Dün yılbaşı sofrasında siz de benim gibi ölçüyü kaçırdıysanız midenizi rahatlatacak tariflerimi deneyin. Yulaf, fındık sütü, hurma özü ve tarçınla hazırladığım kahvaltılık, yulaf sevmeyenlerin fikrini değiştirecek kadar leziz. Bugün ayrıca muzlu kek pişirip baharatlı latte yapacağım.
#YılbaşıTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganPratik ve lezzetli atıştırmalıklar herkesi motive eder! Ders molası verildiğinde, gün içinde mide kazındığında, akşamları en sevilen dizi reklama girdiğinde herkesin gözü atıştırmalıkları arar. Sizin için kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz motive eden 4 atıştırmalık tarif hazırladık!
#Atıştırmalık TarifKoronavirüs ile beraber evlere kapandığımız şu günler, aşk hayatımızı da online platformlara taşıdı. Sosyal medya üzerinden tanışmalar ve flört etmeler bu dönemde bir hayli arttı. İlk buluşmalar da online yapılmaya başlandı. Bu yeni 'online flört'te dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.
#Karantinada AşkFairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)
#HtvfairyÜlkemizde de son yıllarda kullanımı yaygınlaşan yulaf ezmesi, dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasındadır. Hem tatlı hem de tuzlu tariflerin içerisinde kullanabileceğiniz yulaf ezmesi, önemli bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Peki yulaf ezmesi nasıl yenir? İşte ilk defa kullanacaklar için basit yulaf ezmesi tarifleri!
#Yulaf EzmesiGeçen hafta tarımda sürdürülebilir çözümlere odaklanan Gıdada Etki Konferansı’na katıldım, kadınların bu alanlardaki etkinliğini arttırmayı amaçlayan ‘Empowering Women in Agriculture’ girişimlerini dinledim. Doğayı ve geleceği kelimenin tam anlamıyla ‘dert edinen’ girişimcilerden aldığım ilhamla lezzetli tarifler hazırladım…
#Deniz YOLDAÇÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#Tatlıİster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaBoş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün MenüsüMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzYeni eğitim öğretim yılı başladı, çocuklar günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Kafeteryalarda satılan hızlı tüketim ürünlerine yönelmemeleri için yanlarında doğal, güvenilir ve besleyici öğünler bulundurmaları önemli. Beslenme çantalarına ne koymalı, öğünlerini nasıl planlamalı? Yazarımız Dr. Ayça Kaya ve şef Çiğdem Alagök’ten öneriler aldık.
#KahvaltıOkullar bu pazartesi açılıyor. ‘Beslenme çantalarına ne koyacağiz’ diye düşünenlere çocukların ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecek önerilerimiz var. Pasta ve ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten tatlı-tuzlu, hepsi birbirinden leziz tarifler...
#PastaLimonlu barı ağzıma attığım an burnuma gelen o tereyağı kokusu, cupcake kremasının kıvamı ve nefis tadı… Amerika’da nasılsa burada da aynen öyle. New York’taki küçük bir dükkândan küresel bir başarı hikâyesine dönüşen Magnolia Bakery, Avrupa’daki ilk şubesini bu hafta İstanbul’da açıyor. Açılış öncesi marka temsilcileriyle bir araya geldim, meşhur lezzetlerini tattım.
#Cupcake