Önceden sadece diyetisyenlerin uzmanlık alanı olan besin değeri ve kalori konusu artık herkes tarafından ilgi görmektedir. İnternette yer alan bilgiler sayesinde artık herkes istediği yiyeceğin kalori ve besin değeri miktarını öğrenebilmektedir. Tuzlu olması ile bilinen pastırma kaç kalori? 100 gram pastırma besin değeri ve kalorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#Kaç KaloriBeslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanKaliteli hayvansal proteinin en önemli kaynaklarından biri olan yumurtanın kolesterol üzerindeki etkileri pek çok kişide endişe yaratıyor. Doktoralı tıp öğrencisi Nick Norwitz, bu noktadan hareket etti ve bir ay boyunca günde 24 yumurta yedi. Yumurta tüketiminin kolesterolü üzerindeki etkisini ölçen Norwitz, çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. İşte tüm ayrıntılar...
#SağlıkGörebileceğiniz en farklı, en lezzetli ve en doyurucu humus tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Badem ve nohudun mükemmel uyumuyla her yemeğinizin yanına yakışacak bademli humus, sofralarınıza renk katacak. Bademli humus nasıl yapılır? Bu eşsiz tarifin malzemelerini, yapılış süresini, besin ve kalori değerlerini bütün püf noktalarıyla sayfamızda görebilirsiniz. Afiyetler olsun.
#Bademli Humus TarifiYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriKurban bayramıyla birlikte akıllarda takılan en önemli soru; Dana mı? Kuzu mu? sorusudur. Her ikisi de dini ritüellere göre uygun olduğuna göre Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanın cinsini ne belirliyor? Ekonomik tercihler, damak tadı, sağlık gibi sebeplerle keseceğimiz kurbanın dana veya kuzu olmasını bizler belirliyoruz.
#BursaHamile kadınların beslenmelerinin kritik öneme sahip olduğu bu dönemde çalışan annelerin işleri biraz daha zorlaşabiliyor. Bu süreçte anne adaylarının zamanlarını ve enerjilerini en doğru şekilde kullanmaları, beslenmelerine gereken özeni göstermeleri hamilelik sürecinin kolay ve normal seyrinde geçmesi açısından son derece önemlidir.
#HamileSofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, şekerli çayın metabolizma hastalıklarına meyili artırdığını, ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden olduğunu, iyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketiminin vücudumuza fayda sağladığını söyledi.
#Çay TüketimiYeni yıla girmeye sayılı saatler kaldı, görkemli yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Ancak yeni seneye mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarla girmek istemiyorsanız bu noktalara dikkat! Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, sağlıklı yılbaşı sofrası hazırlığı için önerilerini paylaştı.
#YılbaşıYeni tip koronavirüsten korunmak için çok önemli olan güçlü bağışıklık sisteminin, Ramazan Ayında da korunması, iftar ve sahurda yeterli ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Virüslere karşı vücudumuzu korumak için, bağışıklık sistemini olumlu etkileyen faktörlerden en önemlisinin sağlıklı ve dengeli beslenme olduğunu söyleyen Diyetisyen Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#RAMAZANBEDAŞ verilerine göre 16 Mart-14 Nisan 2020 döneminde, 15 Şubat-15 Mart 2020 dönemine göre meskenlerde elektrik tüketimindeki artış ortalama yüzde 15’leri buldu. Koronavirüs ile birlikte büyük oranda evde kaldığımız bu süreçte günlük laptop kullanımı ortalama 8 saate, fırın kullanımı haftada 3’e, su ısıtıcısı kullanımı günde 24-25 dakikaya ve tost makinesi kullanımı haftada 5’e çıkınca faturalar da kabardı.
#YazarRamazan ayında oruç tutarken değişen beslenme düzeni nedeniyle oluşabilecek sindirim problemlerine, yorgunluk ve halsizlik hissine karşı doğru besin tercihlerinin önemli olduğunu, sağlıklı beslenmenin ve gerekli besin ihtiyaçlarını almanın vücut direncini arttırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Çağatay Kansız, “Koronavirüsten koruyacak bir besin var mı? Ramazan ayında sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli, hangi besinler tüketilmeli? Ramazanda ne kadar su tüketmeliyiz? Hangi hastalar çok dikkat etmeli? Fiziksel aktivitelerde nelere dikkat edilmeli?” gibi sıkça karşılaşılan sorular hakkında merak edilenleri anlattı.
#RamazanRamazan ayı kapıda. 10 gün sonra ilk oruç tutulacak. ‘11 ayın sultanı’ bu kez COVID-19’un dünyayı kasıp kavurduğu bir zamana denk geliyor. Cemaatle yapılan belli başlı ibadetler askıda. Aileyi bir araya getiren büyük iftar yemekleri de olmayacak. O zamana kadar bu salgın biter mi? Oruç tutmanın bağışıklık üzerine bir etkisi var mı? Uzmanlara sorduk.
#YazarYeni yıla girmeye sayılı günler kala görkemli yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Ancak yeni seneye mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarla girmek istemiyorsanız bu noktalara dikkat! Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, yılbaşı gecesi ve sonrası için beslenme önerilerini paylaştı.
#Yılbaşı SofrasıBeslenme alışkanlıkları, karaciğer sağlığını doğrudan etkiliyor. Yağlı gıdaların yanı sıra, şekerli ve tuzlu yiyecekler de karaciğer sağlığına zarar veriyor. Lif oranı yüksek olan yiyeceklerin karaciğerin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olabileceğini belirten uzmanlar, paketli atıştırmalıkların zararları konusunda uyarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, karaciğer sağlığını olumlu ve olumsuz etkileyen gıdalar hakkında önemli bilgiler verdi.
#Enginarın FaydalarıYılbaşı akşamı sağlıksız beslenme ve aşırı alkol tüketimi, yeni yılın ilk saatlerinde mide kanaması, alkol koması, şeker ve tansiyon yükselmesi gibi sorunlara neden olabiliyor. Sağlıklı bir yılbaşı geçirmenin ve yeni yıla güzel bir başlangıç yapmanın yolu ise 31 Aralık gecesi dengeli ve ölçülü beslenmekten geçiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, yılbaşı akşamında doğru beslenmeye dair önemli bilgiler verdi.
#Yeni YılYaza sayılı günler kala son kilolarını vermek isteyenler için lezzetli fakat bir o kadar da sağlıklı tarifleri sizin için bir araya getirdik. Dışarıda gördüğünüz ağız sulandıran yemeklerden mahrum kalmak istemiyor ama diyetinize de uysun istiyorsanız bunlar tam size göre! İşte, birbirinden lezzetli 15 diyet yemeği...
#Diyet