Sosyal medyada imrenerek baktığımız o fotoğraflardaki bazı kişiler meğer suyun içindeki ördekler gibiymiş. İlk olarak Stanford Üniversitesi tarafından ortaya atılan ördek sendromu, bir miktar anlam kaymasıyla birlikte sosyal medyada hayatlarını paylaşan bazı kişileri anlatmak için kullanılmaya başlandı. Bir Sorudan Fazlası bölümünün bugünkü konusu 'Ördek Sendromu' yaşayanlar...
#Ördek SendromuO, Türkiye’nin en iyi erkek oyuncularından. Canlandırdığı karakterleri hafızamıza kazıyor. Sesi, fiziği ve yeteneğiyle izleyiciyi hep 12’den vuruyor. Kendini ‘duygularıyla hareket eden biri’ olarak tanımlıyor, içgüdülerini asla es geçmiyor. Belki de başarısının ardında yatan sebeplerden biri bu. Engin Altan Düzyatan’la buluştuk; ailesini, hayatını, yeni işini, NFT dünyasında yaptığı girişimleri konuştuk: “Gittikçe olgunlaşıyorum ve zamanımı boşa harcayan, bana bir şey katmayan her şeyden uzaklaşıyorum.”
#Engin Altan DüzyatanGAPS diyeti, bireylerin tahılları ve tahıl ürünlerini, pastörize süt ürünlerini, nişastalı sebzeleri ve rafine karbonhidratları kesmelerini gerektiren sıkı bir eliminasyon diyeti olarak tanımlanabilir. GAPS diyeti ile ilgili detayları Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç kaleme aldı.
#SağlıkBenlik duygusunun insanın içsel çekirdeği olduğunu ve buna referans merkezi denildiğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bir referans merkeziyle doğuyoruz 'ben ve diğerleri' diye. Daha sonra aile içinde gittikçe şekilleniyor. Kişi doğru şekillendirirse yıllar içinde doğru bir kimlik ve kişilik çıkıyor. Yanlış şekillendirirse yanlış kimlik ve kişilik çıkıyor. Bu nedenle benliğimize yapılan yatırım bir insanın hayatta kendine yapacağı en büyük yatırımdır” diye konuştu.
#Çocuk“Sanat için ölürüm” lafını öylesine söylemiyor. Neredeyse her performansında, sadece sanatın değil, insan bedeninin de sınırlarını zorluyor. Bir sandalyede toplam 736 saat boyunca, yaklaşık 750 bin kişinin karşısında kımıldamadan oturmak…12 gün boyunca yemek yemeyip, tuvalet yapmayıp, konuşmayarak bir galeride, herkesin gözü önünde yaşamak… Performans sanatının mimarı olarak bilinen, yaşayan en mühim sanatçılardan, Marina Abromovic bu. 72 yıllık hayat yolcuğunu anlattığı biyografisi, performanslarından farksız: Dürüst, cesur ve sınırları zorlayıcı. Abromovic’a bir gece yarısı Skype’tan bağlandık.
#Marina Abromovic‘Yasak’ dizisiyle neredeyse hiç ara vermeden ekran macerasına devam eden Ezgi Eyüboğlu’yla ilgili internet sitelerinde yazan bütün bilgileri unutun! O ne modellik yaptı, ne de bale... Özel hayatıysa hiç sanıldığı gibi karışık değil. Öyle ki Eyüboğlu eski sevgilisiyle aynı dizide oynayıp iş arkadaşı olarak kalmayı başaracak kadar mesleğine bağlı.
Yıllarca yanıp tutuşup sonra Amsterdam’ı görünce hayal kırıklığına uğramıştım. Hele dünyaca meşhur redlight eğlence bölgesi. Bizim Asmalımescit’e 10 tane coffee shop (esrar satılan kafe) koy, al sana o koskoca dedikleri redlayt, dedim soran arkadaşlara. Muhtemel Amsterdam hâlâ bıraktığım yerde otluyor ama o zamandan beri Asmalımescit daha da gelişti, renklendi, çeşitlendi.
ABDULLAH Gül beni ilk kez Bürgenstock’ta, Kıbrıs görüşmeleri sırasında şaşırtmıştı. Annan Planı üzerinde son rötuşlar yapılıyordu. Biz gazeteciler, Alplerin soğuk tenhalığında, keçi boynuzu tadında haberleri sıkıp manşetler çıkartmaya uğraşırken Türkiye yerel seçimlere gidiyordu. Biraz eğlenmek için kendi aramızda sembolik seçim yapmaya karar verdik.