Şarkılar Bizi Söyler, sezon finali ile 18 Haziran Cumartesi akşamı ekranlara gelecek. İzleyenlere keyifli müzik şöleni yaşatan programın bu haftaki konuklarından biri de Ebru Yaşar. Peki Ebru Yaşar kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Ebru Yaşar hakkında merak edilenler...
#Ebru Yaşarİbrahim Tatlıses'in yardımıyla "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" adlı şarkısını piyasaya süren Ebru Yaşar, kısa sürede müzik dünyasına adını yazdırmayı başardı. Bu şarkı Türkiye genelinde büyük bir etki yarattı ve sanatçı kendini Türk müzik piyasasında ispatladı. Ebru Yaşar kimdir, kaç yaşında? İşte Ebru Yaşar’ın eşi Nejat Gülseven hakkında bilgiler…
#Ebru YaşarAnne veya baba olmak hayattaki en güçlü hislerin başında geliyor. Toplum da çiftlerden hızlıca bu yola girmesini bekliyor. Ancak artık birçok çift baskıları kırıyor, bunu bir zorunluluk olarak görmüyor, farklı nedenlerle çocuk sahibi olmamayı tercih ediyor. Birçok kişi bu seçimi yaptığı için çok mutlu, bazıları ise geçmişte kalan bu tercihini biraz da olsa sorguluyor. Bir Sorudan Fazlası serimizde yine çok konuşulmayan bir toplumsal olguyu mercek altına aldık. Çocuk sahibi olmamış ve 40 yaşını devirmiş kişilerle konuştuk.
#Anne OlmakOyuncu, sunucu ve iyi bir kulağınız varsa mutlaka fark etmişsinizdir, çok önemli bir reklam seslendirmecisi... Cem Davran’la 12 yaşında başlayan oyunculuk hayatını, diğer oyuncuları ve komedyenleri konuştuk. Konu elbette yakın zaman önce kaybettiği annesine ve ağlamaya da geldi: “Hele bir de yanında bunu sırtlayabilecek biri varsa çok şık bir şeydir ağlamak. Sen ağlarken yanında kim varsa bir yanıyla çocukluğuna tanıklık eder, süperdir...”
#Cem DavranOyuncu, sunucu ve iyi bir kulağınız varsa mutlaka fark etmişsinizdir, çok önemli bir reklam seslendirmecisi... Cem Davran’la 12 yaşında başlayan oyunculuk hayatını, diğer oyuncuları ve komedyenleri konuştuk. Konu elbette yakın zaman önce kaybettiği annesine ve ağlamaya da geldi: “Hele bir de yanında bunu sırtlayabilecek biri varsa çok şık bir şeydir ağlamak. Sen ağlarken yanında kim varsa bir yanıyla çocukluğuna tanıklık eder, süperdir...”
#Cem DavranBuray, müziğini paylaştığı kadar ilginç seyahatlerini de paylaşmayı seven adrenalin tutkunu bir gezgin. Seyahati öyle seviyor ki bir ara sadece gezmek için müzik yapmış. Şimdiye kadar 44 ülkeyi gezen Buray’la Asya’ya yapacağı yolculuk öncesi seyahat sevgisini ve deneyimlerini konuştuk.
#SeyahatÖzellikle son yıllarda adından sıkça söz ettiren genç karikatürist İhsan Canıtez, yaptıklarını ve hayallerini anlattı. Çizdiği bazı karikatürlerin sosyal medyada çok beğenildiğini, bazılarının ise çok eleştirildiğini kaydeden Canıtez, tüm bunların kendisini beslediğini söyledi.
#1Büyüklenmeyi sevmeyen bir şehirdir Eskişehir, bundandır fazla büyümek istemeyişi. Yerin, göğün, suyun kıymetini bilir, öyle tepeden bakayım, yüksek yüksek evler kurayım demez, haddini de bilir, yerini de, tabii bunun şehre, dokuya, tarihe, insana, çevreye, komşulara karşı görgüsüzlük olacağını da bilir. Levend Kılıç’ın 'Avare Adımlarla Eskişehir'de anlattığı böyle bir şehirdir.
#EskişehirSezen Ünlüönen 2017’de yayımlanan ilk romanı ‘Kıymetli Şeylerin Tanzimi’ ile kendi kuşağındaki yazarlar arasında dikkat çekmiş ve edebiyatta kalıcı olacağının sinyalini vermişti. İkinci romanı ‘İmtiyaz, Yahut Cici Kızlara Bir Roman’ ile yazarlığını bir üste seviyeye taşırken ince bir mizahla kurduğu üslubunu, derinliğini ve yerini sağlamlaştırıyor. Ünlüönen ile ABD ve Türkiye hattında buluştuk.
