Muzla Yapılabilecek 10 Enfes Tarif!
.
Muzu kim sevmez? Muz ile birbirinden lezzetli tarifler yapmanız mümkün! Nasıl mı? Hadi malzemeleri hazırlamaya başlayın...Çilekli Muzlu Pasta
Malzemeler:1 Yemek Kaşığı margarin, 1 Adet muz, 1 Paket vanilya, 2 Kahve Fincanı şeker, 3 Kahve Fincanı un, 3 Kahve Fincanı şeker, 10 Adet çilek iri, 3 Adet yumurta, 1 Litre krema için süt, 3 Kahve Fincanı un, 1 Paket vanilyaHazırlanışı:Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürt, un ve süt ekle 2 dk çırp, yağlı kağıt serili tepsiye incecik yay 160 derece fırında pişir ve çıkar.Çıkmaz rulo şeklinde sar, sütle hafif ıslatın kremayı ince bir şekilde sür küçük küp şeklide doğranmış muzu ve çileği üstüne serp kağıttan destek alarak sarıyoruz katladıkça kağıdı sıyırıyoruz sonra kağıdı tekrar sarıp buzlukta soğuması için beklet çıkardıktan sonra üstüne krema sür eritilmiş çikolata, hindistancevizi ve çilekle süsle.
Muzlu Toplar
Malzemeler:7 Çorba Kaşığı silme irmik, 1 Yemek Kaşığı margarin, 3 Su bardağı süt, 7 Çorba Kaşığı silme şeker, 1 Paket muzlu pudingHazırlanışı:Hindistan cevizi hariç tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.Ilıkken yuvarlanarak hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir.Not: Yuvarlama aşamasında köfte yuvarlarken yaptığınız gibi avuç içinizi ıslatmanızda fayda var.Hatta her topta 2 kere ıslatırsanız sonuç daha başarılı oluyor.
Muzlu Tarçınlı Pötibör Pasta
Malzemeler:2 paket kakaolu pötibör, 3 su bardağı süt, 1 paket muzlu puding, 1 paket toz sahlep, 2 adet muz, 2 tatlı kaşığı toz tarçınHazırlanışı:Sütü ufak bir tencereye alıp pudingi ekleyin. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Isınınca içine toz sahlebi ilave edin. Puding kıvamını alınca ocaktan indirin.Muzlardan birini soyup ezerek püre haline getirin ve pudinge ilave edip iyice karıştırın. Bisküvileri düz bir tepsiye veya tabağa 1 sıra halinde dizip üzerine muzlu pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizin. Bu şekilde malzeme bitene kadar kat kat pastanızı hazırlayın.Üzerine tarçın serpip muz dilimleri ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Muzlu Pasta
Malzemeler:Kek için; 5 yumurta, 2 bardak şeker, 2 bardak un, 1 çay kaşığı karbonat, 1,5 çay kaşığı limon suyu, 6 adet muz, Krema için; Yarım kg süt, yarım bardak şeker, 2 dolu çorba kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, fındık büyüklüğünde margarinHazırlanışı:Yumurtaları şekerle çırpın, un karbonat limon suyuyla karıştırın, yağlanmış kalıba dökün, sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarın ılıkken ortasından enlemesine ikiye kesin. Öte yandan sütü unla pişirin, kaynamaya başlayınca içine şekeri katın. un kokusu gidince ateşten indirip, vanilya, yumurta sarısı ve margarin karıştırın. Üstünün kabuk tutmaması için, zaman zaman karıştırarak soğumaya bırakın. Kekin alt yarısını servis tabağına koyun, 1 bardak ılık şerbetli su ile iyice ıslatın. Sonra 1 kat krema sürüp, 1 kat dilimlenmiş muz dizin. Üzerine kekin 2. parçasını koyup, unu da ılık şerbetli su ile ıslatın. Bütün pastayı krema ile sıvayıp, muz dilimleriyle süsleyin.
Muzlu Kek
Malzemeler:3 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 200 gr Zeytinyağlı margarin, 1 su bardağı yoğurt, 2 adet muz, ½ su bardağı, hindistancevizi, ½ ceviz, 1 portakal kabuğu rendesi, ½ su bardağı portakal suyu, 3.5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçınHazırlanışı:Derin bir kâseye yumurtaları kırıp içine pudra şekerini ilave edin. Çırpıcı veya mikser yardımıyla pudra şekeri iyice eriyene kadar çırpın. Pudra Şekeri eriyip kabardıktan sonra oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küplere kestiğiniz Zeytinyağlı margarini ekleyip karıştırmaya devam edin.Daha sonra yoğurdu, portakal kabuğu rendesini ve önceden ezdiğinizmuzları ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra içine portakal suyunu, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.Kek harcını margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Üzerine cevizleri,hindistancevizini serpip düzeltin.Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında muzlu keki pişirip, keki iyice soğutun. Üzerine hindistancevizi serpip dilimledikten sonra krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.
