2026 yılında gerçekleşecek olan FIFA Dünya Kupası’na katılabilmek için oynanacak FIFA Dünya Kupası Avrupa Eleme Grupları belli oldu. A Milli Takım E Grubu’nda Hollanda ve İspanya maçı galibi, Gürcistan ve Bulgaristan ile eşleşti. Gürcü gazeteciler grubu ve kurayı Spor Arena'ya değerlendirdi.
#Dünya Kupası ElemeleriA Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan’ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 3-1 yenerek turnuvaya avantajlı bir başlangıç yaptı. Dün geceki karşılaşmayı yakından takip eden Gürcü meslektaşlarımız, mücadeleyle ilgili Spor Arena’ya özel değerlendirmelerde bulundu.
#EURO 2024A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024'deki ilk maçında 18 Haziran Salı günü Gürcistan'la karşı karşıya gelecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada F Grubu'nda yer alan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez mücadele edecek. Dev turnuvayı yakından takip eden Gürcü meslektaşlarımız, zorlu mücadeleyle ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu.
#Euro2024Yaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatLüks restoranların popülerliğini uzun süre aynı canlılıkta tutabilmesi İstanbul’da kolay değil. 20 hatta 10 yılı deviren kaç yer sayabiliriz ki? Bunun için doğru zamanda doğru hamleler gerekiyor. Ulus 29 da menüsündeki radikal değişimlerle dikkatimizi yeniden çekmeyi başaranlardan...
#Kereviz1983’te Metin Fadıllıoğlu’nun açtığı, Ulus 29, İstanbul yeme-içme dünyasına fırtına gibi girmiş, kısa sürede muhteşem Boğaz manzarasından Zeynep Fadıllıoğlu’nun tasarladığı dekorasyonuna, yemeklerinden müziklerine tam bir cazibe merkezi olmuştu. Kısa sürede de müdavimlerini oluşturmuştu.
#Müge AkgünGöktürk’le ilk tanışmamın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmiş. 15 yıldır da burada yaşıyoruz. Bu süreçte gerçek bir köyden uydu kente ya da diğer bir deyişle banliyöye dönüşmesine şahit olduk. İnşaatlarla birlikte nüfus da arttı, marketler açıldı ama uzun bir süre artmayan, eksikliği en çok hissedilen şey vardı, o da restoranlardı.
#Müge AkgünSahilde de olsa yemeğin iyisini, servisin kalitelisini arayanlara bu yazın en lezzetli plajlarını yazdım. Popüler sahillerin lahmacun fiyatlarıyla haber olmasına aldırmayın; en taze ceviche’lerden Bargilya karidesli pilava fine dining restoranları aratmayan adresler var...
#YazarTürkiye’nin en başarılı birkaç şefinden Maksut Aşkar ile şarap uzmanı Levon Bağış’ın Nişantaşı’nda açtığı Foxy, gastronomi dünyasının yeni müdavim mekânı. Şefler sadece gitmekle kalmıyor; menüde Şemsa Denizsel, İnanç Baykar, Burçak Kazdal, Mustafa Otar gibi isimlerin kendi imza yemekleri de var.
#Yazar