Rüya tabirleri sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle rüyasını unutmayan kişiler tarafından sürekli araştırılan konular arasındadır. Bu nedenle rüya yorumlarını merak eden kişiler bunu öğrenmek isteyerek araştırma yapmaktadır. Rüyada poğaça görmek ne demek? Rüyada poğaça yemek ne demek gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
Terbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüSabahları canımız hamurişi çektiğinde elimizin gittiği iki nefis ürün... Poğaça ve son yıllarda poğaçanın tahtını sallamaya başlayan kruvasan... Okurlarımız sosyal medyada ikisini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini anlattı. Şef Gizem Gedik evde yapmak isteyenler için püf noktalarını paylaştı.
#PoğaçaHürriyet Ankara, ‘Altındağ’ı Keşfet’ turuna çıktı, başkentin kalbi Altındağ’ın tarih, kültür-sanat ve lezzet duraklarını gezdi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Ankara, Altındağ’da kurulmuştur. Bu nedenle ‘Altındağ’ demek, ‘Ankara’ demektir” dedi. Balcı, tarihi Ankara Kalesi için ise “Ankaralılara daha çok anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.
#Altındağ'ı KeşfetKahvaltıda kimilerinin favorisi, dışı çıtır içi yumuşacık pişi... Kimileriyse puf puf kabarmış, çeşit çeşit poğaça yemeyi seviyor. Okurlarımız bu iki lezzeti kıyasladı; hangisini, nasıl sevdiklerini anlattı. Pasta ve ekmek şefi Nur Aktı Yıldırım’sa iyi bir hamur hazırlamak için yapmamız gerekenleri paylaştı.
#Poğaça321 poğaça, peynirli veya patatesli hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif. Malzemelerinin miktarından dolayı 321 adını almış. Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek 321 poğaça uzun süre de taze kalıyor. Denemek isteyenler için tarifi hemen aşağıda. 321 poğaça nasıl yapılır? İşte yapılışı...
#321 PoğaçaPastane ürünlerini çok seviyorsanız size bir sürprizim var. O çok sevdiğiniz pastane ya da fırın lezzetlerini aslında evinizde de aynı tadı yakalayarak yapmanız mümkün. Bu hafta sizle hepinizin çok sevdiğini düşündüğüm, sadece kahvaltıların değil her saatin gözdesi olan açma tarifini paylaşacağım.
#PoğaçaKar kalınlıkları ideale ulaştı, kayak merkezleri yükünü aldı. Şimdi beyaz zirvelerin tadını çıkarmanın tam zamanı. Ancak unutmayın, bu zorlu spor bolca kalori harcamak anlamına geliyor. Neyse ki hangi dağı seçerseniz seçin eteklerinde sizi bekleyen lezzet dolu bir şehir var. Kayak tutkunlarını mutlu edecek tüyolar burada.
#SeyahatHepimizin mutfaklarının vazgeçilmezi olan fırınlarda pişen her şeyin tadı bir başka güzel olur. Börekler, kekler, çeşit çeşit hamur işleri… Ama çoğu zaman pişirme süresini düşününce ilk tercihimizi fırından yana kullanmayız. Peki size fırında aynı anda 4 farklı tarifi pişirebileceğinizi söylesek?
#Bosch1800’lerin başında Kastorya’dan gelip Balat’ta ‘kuru poğaça, kandil simidi, paskalya çöreği’ gibi pastane ürünleri pişirip satmaya başlayan Andon Stoyanof ’un fırını, 5’inci kuşakla atağa kalktı. Nathalie Stoyanof Suda’nın yönetimdeki Beyaz Fırın’ın 7 mağazasında 430 kişi çalışıyor.
#GazetehaberleriEge’nin incisinde yeme-içme mekânlarını anlatmak çok zor. Sayıları o kadar fazla ki hepsinde lezzetlerin tadına bakmak yıllar ister. Üstelik bu yerlere her yıl onlarca yenisinin katıldığını da düşünürseniz güçlüğünü daha iyi anlarsınız. Ben size bugüne kadar keyifle yemek yediğim lezzet duraklarını anlatacağım.
#BodrumTatil, ramazan, bayram derken farkında olmadan aldığınız kiloları kışa taşımamanın sırrı uzakta değil, tabağınızda gizli. Üç gün boyunca diyetisyenler Banu Kazanç, Dilara Koçak, Elvan Odabaşı Kanar, Selahattin Dönmez ve Taylan Kümeli ile bütünsel beslenme uzmanı Karen Hill üç gün boyunca kolayca uygulayabileceğiniz zayıflatan diyetlerini sizlerle paylaşıyo
Bugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim
Bodrum tıpkı Çeşme gibi, sadece bir tatil ve eğlence yeri değil, aynı zamanda bir lezzet merkezi. Sadece Bodrum’da yiyebileceğiniz, yöreye özgü yemekleri nerede bulabilirsiniz? En lezzetlisi hangisi? Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan, Bodrum’u çok iyi bilen jüri üyelerimize bu soruları yönelttik.
Zengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.