Ovulasyon haberleri sayfasında Ovulasyon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 141 Ovulasyon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yumurtlama dönemi, bebek sahibi olmak için en uygun zamanı gösterir. Bu süreç kişiden kişiye değişir. Yumurtlama döneminin hesaplanması için de belli yöntemler kullanılır. Peki Yumurtlama dönemi ne zaman başlar? Yumurtlama dönemi kaç gün sürer? Yumurtlama dönemi hesaplama
#Yumurtlama Dönemi Ne Zaman BaşlarHer evli çift zamanı geldiğinde sağlıklı bir çocuk sahibi olmayı ister. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ortaya çıkan riskler nedeniyle gebe kalmak istemeyen ve gebeliği erteleyenler çoktur. Öte yandan bu pandeminin ne kadar süreceği belirsiz. Covid-19 nedeniyle daha fazla boş zamanı olan, çalışma koşulları değişen, mesai saatleri kısalan veya evden çalışan bir grup insan da bu dönemi gebelik için en uygun zaman olarak değerlendirmektedir. Özellikle yaşı ileri olan çiftlerde üreme anlamında zamanının kısıtlı olması nedeniyle gebeliğin ertelenmesi uygun olmayabilir.
#Yumurtlama Dönemi NedirÜreme çağında olan bir kadında ortalama 28 günde bir tekrar eden sürece ‘adet döngüsü’ adı verilir. Birçok kadın menstrual döngü dendiğinde sadece 5-7 gün süren kanama periyodunu dikkate alır ancak menstrual döngü aslında 28 günlük dönem aralığına yayılmış bir değişim periyodudur. Menstrual döngü, tıpkı ayın döngüsü gibi 28 günlük bir periyodu kapsar.
#Hamileİzmir Ekol Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ertaş, yumurtalık kistlerinde erken teşhis ile hastalığın ilerlemeden tedavi edilebildiğini belirterek, düzenli yıllık jinekolojik muayenenin önemli olduğunu söyledi. Yumurtalık kistlerinin tanı ve tedavi yöntemlerini anlatan Doç. Dr. Egemen Ertaş, merak edilen soruları yanıtladı:
#1Lutropin olarak bilinen LH hormonu, hipofiz bezinin ön kısmında üretilir. Hem kadınlarda hem erkeklerde üreme için oldukça önemli bir hormondur. Halk arasında az bilinen LH hormonu nedir, LH hormonu kaç olmalıdır, düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri nelerdir? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Lh Hormonu NedirErgenlik dönemindeki gelişimi tamamlamak için hem kadınlar hem de erkekler bazı hormonlara ihtiyaç duyar. Bu hormonlardan birisi de FSH hormonudur. FSH hormonu kadınlarda yumurtalıklar için gerekli olan bir hormonken erkeklerde ise testislerin görevini yerine getirmesi için önemli bir hormondur. Bu yazımızda sizler için FSH hormonu nedir? FSH hormonu değerleri nelerdir? Bu hormonun düşük ya da yüksek çıkmasının nedenleri nelerdir? Gibi soruların cevaplarını derledik.
#FSH Hormonu NedirDöllenme ile doğum arasındaki geçen süreye hamilelik adı verilmektedir. Anne adayları hamilelik sürecinde gebelik hesaplama için çeşitli yöntemlere başvururlar. Her kadının belirli yumurtlama dönemi olduğu gibi bu dönemlerde hamile kalmak çok önemlidir. Gebelik hesaplama içinse adet döngüsüne dikkat edilmesi gerekir. Adet başlangıcı kaç aylık hamile olunduğunu açıklığa kavuşturan tek etmendir. Peki gebelik nasıl hesaplanır? İşte, gebelik hesaplama...
#Gebelik Hesaplama26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü’ne sayılı zaman kaldı. Kadınlarla özdeşleştirilen doğum kontrol yöntemlerinin erkeklere özel versiyonlarının bulunduğunun bilinmesi önemli. Vazektomi de erkeklere özel doğum kontrol yöntemlerinden biri; kadınlardaki tüp ligasyonuna benziyor. Daha fazlası için yazımda önemli bilgiler bulabilirsiniz.
