Kırmızı pancar turşusu, hem rengi hem de lezzetiyle sevilen tariflerden. Lezzetinin yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkat çekiyor. Sofranız renk katacak bu nefis tarifin yapımı da oldukça kolay. Eğer denemek isterseniz, evde kolay ve pratik kırmızı pancar turşusu tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kırmızı Pancar TurşusuTürkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkePastel de nata, Portekiz mutfağının meşhur tatlılarından biri. Ünü dünyaya yayılan bu nefis lezzet belem turtası olarak da biliniyor. Muhallebisi ve portakal sosuyla tadına doyum olmayan bu tarif, farklı mutfaklarda da kendine yer buldu. Peki Pastel de nata (belem turtası) nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Pastel De Nata TarifiFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanKozalak tatlısı tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle favoriniz olacak. Birkaç malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlı çay saatlerinizi renklendirecek. Eğer denemek isterseniz, kozalak tatlısı tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Kozalak TatlısıŞıhıl Mahşi (Şeyh-ül Mahşi), bir çeşit kabak dolması yemeği. Bildiğimiz kabak dolmasından farkı ise kabakların oyulmasının ardından kızartılmasıdır. Dolmaların Şahı anlamına gelen bu nefis tarif, kıymalı iç harcı ile lezzet dolu. Fırından alınca üzerine eklenen sos ve yoğurtla da tadına doyum olmuyor. Şıhıl mahşi tarifi ve yapımını sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Şıhıl Mahşi TarifiYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizYazın kavurucu sıcaklıkları yerini sonbaharın serin ve huzur dolu havasına bıraktı. Bisiklet tutkunlarının heyecanla beklediği ‘yılın pedallamaya en uygun zamanı’ geldi! Şimdi, efil efil esen rüzgâr eşliğinde uzun yollar kat etmek ve sonbaharın büyüleyici renklerini bisiklet üzerinde keşfetmek için ideal bir dönem. Bisikletli gezginlerden hem yurtiçi hem yurtdışından öneriler, yeni başlayacaklar için de önemli tavsiyeler aldık…
#Uygar TAYLANEdebiyat kimi yazarlar için sadece kelimelerden ibaret değil; aynı zamanda yollarla da örülü bir serüven. Bu yollar bazen gölgelerin arasında gizlenmiş büyük şehirlerin hikâyeleridir; bazen uzak diyarlarda dalgaların sesiyle uykuya dalmaktır. Yazarlar yaratıcılıklarını besleyen ve onları en derin düşüncelere götüren seyahatlerini anlattılar.
#Pınar TahirlerSon 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaSeyahat etmek ruhumuza, zihnimize ve bedenimize çok iyi geliyor, bunu artık hepimiz biliyoruz. Ama sarı yazda Güney’e inip o mis gibi deniz kokusunu içimize çekmek daha büyük bir mutluluk sebebi. Marmaris, Datça, Fethiye ve Göcek’in en güzel köşeleri hatta mavi turlar bile kasım sonuna kadar emrinize amade.
#EgeTatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#TatilKaradeniz, yüksek dağları, zengin kültürel mirası, taş evleri ve misafirperver halkıyla her mevsim farklı bir hikâye anlatıyor. Ancak sonbaharda olağanüstü manzaralarıyla adeta başka bir dünyaya dönüşüyor. CNN Travel editörleri, Bolu’dan Artvin’e kadar uzanan bölgede, tam da şu sıralar keşfe çıkılacak 5 noktaya değinerek güzel bir rota hazırladı. İşte güz mevsiminin bölgede en çok yakıştığı adresler...
#SeyahatBalkabağı nefis turuncu rengi ve şekerli tadıyla sonbahar ve kış aylarında hem tezgâhları hem de sofraları süsleyen leziz bir sebze. Balkabağı tezgahlara düştüğünde bize sadece soğuk havaların gelmesini hatırlatmıyor. Bu sebze aynı zamanda besleyici bir güç merkezi olmasıyla da önce çıkıyor. İşte balkabağının sağlığa olan inanılmaz faydaları ve ondan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz…
#BalkabağıBiryani tarifi, alışılmış lezzetlerinden dışında farklı şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Hindistan mutfağına ait olan bu lezzet, et veya balıkla hazırlanıyor. Bildiğimiz pilavlardan farklı olarak hazırlanan biryani, içerisindeki baharatlarla da lezzetini katlıyor. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, biryani tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiAnanaslı pizza tarifi, farklı lezzetler denemek isteyenler için nefis bir alternatif. Ananasın lezzetinin yanı sıra tatlı ve tuzlunun uyumunu çok seveceksiniz. Peki ananaslı pizza nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz tüm yapılış aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#PizzaGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat Milor