Sosyal hayatın 2021 ‘en’leri

Yılın ilk gününde şöyle bir geçmişe bakıyor ve sosyal hayatın öne çıkanlarını kısaca hatırlıyoruz.

Haberin Devamı

EN İYİ KONSEPT:

Yazz Collective... Fethiye’deki salaş balıkçı Osman’ın Yeri, bu yaz başında Yazz Collective adıyla açıldı. Yapımcı Timur Savcı ve ortağı Mehmet Can Uzun’un sahibi olduğu Yazz’a sadece denizden ulaşım vardı. Mimari tasarımını Fahrettin Aykut’un üstlendiği, mutfağın başında ise Mustafa Otar’ın olduğu mekan, yaz boyu en çok konuşulanlar arasındaydı. 

EN YENİ TREND:

Plaj Yakalılar... Ofise hâlâ dönmemiş olanlar ya da işi uzaktan çalışmaya müsait olanlar soluğu şehir dışında alıp yazlık yerlerde fahiş fiyatlara ev kiraladı. Ellerinde bilgisayar, üzerlerinde flip flop terlik ve şort kombinasyonuyla her yerden çalıştılar, en çok özenilen grup oldular. 

EN ‘OLMAZSA OLMAZ ŞEY’:

Sanata mutlaka yer vermek... Mandarin Oriental Bodrum’da Pilevneli Galeri, Kaplankaya’da The Pill, Yalıkavak Elements’te ise Arton Galeri pop-up sergileme alanları açtı. Sevil Dolmacı Art Gallery ise Bodrum Loft açık alanda heykel sergisi yaptı.

Haberin Devamı

EN EĞLENCELİ YAZLIK MEKAN:

Wu Yalıkavak.

EN HAVALI 3 YAZLIK:

Lucca Bodrum, Azur Yalıkavak ve Loft içindeki Paper Moon.

EN İYİ YENİ UZAKDOĞU:

The Ritz-Carlton içinde açılan Nobu.

EN ‘BURNING MAN’ FESTİVAL:

Kapadokya’da ağustos sonu düzenlenen Beyond Cappadocia... Daha çok yabancı turistlerin akın ettiği festivalle birlikte gözler yaz ortası Kapadokya’ya çevrildi.

EN İYİ YENİ BALIKÇI:

Ortaköy Feriye içindeki Sea Salt. 

EN GÖZDE DESTİNASYON:

Kuzey Ege... Ve tabii burada tatil yapan ünlü-ünsüz herkesin favorisi olan mekan da Kozluyalı.

EN GÖZDEN DÜŞEN DESTİNASYON:

Alaçatı... Cinayet işleyen valeler, “Valeler bizim değil, tanımıyoruz” diyen mekan sahipleri. Alaçatı’da bu sezon ipin ucu kaçtı.

EN YENİLİKÇİ RESTORAN:

Neolokal. Restoranın sahibi ve şefi Maksut Aşkar, beş adet orijinal Neolokal yemeğinin nasıl yapıldığını gösteren 15 saniyelik GİF’ler hazırladı ve bunları NFT olarak Opensea’de satışa sundu.

EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN RESTORAN:

Beyoğlu’ndaki Hodan.

EN SÜRPRİZ MEKAN:

Tepebaşı’ndaki Çok Çok Pera.16 yıllık ilk mekanlarına yakın bir yerde, Soho House’un yanında açıldıkları için.

Haberin Devamı

EN İYİ PAZAR KONSEPTİ:

House of Fuzuli gecesi yapmaya başlayan Goose.

EN İYİ CADILAR BAYRAMI PARTİSİ:

Soho House’daki parti.

EN ‘HERKES BURADAYMIŞ’ MEKANI: Bebek Otel.

EN YENİ NESİL 3 ANADOLU YAKASI MEKANI:

The Townhouse, Kaen Sushi ve Ysabel Brasserie.

EN ÇOK SOSYALLEŞİLEN GÜNLER:

Yeni mekanı Tersane İstanbul’da ilk kez düzenlenen Contemporary İstanbul’un (CI) yapıldığı 4-10 Ekim tarihleri arası.

EN FİYATLARI DİLE DÜŞEN:

Galata Port içinde açılan Liman Lokantası.

EN İYİ İTALYAN:

IL Cortile

EN BEKLENMEDİK SÜRPRİZ:

Dağ başında şef restoranı deneyimi yaşatan Olympos Mountain Lodge... Ankaralıların bildiği gastronomi oluşumu The Rabbit Hole, yaz başında Olympos Mountain Lodge’a taşınmış ve böylece dağın başında şef restoranındaymış gibi iyi yemekler yenilebilmişti.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları