Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•3 adet çok olgun muz
•3 orta boy yumurta
•Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
•1 çay kaşığı vanilya özütü
•50 ml süt
•1 su bardağı pudra şekeri
•175 g un
•Yarım çay kaşığı karbonat
•1 tatlı kaşığı kabartma tozu
•4 çorba kaşığı kakao
•100 g çikolata parçası
•Çay kaşığının ucuyla tuz
•Üzeri için; 8-10 dilim muz
Tarif:
1-Derin bir kapta kuru malzemeleri; un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın. Kenara alın.
2-Olgunlaşmış muzları derin bir kaba alıp Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ıyla püre haline getirin.
3-Muz pürelerine 3 yumurtayı da ekleyip Arçelik Rose Gold Eternity Mikseri’yle karıştırın. Ardından yağı, sütü, vanilyayı ekleyin.
4-Hazırladığınız bu ıslak karışıma kenara aldığınız kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
5-Son olarak çikolata parçalarını una bulayıp kek karışımına ekleyin.
6-Yağladığınız baton kek kalıbına karışımı dökün. Üzerine muz dilimlerini dizin.
7-180 dereceye ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 45 dakika pişirin.
8-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik