Çok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekDizileri, ikonlaştırılan müzik grupları, e-sporcularıyla dünyayı fet-heden Güney Kore, bütün bu kültürel birikimi dev bir ‘Hallyu’ya çevirdi. Hallyu, Kore dalgası demek. Çocuk-ergen, genç-yaşlı bütün kuşaklar bu dalgadan payına düşeni aldı. Kimi yemeklerine tutkun, kimi sinemasına… Hakkında pek az şey bilerek gittim ve yaratılan bu dalganın az bile kaldığını; tarihi, kültürü ve coğ-rafyasıyla ziyaretçilerine sunacak pek çok şeyi olduğunu gör-düm.
#Güney KoreAçıldıklarından bu yana şehirdeki favorim Tatar Salim. Bu sevgimin arkasındaysa dönerin tadını beğenmemin ötesinde, incelikli şeyler yatıyor. Ataşehir ve Kadıköy Çarşı’dan sonra Caddebostan’da yeni açtıkları mekân vesilesiyle kurucusu Korhan Köserecep ile buluştum.
#Ebru ErkeDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazMahmut Tuncer’in şarkıcı kızı Gizem Tuncer, katıldığı bir programda hayatına girecek erkeğin ekonomik durumunun kendisine denk olması gerektiğini söyledi. Ünlü şarkıcı “Bana denk biri olsun. Ben yanımda çulsuz ve cebine para ile kart koyacağım birini istemem” dedi.
#Gizem Tuncer‘MasterChef Türkiye All Star’da dokuz ay süren maraton geçen hafta sona erdi. Bu sene kupayı kucaklayan isim Esra Tokelli oldu. Onunla buluştuk; yarışma boyunca yaşadıklarını, hayatını, 1 yaşındayken nasıl alevler içinde kaldığını, lösemiyle mücadelesini ve başarısını konuştuk: “Bu işin okulunu okuyup eğitimini alanlar vardı ama bence mutfakta güzel şeyler yapabilmek için pratiğe çok ihtiyaç var. 45 yaşımdayım, 7 yaşımdan beri mutfaktayım.”
#Hakan GenceVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat Milor15 Aralık Cuma MasterChef ödül oyununu kim kazandı sorusu yanıt buldu. Haftanın dokunulmazlık oyunlarının ardından MasterChef All Star'ın 15 Aralık tarihinde yayınlanan 180. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım para ödülünü kazanmak için mücadele verdi. Bursa dış çekiminde en iyi yöresel yemekleri yapmak için karşı karşıya gelen iki takım, Muradiye çorbası, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav, Bursa pideli köfte ve cennet künkü menüsünden oluşan tarifleri hazırladı. İlk etabın ardından kırmızı takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecede finale ise Barbaros ile Kıvanç kaldı. Şeflerin kararı ile en iyi tabağı yapan bir isim para ödülünün sahibi oldu. Peki, MasterChef ödülü kim aldı, ödül oyununu kim kazandı Barbaros mu Kıvanç mı? İşte, 15 Aralık MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuÇok mide bulandırıyor Eylül Öztürk. Oturduğu yerden herkese sataşıyor. Yazık, batıyor ama görmüyor. Bitiyor ama farkında bile değil. Oysa hiç konuşmayacaktı, oturup bekleyecekti. Bu saatten sonra geçmiş olsun. Değersizliğini ters çevirmeye çalışırken daha da değersizleştirdi kendini.
#Eylül Öztürk10 Kasım Cuma son ders zili çaldığında, hafta sonlarıyla beraber toplam 9 gün sürecek ilk ara tatil resmen başlayacak. İlköğretim ve lise öğrencilerinin dönem ortasında vereceği bu kısa molayı ailece geçirilecek unutulmaz anılarla dolu, ömür boyu hatırlanacak bir seyahat fırsatına dönüştürebiliriz. Jürimiz çocuklarla kaliteli vakit geçirirken yeni deneyimler yaşayıp yeni yerler ve kültürler keşfedebileceğimiz yurtiçi ve yurtdışından öneriler verdi.
#Pınar TAHİRLERKazasker’deki Konyalılar İstanbuldaki favorilerimden. Etli ekmek her zamanki gibi çok iyi. Yüzde yüz kuzu. Kullanılan un mükemmel. İki farklı un ve sertlik vermesi için kepek katılmış. Ticari maya değil ekşi maya kullanıyorlar. Kuşbaşılı ve peynirli ekmekler de iyi. İçinde Konya obruk peyniri de olan ve sıkma denen lavaşı da çok sevdim. Eskisi kadar iyi olmayansa kuzu fırındı.
#Vedat MilorHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Erol Evgin yıllardır durmadan üretiyor. Dinleyicisine hep yeni bir şeyler vermek istiyor. Şimdilerde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için ‘100 Yılda Yüz Akıyla’ isimli bir marş hazırladı. Bu marşın bir de turnesi olacak. Evgin’le buluştuk; hiç değişmeyen fiziğini, projelerini, aşkı ve günümüz müziğini konuştuk: “Akılda kalıcı ama çok günübirlik şeyler. Ömürlük şarkılar değil, mevsimlik bile değil yani.”
#Erol EvginMısır gerek Kızıldeniz’in muhteşem sualtıyla gerekse binlerce yıllık piramitleri ve tapınaklarıyla mutlaka gezilip görülmesi gereken bir ülke. Bunda anlaşalım... Arap coğrafyasında daha önceki seyahatlerimden bildiğim üzere bu yolculuğun kolay geçmeyeceği belliydi. Vize sürecinde başladı ve katlanarak gitti. İki sırt çantalı kadın, tursuz ve arabasız Mısır’da ne yaptık? Zor muydu? Kesinlikle evet. Bu yazı biz gezginlerin nelerle karşılaşabileceğini anlatmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için bir rehber niteliğinde yazıldı...
#MısırAvustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeHer biri yaklaşık 7-8 ton ağırlığındaki büyük taş blokların işlenip üst üste konmasıyla yapılmış devasa heykeller... Gündoğumu ve günbatımının en güzel hali... Adıyaman’a gidip dünyanın 8’inci harikası Nemrut’a çıktık, güneşin batışının tadını çıkardık.
#Seyahatİhtişamlı kaleleri, masal gibi köyleri, ‘Dracula’ hikâyesine ilham olmuş şatoları ve Avrupa’nın en yüksek kaya kabartmasıyla film gibi bir ülke Romanya. Bizim kuşağın yakından tanıdığı ressam Bob Ross’un tuvalinden fırlamış gibi görünen muhteşem doğa manzaraları da cabası. Sonbaharda bu coğrafyaya gitmek ne kadar doğru bir kararmış meğer.
#Seyahat