Ülker, Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesi, anlamlı bir iş birliğine imza atarak Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin destekçilerinden biri oldu. Anlaşma kapsamında Ülker, TMPK’nin engelli sporları ve paralimpik alanındaki çalışmalarını desteklemeyi ve farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
#Türkiye Milli Paralimpik TakımıAnne baba adayları yeni doğacak bebekleri için aylar öncesinden isim arayışına girer. Siz de kız bebeği sahibi olacaksanız ve bebeğinize hem güzel hem de farklı bir isim arayışı içindeyseniz doğru yerdesiniz. Size fikir verebilmek adına en güzel kız bebek isimlerini ve anlamlarını derledik.
#Kız1970’li yılların ikinci yarısından itibaren Türk dış politikasıyla ilgili konuları yakından izlemeye çalışan bir gazeteci olarak dış ilişkilerin ayrılmaz bir parçası olması nedeniyle her zaman meselenin ulusal güvenlik boyutuyla da ilgilenmek durumunda oldum.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim tarihinde yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla TBMM’de yaptığı konuşmayla birlikte, siyasetin ve kamuoyundaki tartışmanın gündemine yerleşen “vadedilmiş topraklar” meselesine nasıl yaklaşmamız gerekiyor?
#Vadedilmiş TopraklarCUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın TBMM’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gazze’deki soykırımdan sonra Lübnan’a saldıran İsrail’in hedefinin Türkiye olduğuna dair sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “TBMM’nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz, tüm spekülasyonları ortadan kaldıracak şekilde bilgilendirme yapmalarını diliyoruz” sözleriyle tepki verdi.
#İsrail2023'te patlak veren ve 150 bin kişinin ölümüne yol açan Sudan İç Savaşı, başarısızlıkla sonuçlanan barış görüşmeleri nedeniyle dünyanın yeniden gündeminde. Uzmanlar savaş yüzünden ülkeyi büyük bir kıtlığın beklediğini, yıl sonuna kadar 2,5 milyon kişinin, 2027'ye kadar da 10 milyon kişinin açlıktan öleceğini tahmin ediyor. Ayrıca savaşın Kızıldeniz kıyılarına ulaşması durumunda Süveyş kanalından gemi geçişlerinin tamamen duracağı ve küresel ticaretin tehlikeye gireceği öngörülüyor.
#SudanAtlantis gerçekten var mı, Büyük İskender’in mezarı nerede, Göbeklitepe neden bu kadar önemli, Mısır piramitleri nasıl yapıldı? Siz de bu soruların yanıtlarını merak ediyor musunuz? Erman Ertuğrul’un yeni yayımlanan çalışması ‘Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı’ bu soruların peşine düşüp okuru insanlık tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor.
#ArkeofilUlaştırma ve altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık olarak Yusufeli Barajı kapsamında yeni Yusufeli ilçesinin ulaşımını sağlayacak bağlantı yollarını inşa etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Artvin’e 22 yılda 85 milyar 889 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi. 69,2 km uzunluğundaki Yusufeli Relokasyon Yollarını 22 Kasım 2022 tarihinde Yusufeli Barajı ile birlikte hizmete verdiklerini, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nü ise 11 Haziran’da araç trafiğine açtıklarını anımsatan Bakan Uraloğlu, “685 metre uzunluğa ve en yüksek ayağı yaklaşık 150 metre yüksekliğe sahip projemiz sayesinde; kış aylarında meydana gelen buzlanma, kaya düşmesi ve heyelan gibi doğa olayları sonucunda yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçtik.” dedi.
#Yusufeliİskender’in hayatı şüphesiz ki çok kısa sürmüştür. 33. yaşı içerisinde aşağı yukarı 10 senede 20’yi aşkın seferle Küçük Asya’ya geçti. Termessos (Antalya’daki) gibi dağ şehri hariç aşağı yukarı alamadığı bir yer yoktur ve İran, Orta Asya ve Kuzey Hind’e girdi. Ama mühim olan onun yeni bir askerî teknik ve strateji ustalığı ile Yunan kültürünü kısa zamanda dünyaya yaymasıdır.
#AntalyaVenedik, bugün eski saraylarını koruma mücadelesinde. Bir konağı korumak az bir şey değil. Venedik’i korumak için İtalya gayretini tabii ki gösterecek. Ama dünyanın Venedik için gösterdiği gayret hiçbir şekilde istenen düzeyde değil... Venedik Bienali Türkiye Pavyonu hayli orijinal... Marco Polo, dünya tarihinin ilginç bir seyyahıdır. Milattan önce 13. asırdan beri kaleme alınan seyahatnameler var. Onların içinde Marco Polo’nunki en çok tartışılanı...
#VenedikAntik Mısır medeniyeti binlerce yıldır insanlığın merakını cezbediyor. Özellikle bundan 4.500 yıl önce inşa edilmiş olan piramitlerin ihtişamı akıllara durgunluk verici. O kadar ki bugünün bilim insanları ve mühendisleri bile piramitlerin nasıl inşa edildiğini tam anlamıyla açıklayabilmiş değil. Ancak 2013 yılında yapılan kazılarda keşfedilen bir günlük, bu sorunun yanıtına dair çok ilginç detaylar içeriyor.
#MısırAntik Mısır dönemine ait Giza Piramitleri, yaklaşık 4.500 yıldır insanlığı büyülüyor. Her biri binlerce kilo ağırlığındaki milyonlarca taş blokla inşa edilmiş olan bu dev yapıların gizemleri bugün bile tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Dahası bilim insanlarının her keşfi yeni soruları beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar...
#Mısır Piramitleri6 bin 650 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun nehri... Tam 11 Afrika ülkesini sularıyla besliyor. Eşsiz Nil Nehri’ni keşfetmenin en iyi yoluysa onu sularının üzerinden izlemek. Uzak denizlere açılan lüks kruvaziyer turlarını aratmayan Nil gezimizde Mısır tarihini ve kültürünü doyasıya yaşadık.
#MısırEN son söyleyeceğimi baştan ifade edeyim; İsrail sergilemekte olduğu bu soykırım vahşetiyle tüm Filistinli çocuklarını öldürse de, elbette geride bir Hz. Musa (Aleyhisselam) kalacak ve Firavun kesilen İsrailli yöneticilerden zulümlerinin hesabını soracaktır.
#Dünya SavaşıNil özellikle kız çocukları için en çok tercih edilen isimlerden biridir. Siz de Nil isminin anlamı açısından bilgi alabilir ve çocuğunuzun adını Nil koyabilirsiniz. Peki, Nil isminin anlamı nedir? Nil ne demek? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
#Nil İsminin AnlamıAntik Mısır denince ilk akla gelen anıtlardan biri Büyük Sfenks... Giza'da piramitlerin yanı başında binlerce yıldır yatmakta olan insan kafalı, aslan gövdeli bu heykelin popülerliği dönem dönem değişse de büyüleyiciliği hiç eksilmedi. Üstelik aradan geçen bunca zamana rağmen Sfenks hakkındaki bildiklerimizin önemli bir kısmı hâlâ bilim insanlarının teorilerinden ibaret. İşte ayrıntılar...
#Mısır