Güncelleme Tarihi:
1) HEP AYNI TATTA
Beyaz Fırın, İstanbul
Salih Seçkin Sevinç “Kuru poğaçası sizi çocukluğunuza götürür. Her zaman aynı lezzettedir. Her şubesinde tat aynıdır” diyor, Özge Samancı “Kalite standardı konusunda başarılılar” diye ekliyor. Ayfer Yavi siyez unlu ve beyazpeynirli (16 lira) poğaçasını öneriyor. Ebru Erke’nin de favorilerinden. (0216) 349 13 13
2) DUMANI ÜSTÜNDE
Peleki, İstanbul
Teşvikiye sakinlerinin uğrak noktası... Ev poğaçası (10 lira), zeytinli, patatesli, kıymalı, kaşarlı gibi çeşitleri var. Deniz Alphan “İç malzemelerinin kalitesi yerinde, dumanı üstünde tüten ne bulduysam alırım” diyor. Ebru Erke ve Özge Samancı da başarılı bulduklarını söylüyor. (0212) 241 66 56
3) KATMAN KATMAN
Dilim Pastanesi, İstanbul
Kuzguncuk’ta... Berat Çokal “Seyyar gece poğaçacılarınınki kadar çıtır çıtır, kruvasan gibi katmanlı, hakkını verecek kadar yağlı poğaçaları (8 lira) var. Sadesi bile çok lezzetli” diyor. Aynur Tattersall’a göre kullandıkları malzeme iyi, içimize sinerek alışveriş yapabileceğimiz bir yer. (0216) 334 12 60
4) SABAHLARI SIRA VAR
Tadal Pastanesi, İstanbul
Levent Çarşı Caddesi’nde, 1953’ten beri açık. Özge Samancı “Çizgisini korumayı başardı. Zeytinli, kıymalı gibi klasik poğaça çeşitlerinin (6 lira) hepsi var” diyor. İşyerlerinin yoğun olduğu bir noktada, o yüzden sabahları poğaça için sıra olabiliyor. (0212) 264 15 27
5) YARIM ASIRLIK TECRÜBE
Zeytin Ağacı Fırın, Ankara
Çankaya’da. Erdal İpekeşen “Yarım asra dayanan geçmişinin birikimi ve tecrübesi var. Fırınından çıkan taze poğaçaları çok lezzetli” diyor. Antep peynirli poğaça, pizza poğaça, sakallı poğaça gibi (7 lira) çeşitleri var. (0312) 472 98 98
6) ATA TOHUMUNDAN...
Fırın’O Artisan Bakery, Gaziantep
Aynur Tattersall “Ata tohumundan üretilen buğdayla yapılan poğaçası (4 lira)çok lezzetli. Bu ürün sağlıklı atıştırmalıklar bölümünde yer alıyor. Sarı buğdaydan un ve ekşi mayayla yapılmış simidi de mutlaka denemenizi tavsiye ederim” diyor. (0532) 366 53 51
7) AĞIZDA DAĞILIYOR
Bake My Day, Muğla
Bodrum’da... Berat Çokal “Kruvasanlarıyla meşhur ama poğaçaları da mutlaka denenmeli. Kurutulmuş domates, çökelek gibi malzemeleri iç dolgu olarak kullanmak yerine kurabiye gibi doğrudan hamura karıştırıyorlar, ağızda dağılacak dokuda çok lezzetli bir poğaça (20-35 lira) oluyor” diyor. (0530) 304 54 79
8) 1920’LERDEN BUGÜNE...
Merhaba Pastaneleri, İstanbul
Sirkeci’de. Salih Seçkin Sevinç “Sıcacık pufidik poğaçaları nefistir. Dumanı üstünde tüten lezzetler için sabahları biraz sıra bekleyebilirsiniz. Eklerini de deneyin” diyor. Hikâyesi 1920’li yıllara dayanıyor. Poğaçalar 7.5 lira. (0212) 520 27 24
9) USTALARIN USTASI
Rain Patisserie, İzmir
Alsancak’ta. Aynur Tattersall “Hikâyesi çok etkili. Sahibesi Nermin Alabağ İzmir’deki hemen tüm pastacıların ustasıdır. Malzeme ve kaliteden ödün vermedi, bu işe ömrünü adadı. En katkısız poğaçaları (8 lira) yapıyor” diyor. (0232) 422 56 15
10) BÖREKİTASI DENEYİN
Orhan Pastanesi, İstanbul
Ulus’ta. Ayfer Yavi “Poğaça çeşitleri başarılı. Özellikle mini Sefarad poğaçası ‘börekitas’ı mutlaka deneyin. Ben patlıcanlısını (Kilosu 95 lira) tercih ediyorum” diyor. Zeytinli, kıymalı gibi çeşitleri 8.5 lira. Dereotlusu 11 lira. (0554) 959 75 35