#Doğum KontrolKadınlarda yumurtlama dönemi adet döngüsünün tam ortasında gerçekleşen bir durumdur. Bazı kadınlarda yoğun hissedilirken bazı kadınlarda hissedilmez. Adet döngüsü kadınlarda 21 ve 35 günde bir gerçekleşir ve tam ortasında da yumurtlama dönemi gerçekleşir. Kadınlarda yumurtlama döneminin nasıl anlaşılacağı ve nasıl hesaplandığı hakkında ayrıntıları derledik.
#Kadınlarda Yumurtlama DönemiKadınlarda kısırlık, herhangi bir korunma yolu kullanılmadan düzenli bir şekilde ilişkiye girilmesine rağmen hamile kalınmaması olarak açıklanabilir. Kadınlarda kısırlık sorunu, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Kadınlarda var olan kısırlığın en net belirtisi ise düzensiz olan regl kanamaları olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra kadınların yapısına bağlı olarak da çocuk sahibi olamadığı görülmüştür. Kadınlarda kısırlık nedenleri ve belirtileri nelerdir ? Kısırlık sonradan görülen bir durum mudur? İşte, tüm detayları ile merak edilenleri sizler için derledik.
#Kadınlarda KısırlıkYumurtlama dönemi, bebek sahibi olmak için en uygun zamanı gösterir. Bu süreç kişiden kişiye değişir. Yumurtlama döneminin hesaplanması için de belli yöntemler kullanılır. Peki Yumurtlama dönemi ne zaman başlar? Yumurtlama dönemi kaç gün sürer? Yumurtlama dönemi hesaplama
#Yumurtlama Dönemi Ne Zaman BaşlarKadınlarda yumurtlama döneminin diğer bir adı olan ovulasyon, hamile kalmak için en uygun zaman olarak görülür. Ovulasyon testi ise bu dönemlerde yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini tespit etmede kullanılır. Peki ovulasyon testi nasıl kullanılır? İşte ovulasyon testi hakkında merak edilenler...
#Ovulasyon TestiAnne adayları hamilelik sürecinde gebelik hesaplama için çeşitli yöntemlere başvururlar. Her kadının belirli yumurtlama dönemi olduğu gibi hamilelik hesaplamada ilk ilişkiye girlen tarih önem taşır. Ayrıca hamilelik hesaplama için adet döngüsüne dikkat edilmesi gerekir. Adet başlangıcı kaç aylık hamile olunduğunu açıklığa kavuşturan tek etmendir. Peki hamilelik (gebelik) nasıl hesaplanır? İşte, ay ay hamilelik hesaplama yöntemleri...
#Hamilelik HesaplamaCinsel ilişkilerde bulaşıcı olan hastalıklar STD olarak bilinir. Partnerlerin STD'ye yakalanmamak için bazı önlemleri alması cinsel yaşamlarının sağlıklı şekilde devam etmesi için oldukça önemlidir. Sizler için STD nedir, STD nasıl anlaşılır, STD hastalığı belirtileri nelerdir konularını tüm detayları ile derledik.
Gebelik döneminde aylık periyodlardan çok kaç haftalık hamile olunduğu ve buna göre hafta hafta bebeğin gelişimi takip edilir. Gebelikte her hafta bebek gelişimi ve anne beslenmesi için ayrı önem taşıdığından, her hafta başka bir gelişime tanıklık eder. Bu nedenle anne adayları, 26, 27 haftalık gebelik kaç aylık, 18, 20 haftalık gebelik kaç aylık gibi soruların yanıtlarını araştırırlar. Peki, Gebelik haftası nasıl hesaplanır? İşte, hafta hafta gebelik hesaplaması...
