TBMM’deki 23 Nisan Resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel arasında beklenen görüşme öncesinde sürpriz bir buluşmaya sahne oldu. İki lider resepsiyon sırasında yaklaşık 15 dakika süren ‘çay buluşmasında’ bir araya geldi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriŞanlıurfa her ne kadar inanç turizmiyle çok popüler olsa da son dönemlerde hem arkeoloji meraklılarını hem de lezzet düşkünlerini kendine çekmeyi başarıyor. Son Şanlıurfa seyahatimde şehrin binlerce yıllık tarihine, hâlâ bozulmamış kültürüne, geleneklerine, çarşılarından gelen o mis gibi kokulara, damakta büyük keyif ve anı bırakan lezzetlerine âşık oldum. Şanlıurfa'ya gelirseniz denemekten pişman olmayacağınız tatları ve uğramanız gereken bazı lezzet duraklarını sizlerle paylaşmak istedim.
#ŞANLIURFAMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü
#İftar MenüsüPatlıcanın her hali gönülleri fethediyor. Peki, saksı kebabını hiç denediniz mi? Adını şeklinden alan saksı kebabı, gerek görüntüsü gerekse tadıyla iştah kabartıyor. Saksı görüntüsü verilen patlıcanlar, etli harç ile buluşuyor, salçalı sosla lezzetini katlıyor. İşte, adım adım saksı kebabı tarifi
#Saksı KebabıSıradan dolma tariflerinden sıkılanlar için farklı bir önerimiz var: Kıymalı soğan dolması. Yemeklerimizin olmazsa olmazı soğan, baharatlar harmanlanan pirinç ve kıyma ile dolduruluyor, davet sofralarına yakışır bir lezzete dönüşüyor. Peki, kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? İşte soğan dolması tarifi
#Kıymalı Soğan Dolması Nasıl YapılırBu bir gün olacaktı! Bu kez yolum, çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği mahalleye düştü. Bildik sokaklara, tanıdık insanlara, hatta akrabalara dışarıdan bakmaya çalışmak zor; şahsi geçmişin izini sürmek eğlenceliydi. Hasılı, sınırları Çatalçeşme’den Altıntepe’ye genişleterek yaptığım Bostancı turunun yeri apayrı...
#BostancıAnkara Hürriyet Başkent’in lezzet dünyasını hafiyeliyor. Hürriyet’in gizli tat dedektifi “Hafiyesi MihTAT”, bir süredir restoranların bahçesine, salonuna, mutfağına sızdı. İşbirlikçileri, derin bağlantıları da var bu leziz görevde: tüm kentliler. Muh(a)birleri de var mutfakta. Sloganımız basit, “Herşey ağız tadıyla...”
SON iki yıl içinde yüzde 54 büyüyerek, 105 milyon YTL’ye ulaşan konservede rekabet taze sebzeden kurutulmuş ve közlenmiş ürünlere kaydı. Kuru patlıcan, biber ve domates dolmasının yanı sıra, ilk kez börülcenin konservesine de yönelen firmalar, şeftali, armut, ananas ve kirazı birarada ambalajlayıp piyasaya sürdü. Yeni ürünlerle yıllık üretim 28 bin 500 tona ulaştı.