Paketli gıdalar haberleri sayfasında Paketli gıdalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 254 Paketli gıdalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gebelikte yetersiz ve dengesiz beslenme kadar fazla gıda alımının da bebek için zararlı olduğunu belirten Op. Dr. İlknur Sayar, “İşlenmiş gıdalar bebek gelişimini olumsuz yönde etkiler. Besin değeri yüksek yağlar içeren zeytinyağı, ceviz, badem gibi yağlar ve aynı şekilde besin değeri yüksek olan yulaf, esmer pirinç, meyve gibi karbonhidratlar öğünler içinde mutlaka yer almalıdır” dedi.
#HamileBadem ve yer fıstığı gibi kuruyemişleri severek tüketiyoruz. Ara öğünler başta olmak üzere sıkça tükettiğimiz bu kuruyemişlerdeki tehlikenin farkında mısınız? Bu soruyu soran Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner ve Uzman Diyetisyen Berrin Yiğit kuruyemişlerdeki aflatoksin riskine karşı tüketicileri uyarıyor.
#Paketli GıdalarUzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, ara öğünlerde anlık mutluluk veren hazır paketli gıdaların yerine tok tutan lifli yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Böylece iştahınızı da kontrol edebilirsiniz ve dolayısıyla da aslında abartılı yeme anlayışından da korunmuş olursunuz” dedi.
#Paketli GıdalarGıda fiyatlarının yükselmesiyle vatandaşların az maliyetli ürünlere yöneldiğini söyleyen Diyetisyen Halime Pulat Demir, “Yeterli et alamadığını ya da tüketemediğini düşünen vatandaşlar kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyatları daha sık tüketmeli, az maliyetle de sağlıklı beslenmek mümkündür” dedi.
#SağlıkYeni eğitim öğretim yılının başlaması ile okul kantinleri ve beslenme de gündeme geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz, sabah kahvaltısı için en iyi seçeneğin menemen olduğunu söyledi. Kahvaltıda karbonhidratlı besinlerin öğrencilerin kan şekerini düşürmesi nedeniyle konsantrasyon bozukluğuna neden olacağını belirten Prof. Dr. Uludüz, "En iyi seçenek menemen. Birçok yeşillik, protein, yumurta var. Yanında süt ile birlikte tüketilebilir" dedi. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Serkan Tutar ise çocukların beslenme çantası hazırlanırken içine mutlaka kuru meyve koyulması gerektiğinin altını çizdi. Diyetisyen Tutar, bir araştırmaya göre Türkiye'deki çocukların yüzde 50'sinin sabah kahvaltı yapmadığını ifade etti.
#MenemenKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKYapılan son bir araştırma kolon (kalın bağırsak) kanseri vakaları sayısında büyük artış görüldüğünü gözler önüne serdi. Ancak genellikle 50 yaş üzeri kişilerde obeziteye bağlı olarak görülen hastalık, 20 yaşında spor yapan gençlerde bile sıkça görülmeye başladı.
#Kolon Kanseri4 Mart Dünya Obezite Günü yaklaşırken, Dünya Sağlık Örgütü obezite haritası yayınladı. Haritaya göre Türkiye yüzde 66.8’lik bir oranla Avrupa’nın en obez ülkesi. Yetişkinlerdeki obezitenin yanı sıra artık çocuklarda da oran yükseliyor. Peki neden birinciyiz, ne yapmalıyız? Uzmanlar Hürriyet’e anlattı...
#ObeziteAkdeniz diyeti, uzun zamandır dünyanın en sağlıklı beslenme planı olarak tanımlanıyor. Bu diyetin kilo kaybı, kalp hastalığı riskinin azalması ve demansın önlenmesinde etkili olduğuna dair onlarca araştırma bulunuyor. Fakat bilim insanları yaptıkları araştırmada Akdeniz diyetini tahtından edecek yeni bir beslenme şekli üzerinden duruyor: Atlantik diyeti... Peki Atlantik diyeti hangi artıları sağlıyor? Nasıl bir beslenme şeklini savunuyor? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Berna Arslan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBirçok insan sağlık nedeniyle şeker alımını azaltıyor. Gıda endüstrisi ise tüketicilere tatlı ürünler sunmanın başka bir yolunu bulmuş durumda: Pek çok ambalajlı gıdadaki şekerin yerine sessizce sukraloz, stevia, alluloz, eritritol başta olmak üzere çok çeşitli yapay tatlandırıcılar ve şeker ikameleri kullanılıyor.
#Yapay TatlandırıcılarSon yıllarda çok popüler olan şekersiz beslenmenin yapay tatlandırıcı kullanımının artmasına neden olduğunu biliyor musunuz? Bu, elbette “Şeker tüketin” demek değil ancak şeker kullanımını azaltmak isterken gıda endüstrisi tarafından ‘sağlıklı’ olarak pazarlanan ama aslında metabolik sağlığı bozan yapay tatlandırıcılara maruz kalmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Yoğurt ve ekmekte dahi bulunan yapay şekerler neler ve sağlığımızla nasıl oynuyor? İşte şaşırtıcı detaylar…
#Yapay TatlandırıcılarAnne ve babasının sağlık sorunlarıyla boğuşurken bunalıma giren diş hekimi Ayşe Musulluoğlu (58), 15 yılda 150 kiloya çıktı. 2022’de zayıflamaya karar veren Musulluoğlu, diyet, spor ve azimle 71 kiloya indi. Yaza 65 kilo ile girme hedefi bulunan Musulluoğlu, “Adeta yeniden doğdum” diyor.
