Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran’da düzenlendi. AYT’ye 2 milyon 19 bin 709 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 180 dakika sürdü. AYT’de adaylara Türk dili ve edebiyatı ile sosyal bilimler 1 testinde 40, sosyal bilimler 2 testinde 40, matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Uzmanlar bu yılki AYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#Uzmanlar AYT Sorularını Değerlendirdi1950'lerden beri dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, bayrağı Hindistan'a devretmek üzere. Peki Çin'de nüfus artışı neden ve nasıl azaldı? Halihazırda çok kalabalık olan Hindistan, daha büyük bir nüfus ile başa çıkabilecek mi? En önemlisi de bu bayrak devir teslimi ne anlama geliyor?
#ÇinBursa ilçeleri ile birlikte güçlü bir şehir. Her bir ilçesi de kendi markalaşma sürecini kendi yönetiyor. Son dönemde kentlerin markalaşma ve tanıtım süreçlerinde Slowfood (yavaş yemek) ve Cittaslow (yavaş şehir) gibi uluslararası standartlar öne çıkmaya başladı.
#BursaDeutschland yani Almanya bir Avrupa ülkesidir. Türklerin en çok yaşadığı ülkelerden biri de Almanya’dır. Almanya Avrupa’da en kalabalık olan ülkelerden biridir. Almanya’nın nüfus politikası merak edilenler arasında yer alıyor. Almanya nüfusu ne kadardır? Almanya nüfus artış hızı ve Almanya nüfusunun yaş ortalaması hakkında detaylı bilgileri sizler için hazırladık.
#Almanya Nüfusu Ne Kadar?TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yaşlılara Saygı Haftası vesilesiyle Meclis’te yaşlıların sorunlarının araştırılmasına yönelik bir komisyonun kurulmasına öncülük etti. Şentop, hafta dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada, Meclis’in bu konuda bir çalışma yapması gerektiğine dikkat çekti.
#Mustafa ŞentopOndokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kezban Çelik, "Siyasi irade nüfusu artırmaya yönelik politikaya geçtiyse o zaman dizilerde, kitaplarda, özellikle reklamlarda ideal aileler 3 çocuklu gösterilmelidir" dedi.
#3 ÇocukTürkiye’de bir öğrenci, üniversite hazırlık aşamasına gelinceye kadar yaklaşık 740 sınava giriyormuş. Üniversiteye hazırlık ve üniversite sınavları ile üniversitede yapılan sınavlar da buna eklenince, gençlerin üniversite diploması alana kadar 1000 kadar sınavdan geçtikleri ileri sürülebilir. Bu rakam minimum, bazı kurumlarda daha fazla sınav oluyor bazen de gençler ehliyet almak, yabancı dil bilgisini kanıtlamak ya da yurtdışına gitmek için başka sınavlara da giriyorlar.
- "Demirtaş veya HDP'liler, bir yerde demişler ki; 'biz parti olarak seçime girer, yüzde 10 barajı aşamazsak, bizim milletvekili çıkaramamamız halinde çünkü o zaman aday bağımsız olarak da koymayacaklarına göre Türkiye karışır, çözüm süreci tehlikeye girer, PKK bundan istifade eder veya PKK'nın işine yarar" - "CHP'nin oyları CHP'ye dönecek olursa farklı temsil gruplarının da başka tercihleri olacaksa senin kendi tabanın 6-7 arasındadır. 6-7 arasında bir tabanla seçimlere girmeye cesaretle karar vermişsen seni alkışlarım ama böyle bir sonuçla karşı karşıya kalacaksan ne olur milleti tehdit etme. AK Parti'yi hele hele hiç tehdit etme" - "Dün diyormuş ki; 'hevesi kursağında kalacak, biz yüzde 6 falan değil, yüzde 15 alacağız' yolun açık olsun. Yürü görelim bakalım. Yüzde 15 mi, 10 mu , 12 mi, 1 mi, 5 mi, 6 mı, hodri meydan. Ne zaman 5 ay sonra. Meydan okuyoruz. Biz meydan okuyan bir partiyiz"