#Sezen ÜnlüönenYalnız yaşamak kendi seçimleriydi, hayatımıza bir virüs girip bizi dışarı çıkamaz hale getirene kadar da evde tek olmakla ilgili bir sorunları yoktu. Bir yılını geride bıraktığımız koronavirüs pandemisinde yalnızlığı bir tercih olmaktan çıkıp mecburiyete dönüşen dokuz kişi yaşadıklarını anlattı. Şimdi kimi iki lafın belini kırmak için bakkalda lafı uzatıyor, kimininse eskiden bir haftadan fazla kalamadığı aile evinden kendi evine dönesi gelmiyor...
#GazetehaberleriKutlama mı var, buluşma mı, bayram mı, maç mı, konser mi? Sebebi çoktu sevdiğimiz mekânlarla buluşmanın. Pandemi sebebiyle ayrı kalışımızın birinci yılına girerken, müdavimleri ‘o’ mekânlara aşk mektupları yazdı... Ne de olsa onlar sadece birer mekân değil, yaşanmışlıklarımızın değişmeyen adresleri...
#GazetehaberleriÇok izlenen dizilerin yapımcısı, Timur Savcı ile sıfırdan başlayışını, hayallerinin peşinde koşmasını, geçtiği yolları, zorlukları, hiçbir şeyin onu durdurmayışını, başarısını, televizyon dünyasını, dizileri, filmleri konuştuk. (Melike Birgölge)
#Timur Savcı“Aşktan sorumlu edebiyat bakanı gibi görülüyorum” derken haklı... Memlekette Murathan Mungan’la aynı döneme denk gelip de yolu onun roman, şiir ve şarkılarından geçmemiş yoktur herhalde. Ama o hiçbir zaman sırtını buna yaslayıp rahatına bakmadı, “Yetenek bakım ister” dedi, her seferinde çıtayı biraz daha yükseltti. Bu kez ‘2020 Model’ isimli iki CD’lik bir albümle karşımızda. Yeni şarkı sözlerini Türkiye’nin en başarılı seslerine verdi, ortaya arşivlik bir iş çıktı. Mungan’la kariyerinin 40’ıncı yılında çıkan albümünü konuştuk.
#Murathan MunganAilesinde istisnasız herkesin kalp rahatsızlığı vardı. Kendi kendine “Sen de bunu yaşayacaksın, boşuna uğraşma” diyordu. Ama tesadüfen denk geldiği bir makale hayatını değiştirdi. Bitkisel beslenmeyle kalp hastalığından korunabileceğini öğrendi, dört buçuk yıl önce vegan oldu. İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Murat Kınıkoğlu, bugün Türkiye’de veganlığın en sıkı savunucularından biri. Kınıkoğlu’yla kendi hayatını da kökünden değiştiren bu akımı konuştuk.
#Vegan“Sokakta karşılaştığım arkadaşlarıma ‘Ne yapıyorsun’ diye sorduğumda ‘Bir roman yazıyorum” sözünü duyuyorum…” Sanat dünyasının otoritelerinden Hasan Bülent Kahraman, bir yazı kaleme aldı ve herkesin roman yazmasından nasıl mustarip olduğunu anlattı. Peki neden? Kahraman ile buluştuk, edebiyat dünyasının derdine düştük.
#NetkentTarih 29 Ekim 1923… Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyet’i ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti, bugün 95’inci yaşını kutluyor. Peki Atatürk nasıl bir liderdi ve nasıl bir ülke hayal ediyordu? Galatasaray Üniversitesi ve MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi, Hürriyet yazarı Prof. Dr. İlber Ortaylı’yla 1923 Türkiyesinin koşullarını, bugüne uzanan cumhuriyet sürecini ve gündemdeki tartışmaları konuştuk. Ortaylı, “Mustafa Kemal Paşa’nın hayalleri çok açık. Kadın-erkeğin eşit, fevkalade üretken, okuma-yazma meselesinin halledildiği, eğitimin gittikçe arttığı, köylünün adam olduğu bir Türkiye” diyor.
#GazetehaberleriÖzel Sezin Okulu kurucusu Gülin Sezin, 39 yıldır eğitimin içinde. Annesinden devraldığı okulu şimdi yeğeni ve oğluna bırakmaya hazırlanıyor. Okulunda öğretmenlere çocuk sevgisini aşılamaya çalıştığını belirterek, “Öğretmen olarak en önem verdiğimiz şey çocuk sevgisi, pedagojik yanın kuvvetli olması. Ufak tefek hatalar telafi edilir, ama sevgisizlik hiçbir zaman telafi edilmez. Koşulsuz olarak çocukları seven, onları uslu, çalışkan diye değil, tam tersi hareketli çocuğu da, problemli çocuğu da seven öğretmen bize göre değerlidir” diyor.
#Okul