Mekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sûrede başlıca, Nûh peygamberin mücadeleleri ve Nûh Tufanı konu edilmektedir. Sûre, adını konusundan almıştır. Nuh Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Nuh Suresi AnlamıHadid Suresi Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 25. âyette geçen “elHadîd” kelimesinden almıştır. Hadîd, demir demektir. Sûrede başlıca, tüm kâinatın Allah’a ait olduğu ve kâinatta dilediği gibi tasarruf edeceği, Allah’ın dinini yüceltmek için can ve mal ile mücadelenin gerekliliği, dünya hayatının geçiciliği ve aldatıcılığı konu edilmektedir. İşte, Hadid Suresi tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile anlamı hakkında detaylı bilgiler
#Hadid SuresiSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatMekke döneminde inmiştir. 60 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden almıştır. Zâriyât, esip savuran rüzgârlar demektir. Sûrede başlıca, öldükten sonra hesap için toplanma, inkârcıların ahirette karşılaşacakları azap, mü’minlere verilecek mükâfatlar, Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren kevni deliller konu edilmektedir. Zariyat Suresi Oku - Zâriyât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Zariyat Suresi OkuMümin Suresi 56 ve 57. âyetler hariç Mekke döneminde inmiştir. 85 âyettir. Sûre, adını 28.âyette geçen “mü’min” kelimesinden almıştır. Mü’min inanan kimse demektir. Âyette sözü edilen mü’min, Firavun ailesinin; gizlice iman eden ve çevresindekileri hakka yönlendirmeye çalışan bir ferdidir. Ayrıca sûre, Allah’ın sıfatlarından biri olan ve 3. âyette geçen “ğâfir” kelimesinden dolayı “Ğâfîr sûresi” diye de anılmaktadır. “Ğâfir”, bağışlayan demektir. Sûrede başlıca, Allah’ın birliğini gösteren bazı delillere yer verilerek kıyametle ilgili tasvirler yapılmaktadır. İşte, Diyanet bilgilerine göre Mü'min Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Mümin SuresiMeryem Suresi Mekke döneminde inmiştir. Bazı tefsir bilginlerine göre 58 ve 71. âyetler Medine döneminde inmiştir. Peki, Meryem Suresi anlamı ve fazileti nedir? Meryem Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Meryem Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Meryem SuresiŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraŞuara Suresi Mekke döneminde inmiştir. 227 âyettir. Sûre, adını 224. âyette geçen “eş-Şu’arâ” kelimesinden almıştır. “Şu’arâ” şairler demektir. Sûre de başlıca Mûsâ, İbrahim, Nûh, Hûd,Salih ve Şu’ayb peygamberlerin kıssaları dile getirilmekte; müşriklerin, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir. İşte, Diyanet'in yayımladığı bilgilere göre Şuarâ Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#ŞuaraMekke döneminde inen Beled Suresi, mushaftaki sıralamada doksanıncı, iniş sırasına göre otuz beşinci sûredir. Kaf sûresinden sonra, Târık sûresinden önce inmiştir. Beled suresi oku içeriğimizde Beledsuresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, faziletleri, tefsiri ve Diyanet meali yer almaktadır. Sureyi ezberlemek isteyen kişiler Türkçe okunuşundan faydalanabilirler. İşte Beled Suresi'nin Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu...
#BELED SURESİ OKUNecm Suresi Mekke döneminde inmiştir. 62 âyettir. Sûre, adını ilk âyetin başındaki “en-Necm” kelimesinden almıştır. Necm, yıldız demektir. Sûrede başlıca, Kur’an’ın vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, herkesin yaptığının karşılığını göreceği, Allah’ın kudretinin delilleri konu edilmektedir. İşte, pek çok Müslümanın merakla araştırdığı Necm Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali) hakkında detaylı bilgiler
#Necmİsra Suresi, mushaftaki sıralamada on yedinci, iniş sırasına göre ellinci sûredir. İsra Suresi Oku içeriğimizde İsra suresinin tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet mealine ulaşabilirsiniz. İşte İsra Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu...
#İsra Suresi Okuİsra Suresi okunuşu, Miraç Kandili’nin gelmesi ile beraber yoğun ilgi görüyor. İsra Suresi meali, anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu araştırılıyor. İsra Suresi içerisinde miraç olayından bahsedilmektedir. Birince bölümde Allah’ın, bazı nişan ve alâmetlerini göstermek üzere Hz. Muhammed’i bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya götürdüğü ifade edilmektedir. İşte İsra Suresi'nin Türkçe ve Arapça okunuşu ve anlamı
#İsra SuresiHz. Adem yaratılan ilk insan ve ilk peygamberdir. Hz. Adem'in lakabı Safiyullah'tır. Safiyullah, Allah'ın yarattığı, temiz kalpli kul demektir. 6. sınıflar için Hz. Adem'i örnek ayetlerle birlikte anlattık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Hz. Adem Konu Anlatımıİslam inancına göre 4 peygambere kitap indirilmiştir. Bu peygamberler sırasıyla Hz. Muhammed, Hz. İsa, Hz. Musa ve Hz. Davud'dur. Müslümanlar Kuran'ı Kerim dışındaki kitapların tahrif edildiğine, inanır. Kuran'ı Kerim'de de diğer kitapların değiştirildiğine dair birçok ayet vardır. 6. sınıflar için ''Peygamberler ve İlahi Kitaplar'' konusunu örnek ayetlerle açıkladık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Peygamberler Ve İlahi Kitaplar Konu AnlatımıKuran'ı Kerim'de 25 peygamberin adı geçer. Hz. Muhammed, Hz. Nuh, Hz. İsa, Hz. Musa ve Hz. İbrahim, ''Ulu'l Azm'' olarak nitelendirilir. Bununla birlikte birçok rivayete göre Allah yeryüzünün çeşitli bölgelerine 124 bin peygamber göndermiştir. 6. sınıflar için Peygamberlere ve İlahi Kitaplara İnanç konusunu anlattık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Peygamberlere Ve İlahi Kitaplara İnanç Konu AnlatımıKuran'ı Kerimde 25 peygamberin ismi geçer. Buna karşın birçok rivayete göre, Allah'u Teala, çeşitli zamanlarda farklı bölgelere 124 bin peygamber göndermiştir. İlk peygamber Hz. Adem, son peygamber ise Hz. Muhammed'dir. 6. sınıflar için ''Peygamberin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri'' konusunu örnek ayetlerle anlattık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri Konu AnlatımıAllah'a yakarmak, tövbe etmek ve bağışlanma dilemek için dua edilir. Bununla birlikte kaza ve beladan korunmak, insanlara iyi dileklerimizi sunmak için de sık sık dua ederiz. 5. sınıflar için ''Dua'' konusu örnek dualar ile birlikte anlattık.