Bisküvili Muzlu Tart
Malzemeler:125 Gr Margarin, 1 Paket vanilya, 1 Su Bardağı toz şeker, 5 Su Bardağı süt, 1 Paket krem şanti, 2 Yemek Kaşığı soğuk su,3 Yemek Kaşığı pirinç un, 1 Yemek Kaşığı un, 1 Paket bisküvi, 4 Adet muz, 125 gr eritilmiş margarinHazırlanışı:Bisküvileri mutfak robotunda kırıntı haline gelene kadar parçalayın.İçine eritilmiş margarin ve soğuk su ilave edip yoğurun.Hamuru tart kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin.Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Krem şantiyi, sütle iyice çırpın.Ayrı bir tencerede kalan sütü, pirinç ununu, unu ve şekeri karıştırarak pişirmeye başlayın.Muzları soyup iyice ezin ve tencereye ilave edip koyulaşana kadar pişirin.Kremayı ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ekleyip iyice karıştırın. Krema soğuyunca pişen tart hamurunun içine yerleştirin.Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ilave edip soğuk olarak servis yapın.
Muzlu Krep
Malzemeler:3 Yemek Kaşığı Margarin, 2 Yemek Kaşığı pudra şekeri, 2 Adet muz, 1 Su Bardağı süt, 1 Yemek Kaşığı kakao, 1 Adet yumurta, 2 Yemek Kaşığı limon suyu, 6 Yemek Kaşığı unHazırlanışı:Un, yumurta, süt ve bir tutam tuzu iyice karıştırıp pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayınız. Muzları soyduktan sonra yarım cm kalınlığında verev dilimler halinde kesiniz. Küçük bir tavayı hafifçe yağlayıp ısıtınız. Hamurun 1/4 ünü tavaya dökün, 8-10 dilim muzu üzerine yerleştiriniz. Hamur sertleşince altüst ediniz. 4 Adet krebi de pişirdikten sonra üzerlerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz.
Muzlu Ekmek
Malzemeler:3 adet muz, Yarım su bardağı şeker, 1 adet yumurta, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçınHazırlanışı:Muzları soyup, kararmamaları için limonlu suda bekletiniz.Derin bir kâsenin içinde yumurtaları, Sıvı yağı ve şekeri çırpınız. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.Kararmamaları için limonlu suda beklettiğiniz muzları sudan çıkarıp, bir çatal yardımı ile eziniz.En son olarak ekmek harcının içine ezilmiş muzları, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyip karıştırınız.Sıvı Sana ile yağladığınız dikdörtgen ekmek, kalıbına harcı dökünüz.Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişiriniz. Muzlu ekmek piştikten sonra kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servistabağına ters çeviriniz.
Çikolata Mantolu Muz Dilimleri
Malzemeler:2 Yemek Kaşığı margarin, 2 Çay Bardağı toz şeker, 2 Kahve Fincanı un, 1 Litre süt, 3 Adet muz, 50 gr kakaoHazırlanışı:Tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu karıştırıp pişirelim. Kıvamı gelince altını kapayıp ılımaya bırakalım. 2 kaşık yumuşak margarin ve 1 paket vanilyayı karıştırıp dolapta soğutalım. Soğuyunca muzları uzunlamasına dilimleyip üzerine pudingi döküp, hindistan cevizi ile süsleyip soğuk servis edelim.
Muzlu Browni
Malzemeler:2 su bardağı süt, 2 dolu kaşık pudra şekeri, 180 gr bitter çikolata, 3 adet yumurta, 2 su bardağı şeker, 3 kaşık kakao, 1 su bardağı sıvıyağ, 5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyaHazırlanışı:Önce sos malzemeleri karıştırıp pişirin. Ve soğutun.(süt-p.şekeri-kakao-çikolata)keki için yumurtaları ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyin. Yuvarlak bir kek tepsisine ya da borcamı yağlayıp üzerine dökün. Önceden ısıtılıp 180 derece fırında pişirin. Sosu yavaş yavaş üzerine dökün. Kek sıcak olmalı sos soğuk. Kek soğuduktan sonra servis etmeden dilimlediğiniz meyveleri üzerine koyun.