Sakarya yemekleri en sevilen yöresel lezzetler arasında yer almaktadır. Sakarya'da bulunan meşhur lezzetleri denemeden önce siz de bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sakarya Yemekleri - Sakarya'da ne yenir ve neyi meşhur? Sakarya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Sakarya'nın meşhur yemeklerini sizler için derledik.
#Sakarya YemekleriAyva denince pek çoğumuzun aklına önce kaymak süslü tatlısı, sonra da reçeli ve marmeladı gelir. Hemen her tada uyumlu bu meyveyle ben tencere yemeği de yapıyor, zeytinyağlı kereviz pişirirken patates yerine ayva kullanıyorum. Havuç ve pancarla birlikte rendeleyip mayonez ve yoğurtla karıştırdığımda da nefis bir salata oluyor. Turşusunu da denemelisiniz...
#Ayva Tatlısıİlgi gören yemek yarışması MasterChef, cuma akşamı yayınlanan 67. bölümünde Konya'ya misafir oldu. Mevlana'nın şehrinden yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yayınlanan son bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Oynanan dokunulmazlık oyunu sonrası, kaybeden takım eleme oyununa dahil oldu. Eleme yarışından da geçemeyen bir isim MasterChef'ten elendi. Peki, MasterChef son bölümde kim elendi? İşte, 13 Aralık MasterChef'in son bölümde yaşananlar.
#Mastercheften Kim ElendiJaponya’da üç ayda bir yayınlanan yemek kültürü dergisi Food Terrace’in bahar sayısında, dört ünlü Türk restoranı tanıtıldı. Cibalikapı, Asitane, Çiya Sofrası ve Çapari. İstanbul’da yaşayan Yukari Hamakawa Erdem’in hazırladığı yazıda, geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra Kapalıçarşı ve Sultanahmet gibi tarihi yerlerden fotoğraflar kullanlıdı.
Ömür Akkor’un mutfak danışmanlığını üstlendiği Nahita, Kapadokya’da açıldı. Menüde bitki bazlı yemekler ağırlıkta, bölgenin patatesleriyle yapılan kızartmalar alışık olduğumuzdan daha gevrek ve çok nefis! Tatlılardan muhallebili yufkayı da ayrı bir yere koyuyorum. Burası, yağmur suyunu biriktirip kendi tarımını yapan, ürettiğini tüketen ve atıklarını dönüştüren özel bir yer olmuş.
#NahitaTürkiye’nin en başarılı birkaç şefinden Maksut Aşkar ile şarap uzmanı Levon Bağış’ın Nişantaşı’nda açtığı Foxy, gastronomi dünyasının yeni müdavim mekânı. Şefler sadece gitmekle kalmıyor; menüde Şemsa Denizsel, İnanç Baykar, Burçak Kazdal, Mustafa Otar gibi isimlerin kendi imza yemekleri de var.
#YazarBaba tarafından Nevşehirli olduğumdan dolayı üzüm pekmezi yapmayı Nevşehir’in köyünde öğrendim. Ancak suyu daha gizli olan elma, armut pekmezi için iki farklı teknik denedim. Şunu söylemeliyim ki sanırım suyunu sıkıp kullandığımız ayvanın pekmezini tek geçerim. Süt reçeli gibi karamelimsi bir tadı bir taraftan, incir gibi çıtır çıtır çekirdekleri bir taraftan alınabiliyor. İşte iyi pekmez yapmanın ipuçları:
#PekmezChanga ve Mikla’nın dünyanın en iyi 100 restoranı arasına girmesi dışında bir üst kuşağın kayda değer uluslararası başarısı az. Umut, Y kuşağı aşçılarda. İşte onlardan üçü, İsrail’deki ‘Young Chef-Genç Şef’ yarışmasında Türkiye adına yarışmak için seçildi.
#Savaş ÖzbeyChanga ve Mikla’nın dünyanın en iyi 100 restoranı arasına girmesi dışında bir üst kuşağın kayda değer uluslararası başarısı az. Umut, Y kuşağı aşçılarda. İşte onlardan üçü, İsrail’deki ‘Young Chef-Genç Şef’ yarışmasında Türkiye adına yarışmak için seçildi.
#Gökhan TümsekBeğenin beğenmeyin, Başbakan Erdoğan Davos çıkışıyla Türk kamuoyunda ve İslam dünyasında karizmasını parlattı. Kısa vadede kazançlı çıktı. Popularitesi inanılmaz şekilde arttı. Ancak, orta ve uzun vadede, kavgacı yaklaşımını sürdürürse, bu avantaj giderek erezyona uğrar ve ince ayar yapılmazsa, faturayı Erdoğan’ın önüne koyarlar.
Batı Karadeniz plajlarının özelliği çoğunun yemyeşil ormanlarla içiçe olması. Gözalabildiğine uzanan sahillerinde altın sarısından volkanik siyaha kadar her çeşit kumsalı bulmak mümkün. Mavi bayraklı plajı olmasa da, deniz suyu Zonguldak hariç temiz. Doğu Karadeniz’deki gibi aniden derinleşen sahillerin sayısı az. Ağustosta denizsuyu sıcaklığı Bodrum, Kuşadası’ndaki gibi 25 derece. Yaylaları Doğu Karadeniz’den daha iyi korunmuş. Özellikle balık restoranları iddialı.