Güncelleme Tarihi:
Alaçatı’daki Alavya’nın bahçesinde zeytin ağaçlarının arasında yer alan Amavi, nevi şahsına münhasır şeflerden Otar ve Amavi’nin lezzetli menüsüne can veren Aras’ın birlikte hazırladığı “Fishermen’s Diary” menüsü sadece bir gün için misafirlere özel olarak sunuldu.
Yerel malzemelerin önemine dikkat çeken şeflerin bu geceye özel oluşturduğu menüde Amavi’de dikkat çeken ürünlerin yanı sıra Fishermen’s Diary için hazırlanan reçeteler bulunuyor. Chilai biberi ve kişnişle servis edilen ceviche, oriental soslu sarımsak cipsi, memecik zeytinyağıyla çiğ akya ve Şef Can Aras’ın imza tabaklarından patates camı, aioli, borazan mantarı tozu ile isli midye başlangıç tabakları arasında yer alıyor.
Ev yapımı yeşil curry ve mavi kuyruk, yine Amavi’nin en sevilenlerinden ıstakoz pişi, barbunya pilaki ve sucukla servis edilen ahtapot ızgara ise ara sıcak seçeneklerinden. Pil-Pil, kıl biber, taze patatesle lagos fileto ise Fishermen’s Diary menüsünün ana yemeği olarak iki şefin ellerinden masalara uzanıyor. Gecenin finalinde servis edilecek olan yanık keçi sütlü karadut ise menüyü taçlandırıyor.
Alaçatı’nın yerel üreticilerinden ve mevsimin en taze ürünleriyle hazırlanan menü, Amavi’nin büyülü ve doğal atmosferi eşliğinde misafirlerine lezzet dolu bir deneyim sunuyor.