#Murat YılmazTürkiye’den Singapur’a ihraç edilen üç baharat ürünü; öğütülmüş sumak, öğütülmüş tatlı biber ve tavuk baharatında ayakkabı ve zemin cilası gibi plastik renklendirmede kullanılan Sudan I-III-IV isimli kimyasal renklendiriciler tespit edildi. Singapur Gıda Bakanlığı söz konusu baharatların toplatılması ve kullanılmaması çağrısı yaparken, uzmanlar doğada olmayan canlılıktaki renkleri yaratabilmek için kullanılan sentetik gıda boyalarının çocuklarda hiperaktivite bozukluğu, yetişkinlerde ise kanser başta, deri dökülmesi, astım, alerji gibi rahatsızlıklara yol açabileceği konusunda uyarıyor.
#BaharatABD’nin New York kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Brigitte Macron Türkevi'nde bir araya geldi. Emine Erdoğan, “Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz.” dedi.
#Emine ErdoğanBM toplantısı için New York’ta bulunan lider eşleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın davetiyle Türkevi’nde bir araya geldi. Türk mutfağı tanıtılırken first lady’lere ‘atıksız’ tariflerle yapılan yiyecekler sunuldu.
#Emine ErdoğanKumanya gezi ve yol için hazırlanan yiyeceklere verilen genel bir isimdir. Herkesin çok duyduğu kumanyanın anlamı halk arasında araştırılmakta ve konu hakkında bilgi sahibi olunmaya çalışılmaktadır. Peki, yemekler ile ilgili kullanılan terim olan kumanya nedir? Kumanya nasıl hazırlanır? İşte kumanya hakkında bilinmesi gerekenler.
#KumanyaSosis, salam ve sucuk kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besinlerin içinde yer almaktadır. Özellikle birçok kişi tarafından severek tüketildiğinden merak edilenler arasındadır. Bu bakımdan sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı öğrenebilir ve buna göre tüketmeyi ya da tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı? Çiğ ve pişmiş yemek yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamJelibon, birçok kişi tarafından sevilen yiyeceklerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından sevilmesinden dolayı kaç kalori olduğu da merak edilen yiyecekler arasındadır. Bu bakımdan jelibon kaç kalori öğrenebilir ve yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Jelibon kaç kalori ve kilo aldırır mı? Diyette jelibon yemek kilo yapar mı tüm detaylarıyla derledik.
#Sağlıklı YaşamSon zamanlarda pek çok mecrada süt ve süt ürünlerinin sivilce ve akne oluşumuna yol açtığı söyleniyor. Yapılan araştırmalar, yediklerimizin sivilcelerin üzerinde çok önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor. Örneğin, fast-food, çikolatanın sivilce yapması ya da abur cubur yedikten sonra ortaya çıkan büyük sivilceler de bunun göstergesidir. Süt ve yoğurt yemek sivilce yapar mı ve çıkarır mı sizler için derledik.
Çağımızın en önemli halk sağlığı sorunlarından biri haline gelen obezite yani fazla kilo, sadece estetik açıdan değil, beraberinde getirdiği hastalıklar nedeniyle de her yıl milyonlarca insanın hayatını kabusa çeviriyor. Öyle ki, diyabetten kalp hastalıklarına kısırlıktan kansere kadar pek çok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında obezite yer alıyor. Bu nedenle sağlıklı kilo vermek için gerekli uygulamaların ve tedavilerin yapılması da hayati bir önem taşıyor.
#ANKARAKepek, hiper keratinleşme yani aşırı keratin oluşumu adı verilen bir durumdur. Bunun anlamı kafa derisi hücrelerinin çok hızlı yaşlanması ve keratinleşmenin çok hızlı gerçekleşmesidir. Genellikle cilt hücreleri düzenli olarak yaşlanır ve düşer ya da fırça ile temizlenir; fakat aynı anda çok fazla hücre yaşlanırsa, bunlar birbirine yapışmış pullar ya da parçacıklar oluşturur. Fırçalamakla veya şampuanla yıkanarak temizlenemezler.
#Kepek Neden OlurMutfağınızı bu yıl daha sağlıklı hale getirmek istiyorsanız işe hemen bugün başlayın. Pancar, ıspanak, kırmızı biber gibi sebzelerden humus veya pesto sos yapabilir, kereviz sapını bunlara bandırarak yiyebilirsiniz. Baharat, susam ve birazcık galeta unuyla harmanlayıp fırında pişirerek hemen her sebzeyi çıtır hale getirmek mümkün. Köfteyi sadece etli düşünmeyin; kırmızı fasulye köftesi de çok lezzetli olur.
#KöfteYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodGünümüzde kişiler birbirinden farklı alerjilere sahip olabilirler. Bu alerjilerin ise nedeni ve çeşitleri de farklılık gösterebilir. Özellikle baharat alerjisi de çok sık görülmektedir. Baharat alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Baharat Alerjisi Nedir