Paylaş
ZAYIFLAMADA KAKA TRANSFERİ
Yaz mevsimi yaklaşıyor. Birçok kişi, fazla kilolarından kurtulmak için şimdilerde sık sık zayıflama yöntemlerini araştırıyor ve şok diyetler gibi yanlış uygulamalarla kilo vermeye çalışıyor. Ancak şunu belirtmeliyim ki, sağlıklı zayıflamanın yolu dönemsel değil, zaman içinde kilo vermeyi hedeflemekten geçiyor. Peki “Neden zayıflayamıyoruz?”, “Sağlıklı kilo nasıl verilir?”, “Günümüzde hangi zayıflama yöntemleri kullanılıyor?”, “Zayıflamaya çalışırken sık yapılan hatalar neler?” Gelin bugün hep birlikte sağlıklı kilo vermenin ve zayıf kalabilmenin yöntemlerine dair bir yol haritası çizelim. Ama öncesinde sizlere son yedi yıldır uygulanan ve başarılı sonuçlar elde edilen kaka transferi ile zayıflama yönteminden biraz bahsetmek istiyorum.
SONUÇLARIYLA YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Kaka transferinin son yıllarda kalıcı zayıflamaya yönelik atılan adımların en önemlisi olduğunu söyleyebilirim. Öyle ki, artık İtalya’da kaka bankaları kurulmaya başlandı bile. Birçok yöntemi deneyerek kilo veremeyen kişilerin başvurduğu kaka transferi, sonuçlarıyla da yüz güldürüyor. Ancak bu tedaviye başlanmadan önce tabii ki bazı hazırlıklar da yapılması gerekiyor. İlk olarak hastaların bağırsak duvarını onaracak destek tedaviler uygulanıyor. Bu süreç, iki ya da üç hafta sürebiliyor. Daha sonra kişinin ailesine bakılıyor ve eğer zayıf bir insan varsa o kişinin mikrobiyata (Kaka) analizi inceleniyor ve sağlıklı bakteriler araştırılıyor. Sonrasında kişiye ailesindeki insandan alınan kaka, belirli aşamalarda ortalama sekiz ile 16 seans arasında olacak şekilde transfer ediliyor. Transfer işlemi de kolonoskopi veya ufak kateterle içeriye girilerek gerçekleştiriliyor. Yöntemdeki ana amaç, zayıf insandaki iyi bakterileri alıp, bağırsağı bozulmuş kişiye vermek ve orada sağlıklı bakterileri oluşturmak. Tedavinin süresi kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama üç ay sürüyor. Yöntemi bu kadar çekici kılan şey ise, sonuçların oldukça başarılı olması.
NEDEN ZAYIFLAYAMIYORUZ
“Hiçbir şey yemiyorum, ama kilo alıyorum?”, “Diyetle kilo veriyorum ama sonra daha fazla kilo alıyorum” diyenlerdensiniz, öncelikle bunun birçok nedeni olduğunu söyleyebilirim. Gelin bu nedenlerin başlıcalarını birlikte inceleyelim.
Metabolik hastalıklar: Tiroid, böbrek, karaciğer ile ilgili hastalıklar, metabolik dengeyi bozabilir. Böyle bir durumun olup olmadığı incelenmelidir. Bunun yanı sıra eğer fast food tarzı besleniyor ve şekerli ya da paketli gıdalar tüketiyorsanız, o zaman vücudunuza bolca toksik madde alıyorsunuz demektir. Bu durum da kilo vermemizi engelleyebilir. Yapacağınız üç, beş ve yedi günlük detokslar yardımıyla vücudunuzu toksik maddelerden arındırabilir, kilo vermeye başlayabilirsiniz. Ancak detoks yaparken çok dikkatli olunmalıdır. Bu nedenle doktor kontrolünde detoks yapmanızı öneririm.
Kabızlık: Kabızlık sorunu da kilo vermenizi engeller. Biz bu durumda lavman yaparak, hastanın kilo vermesini sağlıyoruz.
Psikolojik sorunlar: Kişi, bilinçaltında kilo veremeyeceğine inanırsa veya kilolu olmadığını düşünüyorsa o zaman bilinçaltı yağ metabolizmasını olumsuz etkileyebiliyor. Zayıflamada sorun yaşayan hastalara biz psikoterapi uygulayarak bu sorunu ortadan kaldırıyoruz.
Yeme bağımlılığı: Sıkıntılı dönemlerinde yeme bağımlılığına yakalanan kişilere yönelik bir tedavi yöntemi geliştirilmediği sürece, istediği kadar diyet yapsın ya da farklı bir zayıflama yöntemi kullanılsın, maalesef başarılı olmuyor. Özellikle gece yeme bağımlılığı, zayıflamada en önemli problemlerden biri. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız, bir kaseye üç kaşık yoğurt, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çay kaşığı kırmızı acı biber ve bir limonun suyunu ekleyip, karıştırın. Gece bir şeyler yemek istediğinizde bu karışımı tüketin. Bu karışım, gece yağ yakmanıza yardımcı olacağı gibi tok kalmanızı da sağlayacaktır.
ZAYIF KALMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ
“Dikkat ettiğim zaman zayıflıyorum. Fakat sonra hızlıca geri kilo alabiliyorum” cümlesini kuranlardansanız o zaman bu bölüm sizin için. Eğer böyle bir durum ile karşılaşıyorsanız, yapmanız gereken en önemli şey, zayıfladıktan sonra mutlaka bağırsak duvarınızı tedavi ettirmek. Bunu yapabilmek için de öncelikli olarak zayıflama döneminde yaptığınız diyetten meyveyi çıkarmalısınız. Meyvelerde bulunan fruktoz, bağırsak duvarının onarımını bozduğu için hızlı kilo aldırıyor. Bunun için 1,5-2 ay meyvesiz bir dönem geçirmelisiniz. Zayıflamanız bittikten sonra da bir biotin, iki glutamin ve üç riboz almanız gerekiyor. Bunlar bağırsak duvarımızın ihtiyacı olan şeyler. Bu ürünleri ortama iki ay kadar kullanmalısınız. İki ay sonra da omega-3 desteği alıp, altı ayda probiyotik kullandığınızda bağırsaklarınız sağlıklı kalacaktır. Sonrasında da dengeli beslenmeyi sürdürmeniz gerekiyor.
YARDIMCI ÖNERİLER
Günlük hayatınızda dikkat edeceğiniz bu dört madde, zayıflamanıza yardımcı olacaktır:
-Düzenli ve kaliteli uyumaya özen gösterin.
-Bol bol su tüketin.
-Ara öğünü kaldırın.
-Protein ağırlıklı beslenin.
BUNLARI YAPMAYIN
Zayıflamaya çalışırken lütfen internette gördüğünüz ve kaynağı belli olmayan şok diyetleri uygulamayın. Çünkü bu tarz diyetler, metabolizmanızın dengesini bozduğu için sonrasında çok daha fazla kilo alırsınız. Zayıflatma haplarından ve çaylarından uzak durun. Bu tarz ürünler hem sağlığınıza zararlı hem de kullanımı bıraktığınız zaman hızlıca kilo almanıza neden olur. Kilo vermekte zorlanıyorsanız en sağlıklısı hekim kontrolünde diyetler yapmaktır. Ayrıca zayıflamak için spor yapmayın. Çünkü spor, zayıflamak için değil, sağlıklı yaşamak ve zayıf kalmak için yapılır. Bu nedenle önce zayıflayın, sonra sporu yaşam tarzınız haline getirin.
Paylaş