İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, dördüncü yılında ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasıyla 24 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikasında yeme-içme severleri ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturuyor.
#4. İzmir GastrofestFestivaller, oteller, restoranlar, yat limanı açılışları gibi birbirini takip eden etkinliklerle ekim ayına belki biraz yorucu ama çok hızlı ve hareketli bir giriş yaptık. Zaman zaman bu saptamam nedeniyle eleştirilsem de hep söylediğim gibi sonbahar gerçekten de eyleme geçilen başlangıçlar mevsimi, sanki gerçek hayata dönüş gibi...
#Müge Akgün‘Fıstığımız Bol Olsun’ projesi Nestlé, Damak ve TEMA Vakfı işbirliğiyle sekiz ay önce başladı, sekiz yıl sürmesi hedefleniyor. Antep fıstığı üretiminde kalite ve verimi artırmayı; bölgedeki refaha katkı sağlamayı amaçlayan proje için 1 milyon 500 bin liralık yatırım öngörülüyor. Projenin ilk hasadını izlemek için bölgedeydik
Türkiye’de bu yıl zeytin bereketi yaşanıyor. Son 5 yılın en verimli, kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Önceki yıl 170 bin ton olan zeytinyağı, üretiminin bu yıl 280 bin tona çıkması bekleniyor. Komili ve Kırlangıç yağlarını satın alan Bunge’nin Gıda Direktörü Erman Erol “Japonya’ya ambalajlı zeytinyağı vermek istiyoruz. Orada pazarın güçlü oyuncusu İspanyol zeytinyağları. Biz bu yıl Japonya’da listelendik. Japonlardaki zeytinyağı tüketimi 50-60 bin ton civarında” dedi.
#ZeytinyağıLİF, vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş, vanilyadan fındığa, kurutulmuş meyvelerden keten tohumuna kadar farklı karışımlarla ‘sağlıklı aktif yaşam’ sürmek isteyenleri damak zeklerinden yakalayan firmalar, öğün yerine geçen ürün pazarının 350 milyon liralık hacme ulaşmasını sağladı.