Okula başlamak, çocuklar ve ebeveynler için önemli bir dönüm noktasıdır ve hem eğlenceli hem de stresli olabilir. Okula başlangıç dönemi çocuklar için alıştığı düzenin değişmesi, yeni insanlar, yeni ortam ve en temel güvenli ortamından, ailesinden ayrılmak, uzaklaşmak anlamına gelir.
#Konuk YazarGörmeyen ya da başka bir engeli olan çocuğunuz varsa ve yaşadığınız şehirde ona uygun okul bulunuyorsa şanslı sayılıyorsunuz. Eğer yoksa ya okulun olduğu başka bir şehre taşınırsınız ya da çocuğunuzu yatılı okula gönderip sadece tatillerde görebilirsiniz. İkinci seçeneği hangi anne ve baba ister ki?
#Yatılı Okul SorunlarıOkula başlayan her çocuk endişe yaşar. Evlerinde ve sosyal çevrelerinde tanınan, herkesin özel ilgi ve sevgi gösterdiği ortamdan yabancı hissettiği bir ortama girmek çocuk için kaygı vericidir. Birey, kaygıyı tanımlayabilecek ve yönetebilecek yaşta olmadığından ailelerin okula uyum sürecine yaklaşımı çok önemlidir.
#Okula UyumYaşamın güzelliklerinin yanında birçok sorun da stres, mutsuzluk, çatışma ve anlaşmazlıklar yaşamamıza yol açıyor. Yaşanan sorunlar karşısında aile terapisi tekniğinin sağlıklı ve kalıcı sonuçları olduğunun altını çizen uzman yazarımız Aile ve Çift Terapisti Şamil Sarıbaş, aile terapisi hizmetinin ne olduğunu, sürecin nasıl işlediğini, hangi sorunlarda daha çok tercih edildiğini bizlerle paylaştı.
#Aile Terapisi"200 Adımda Ergenlik Rehberi" kitabı, bir çocuğun okula başlamasından o çocuğun ergenlik sürecini bitirinceye dek geçen süreçteki merak edilen soruların yanıtlarını, uzmanların görüşleriyle bir araya getirdi. Hızla büyüyen çocukların büyüme çağında yaşadığı tüm zorlukların çözüm önerilerini sunan kitap, rehber niteliği taşıyor.
#Ergenlik DönemiBursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezindeki Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele Birimi, internet, tablet, oyun, telefon ve bilgisayar bağımlılarına destek vererek teknoloji bağımlılığından kurtulmalarına yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarla teknoloji bağımlısı olduğu belirlenen 168 öğrenciye mücadele birimince destek sağlanıyor.
#Teknoloji BağımlılığıYaratıcı düşünen insanlar yetiştirmek her zaman önemli ve gerekli bulunur. Yaratıcı insanlar yetiştirilmesinde ebeveyn veya öğretmen olarak bir katkımız olabileceğini sezgisel olarak biliriz. Fakat bunun nasıl olduğunu ya da neden olmadığını tam olarak açıklayamayız. Belki de neden, yaratıcılık hakkındaki peşin hükümlerimizdir. Çünkü, yaratıcılığın mahiyeti veya yaratıcı insanların özellikleri kadar şehir efsaneleriyle dolu bir konu az bulunur. O yüzden, yaratıcılığın ne olduğundan çok ne olmadığını anlamak belki de daha iyi bir başlangıç yolu olacak.
#YaratıcılıkJaponya'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında intihar oranının son 32 yılın en yüksek düzeyine çıktığı açıklandı. Yetkililer, bazı çocukların aile ya da okul sorunları veya akranlarının zorbaca davranışları nedeniyle hayatlarına son verdiklerini söyledi.
#JaponyaSARIGÖZOĞLU KALIP FABRİKASININ HER İKİ ŞUBESİ VE TİRSAN-KARDAN OTOMOTİV FABRİKASINA YAPILAN ZİYARETLERDE, YUNUSEMRE TSM BAŞKANI UZM. DR. ÜMİT ATMAN TARAFINDAN “BAĞIMLILIK YAPICI MADDELER VE SENTETİK UYUŞTURUCULAR-KORUNMA YOLLARI” KONULU EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ.
YUNUSEMRE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ, YUNUSEMRE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘HER AY BİR KONU VE BİR KONUK’ KAPSAMINDA HAFIZLIK KURSU ÖĞRENCİLERİNE ‘BAĞIMLILIK NEDİR? BAĞIMLILIK YAPICI MADDELER VE KORUNMA YOLLARI’ KONUSUNDA KAPSAMLI EĞİTİM VERİYOR. VERİLEN EĞİTİMLERDE İLK ETAPTA 80 HAFIZLIK ÖĞRENCİSİNE ULAŞILDIĞI AÇIKLANDI.
- ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çarman: "7 yaş civarındaki çocuklarda yüzde 35-40 oranında görülen baş ağrısı sıklığı, ergenlik döneminde yüzde 75-80'e yükselmektedir. 7 yaşından daha küçük çocuklarda baş ağrısı erkek ve kız çocuklarda eşit oranda görülürken bu yaştan sonra giderek kızlarda sıklığı artmaktadır" - "Bir çocukta zonklayıcı tipte, alın-şakak bölgesinde, tek taraflı, bulantı, kusma, ışıktan veya sesten rahatsızlığın eşlik ettiği, yürümek, merdiven çıkmak gibi günlük olağan hareketlerde ağrıda artışın olduğu, şiddetli baş ağrılarında 'migren' akla gelmelidir"