Güncelleme Tarihi:
Sadece Antep yöresine özgü bir tat olan Beyran’ın her derde deva olduğunu dile getiren mekan sahibi Dr. Cüneyt Ataseven, şu ifadeleri kullandı:
“Çok özel bir yemek olan Beyran, hazırlanışı ve içindeki malzemelerle tam bir sağlık deposudur. Uzun süre kaynatılan kemik ve et suyunun ortaya çıkardığı kolajen maddesi kansere karşı koruyor ve büyük direnç sağlıyor. Yaklaşık 8 saat kaynatılarak yapılan Beyran, içinde bulunan kuzu incik, sarımsak, kemik suyu, pirinç ve pul biber ile tam bir şifa kaynağıdır. Grip ve nezle gibi hastalıklara da iyi gelen Beyran’ı içmek için özellikle gelen müşterilerimiz var.”
Sadece Beyran değil, yuvalama, kurutulmuş patlıcan dolma, ekşili ufak köfte ve Antep yöresine özgü birçok çeşidin bulunduğu Kebapkâr’ın mutfak şefi Yusuf Aslanpay, Ankara’da Antep mutfağını arayanlar için Kebapkâr’ın harika bir seçenek olduğunu söylerek, “Antep mutfağının meşhur tatlısı Katmer için özel ustamız var. İddia ediyorum, Ankara’daki en lezzetli katmer burada yapılıyor” ifadelerini kullandı.