Güncelleme Tarihi:
Kimin nesi: MSA mezunu. Le Cordon Bleu’de asistan şeflik yaptı.
Bu işe nasıl bulaştı: Ailesinin balıkçı şirketi sayesinde...
Neyine güveniyor: “Bir tabağın öncelikle hikâyesini oluşturmayı severim. Böylece tabak da onun üzerinden gelişiyor” diyor.
Kimin nesi: MSA mezunu, Alancha’da staj yaptı.
Bu işe nasıl bulaştı: Biyomedikal teknolojileri okudu ama bir gün pasta yapmak istediğine karar verdi.
Neyine güveniyor: Baskı altında rahat çalışabilmesine...
Kimin nesi: Eski voleybolcu ve oyuncu. Sakarya Aşçılar Derneği Bşk. Yrd.
Bu işe nasıl bulaştı: Askerde komutanlara lezzetli yemekler pişirerek başladı mesleğe ilgisi.
Neyine güveniyor: Kenan Doğulu’nun mutfak versiyonu: “Yemeklerimi aşk ile yapıyorum” diyor.
Yarışmada ne yapacak: Kuzu üçleme: Kapama, sırt ve pirzola pişirecek. Yanında da ayva beğendi, mumya patlıcan, patates buketi...
Elinin tadına nasıl bakarız: Sakarya’da Picasso Garden’ın mutfak şefi. İki gün zeytinyağlı sosta beklettiği bonfilenin porsiyonu 35 lira.
200’ÜN 3’Ü TÜRK
SP Young Chef Yarışması iki yıldır yapılıyor. Finedininglovers.com sitesine dünyanın her yerinden yapılan binlerce başvuru arasından 20 bölgeden 10’ar yarışmacı seçildi. Türkiye, Akdeniz Bölgesi’nde ve yarışmaya üç genç şef birden katılmaya hak kazandı. Tel Aviv’deki yarıfinalde seçilen finalistler kozlarını 13 Ekim’de Milano’da paylaşacak. Genç şeflerimizin yapacaklarını #spyounchef hastag’inden takip edebilirsiniz.