#Gebelik HaftasıDişi üreme hücresi olarak bilinen yumurta, vücuttaki en ilginç hücre yapıları arasında yer alır. İnsan vücudunda bulunan temel yapı taşları arasında yer alan hücreler, bulundukları yere ve işlevine göre farklılık gösteren yapıya sahiptir. Kadınların yumurtalıklarında yer alan yumurta hücrelerinin de kendine özgü bazı özellikleri bulunuyor. Yumurta hücresi nedir, nerede üretilir ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yumurta HücresiYumurtlama dönemi, tüm kadınlar için yumurtalama dönemi önemli olsa da anne olmaya hazır hisseden ve bunun için bazı olasılıkları değerlendiren kadınlar için ayrı bir önem taşır. Hamile kalmak için yumurtlama dönemi hesaplanır ve o dönemlerde çocuk yapma olasılığı yüksek olduğundan bazı önlemler alınır ya da ilişki tarihleri belirlenir. Peki, yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı? İşte kadınların merak ettiği sorulardan yumurtlama dönemi hakkında merak edilenler…
#Yumurtlama DönemiTatlı ve heyecanlı bir sürecin başlangıcı olan doğuma karar verme anı çiftler için çok değerlidir. Öyle ki bebeklerinin erkek ya da kız olmasını isteyen ebeveynler öncesinde hormonel bir hesaplama olan erkek ve kız bebek için adetten kaç gün sonra ilişkiye girilmeli merak ederler. Bebeğin cinsiyetini olasılıklar dahilinde değerlendirmek isteyen çiftler için erkek ve kız bebek için ilişki günleri ve yumurtlama günü hesaplama tarihlerini paylaşıyoruz.
#Yumurtlama Günü HesaplamaUzun süre gebe kalmamak için çeşitli yolları denemiş olan kadınlar çocuk yapma kararı aldıklarında bir an önce gebe kalmak ister. Kural olmamasına rağmen, 35 yaş altında ve sağlıklı bir kadında düzenli ilişkiyle gebeliğin ilk 12 ay içinde, 35 yaş üstü çiftler için 6 ay arasında gerçekleşmesi beklenir. Özel Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Özden gebe kalmayı kolaylaştıracak yöntemler hakkında bilgi verdi.
#SağlıkSağlıklı çiftlerin çeşitli nedenlerden ötürü doğal yollarla çocuk sahibi olamaması alternatif çözümlerin geliştirilmesine neden olmuştur. Bu çözümlerin başında ise tüp bebek tedavisi geliyor. Peki tüp bebek tedavisi kimlere uygulanır? Tüp bebek tedavisi ne kadar sürer? Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Ceyberi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kağan Kocatepe yanıtladı.
#Tüp Bebek TedavisiGünümüzde kadınların anne olma yaşı git gide artıyor. Yaşın artması da beraberinde hamile kalma ihtimalini de düşürüyor. Bu duruma çözüm olarak kadınlar ise yumurta dondurma işlemini tercih etmeye başladı. Özellikle ünlü isimlerin de bu yöntemi tercih etmesi geç anne olmak isteyenleri bu yöntemi tercih etmeye yöneltti. Biz de yumurta dondurma işlemi ile ilgili tüm merak edilenleri uzmanlarımız Dr. Kağan Kocatepe ve Op. Dr. Mehmet Özel’e sizler için sorduk…
#Yumurta DondurmaHer evli çift zamanı geldiğinde sağlıklı bir çocuk sahibi olmayı ister. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ortaya çıkan riskler nedeniyle gebe kalmak istemeyen ve gebeliği erteleyenler çoktur. Öte yandan bu pandeminin ne kadar süreceği belirsiz. Covid-19 nedeniyle daha fazla boş zamanı olan, çalışma koşulları değişen, mesai saatleri kısalan veya evden çalışan bir grup insan da bu dönemi gebelik için en uygun zaman olarak değerlendirmektedir. Özellikle yaşı ileri olan çiftlerde üreme anlamında zamanının kısıtlı olması nedeniyle gebeliğin ertelenmesi uygun olmayabilir.
#Yumurtlama Dönemi NedirKadınlar adet döngüsü, stres gibi dış etkenlerden çok kolay etkileniyor. Pandemi sürecinin yarattığı stresin de adet döngüsünü bozduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, 21 günden daha kısa veya 35 günden daha uzun sürelerle adet görme, ara kanama, adet kanamasının fazla veya az olması, 7 günden uzun sürmesi, ilişki sonrasında kanama veya adet görememe durumlarının adet düzensizliği olarak tanımlandığını belirtti.
#Adet Döngüsü