#5. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dua Konu AnlatımıMedine döneminde inmiştir. 73 âyettir. Sûre, adını 20 ve 22. âyetlerde geçen “el-Ahzâb” kelimesinden almıştır. Ahzâb, gruplar, demektir. Sûrede başlıca Hendek ve Benî Kureyza savaşları ile aile hayatına dair bazı hükümler konu edilmektedir. Ahzab suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Ahzab suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Ahzab Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Ahzab Suresi OkuSad suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. 88 âyetten oluşmaktadır. Sûre, ilk dönemlerden itibaren hemen bütün kaynaklarda, 1. âyetin başında bulunan ve hurûf-ı mukattaadan olan “Sâd” ismiyle anılır. Kamer sûresinden sonra, A‘râf sûresinden önce Mekke’de inmiştir. İşte Sad suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri ve meali…
#Sad Suresi40,94,95 ve 96. âyetler Medine döneminde, diğerleri Mekke döneminde inmiştir.109 âyettir. Sûrede temel konu olarak Allah’ın rahmetinin gazabına üstünolduğu vurgulanmaktadır. Sûrede, Yûnus, Nûh ve Mûsâ peygamberlerile bunların kavimlerinin kıssalarına yer verilmektedir. Sûre, adını içindekiYûnus kıssasından almıştır. Yunus suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Yunus suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Yunus Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Yunus Suresi OkuHakka Suresi mushaftaki sıralamada altmış dokuzuncu, iniş sırasına göre yetmiş sekizinci sûredir. Mülk sûresinden sonra, Meâric sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Hakka Suresi anlamı nedir, Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? İşte Hakka Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Hakka SuresiKamer Suresi Mekke döneminde inmiştir. 55 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “el-Kamer” kelimesinden almıştır. Kamer, ay demektir. Sûre de ana fikir olarak, Kur’an’ı yalanlayanlar, çeşitli azap ve helâk örnekleri de verilerek uyarılmaktadır. İşte, Diyanet Meali ile birlikte Kamer Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Kamer SuresiTalak Suresi, 12 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını işlediği konudan almıştır. “Talâk“ boşamak demektir. Sûrede talâk ile ilgili diğer bazı hükümler konu edilmektedir. İşte Talak suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#TalakKaf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Sûre, adını başındaki 'Kâf ' harfindenalmıştır. Sûrede başlıca İslâm inancının temel esasları çerçevesinde, Allah’ın birliğinin delilleri, Peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve geçmişteki inkârcı milletlerin başlarına gelen felaketler, uğradıkları azaplar konu edilmektedir. Sizler için Kaf Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik. İşte Kaf Suresi Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Kaf Suresi OkuTahrim suresini okuyan vatandaşlar, Tahrim suresinin anlamını ve tefsirini araştırıyorlar. 12 ayetten oluşan sure içerisinde Hz. Peygamber’in eşleriyle olan bazı münasebetleri ile, mutlu bir aile yuvasının oluşturulmasının temel prensipleri konu edilmektedir. Medine döneminde inen sure adını birinci ayetten almıştır. İşte Tahrim suresi anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu….
#Tahrimİbrahim suresini okumak ve anlamak isteyen Müslümanlar Türkçe ve Arapça yazılışını araştırıyorlar. Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içeren sure, mushaftaki sıralamada on dördüncü, iniş sırasına göre yetmiş ikinci sıradadır. İşte İbrahim Suresi anlamı, tefsiri ve okunuşu…
#İbrahimAnkebut Suresi, mushaftaki sıralamada yirmi dokuzuncu, iniş sırasına göre seksen beşinci sûredir. Rûm sûresinden sonra, Mutaffifîn sûresinden önce ağırlıklı görüşe göre– Mekke’de inmiştir. Peki, Ankebut Suresi'nin anlamı nedir? İşte Ankebut Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Ankebut Suresi OkuMüminun Suresi Mekke döneminde inmiştir. 118 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMü’minûn” kelimesinden almıştır. “el-Mü’minûn”, mü’minler demektir. Müşriklere son uyarı niteliğindeki bu sûrede, mü’minlerin zafere ulaşacakları, kötülerin cezaya çarptırılacağı konu edilmektedir. Mü'minûn Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu hakkında detaylı bilgiler
#Muminun