapalı. Kredi kartı geçiyor, mekanın önünde park edebileceÄŸiniz yerler bulunuyor. Yakın yerlere paket servisi var. Müdavimleri arasında Candan Erçetin ve Besim Tibuk bulunuyor. Ağırlıklı olarak Japon müzikleri tercih edilse de, ara sıra yabancı batı müzikleri de çalınıyor. Tel: (212) 256 93 18.GREAT WALLAmerikalıların gözdesiAdana’nın Ä°ncirlik Beldesi’nde 15 yıldır hizmet veren Great Wall adlı Çin lokantası yalnızca Adanalılar’ın deÄŸil, Amerikan üssünde görev yapan ABD’lilerin de gözdesi. Ä°ÅŸletmecisi Hüseyin Azboy. 10. Tanker Ãœs Komutanlığı nizamiyesi karşısındaki lokantanın en büyük özelliÄŸi uzun yıllardır aynı aşçı ile çalışıyor olması. 10 personelli iÅŸletmenin özel yemeÄŸi dana etinden yapılan Mongolian Beef. Çinli aşçının elinden çıkan Çin’e özgü yemeklere ABD’li askerler büyük ilgi gösteriyor. 200 metrekarelik lokantanın dekorasyonunda Çin motifleri öne çıkıyor. Garsonların üzerindeki gömlekler de Çin’in geleneksel kıyafetlerinden. Çin ezgileri ile kendinizi Çin’de bir gezintiye çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Tel : (322) 332 92 89CHINESE GARDENYemeÄŸiniz beÅŸ dakikada hazırKonyaaltı Atatürk Kültür Parkı içerisinde. 1997 yılında açıldı. Dekoru bir Çin evine benzetilen restoran, iÅŸadamı YaÅŸar Sobutay’a ait. Hong Kong ve Pekin’den getirilen özel CD’ler çalıyor. Çin vazoları ve Buda heykelleri dikkat çekiyor. Kapalı bölümü 106 kiÅŸilik. Akdeniz manzaralı, 210 kiÅŸilik terası akÅŸamları meÅŸalelerle aydınlatılıyor. Terastaki Mosquıto Bar’da her türlü içkiyi bulabilirsiniz. Çinlilere özgü folklorik desenli kıyafetler giyen 12 servis elemanı hizmet veriyor. 14.30-23.00 arası açık. Mutfak Çinli aşçı Lum Mok Wıng ve Malezyalı yardımcısı Liu Jang Tao’ya emanet. Yemekler 2,5 ile 5 dakika arasında hazır oluyor. Müdavimleri arasında Dilek Sabancı, YaÅŸar Kemal ve Defne Samyeli var. En iddialı yemeÄŸi aromatik gevretilmiÅŸ ördek. Fiyatlar kiÅŸi başı ortalama 30 milyon lira civarında. Tel: (242) 248 78 35Gurmelerden, UzakdoÄŸu kültürüyle Ä°lgilenenlerden ve müdavimlerinden oluÅŸan büyük jüri seçtiServet Sönmez - Antalyalı gurmeTayyar ZaimoÄŸlu - Adanalı iÅŸletmeci, gurmeHülya EkÅŸiÄŸil - Yemek kültürü yazarıMustafa OÄŸuz - Ä°ÅŸadamı, gurmeAli Esad Göksel - Mimar, gurmeArman Kırım - Yemek kültürü yazarıMehmet YaÅŸin - Seyahat yazarıOÄŸul Türkkan - Ankaralı gurmeGünseli Kato - UzakdoÄŸu kültürüyle ilgilenen sanatçıAyumi Takano - Japon oyuncuÂ
False